Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Kisgyerekek » Furcsán viselkedik a fiam?

Furcsán viselkedik a fiam?

Figyelt kérdés

Most 2,5 éves és nem beszél, csak pár szót mond, illetve dúdolászik, de halandzsa nyelven. Erre most kezdjük a TSMT tornát, hátha használ. A nevére csak többszöri szólítás után reagál csak. Viszont olyanokat csinál még, hogy mikor megyek érte bölcsibe és kint vannak az udvaron meglát akkor nem is örül nekem, hanem tovább motorozik. Mikor meg odamegyek hozzá hogy felvegyem, akkor meg sikít és tombol. A bölcsis nénik meg csak néznek bambán és kicsit lehet szánalmasan is. Annyira kellemetlen. :( Míg más gyerekek ott átkarolják a szüleiket, meg örülnek ő ilyet csinál. Pedig otthon át szokott karolni, átölelni, rám borul, szóval így ki tudja mutatni az érzéseit. Van ha másik útvonalon megyünk mint megszokta akkor sír,hogy nem arra, hanem a másik megszokott úton szeretne menni, de hamar abbahagyja. Köszönni csak ritkán köszönöm, hogy szia másoknak, akkor sem mindig amikor mondom neki, habár még kicsi, szóval ez nem is annyira zavar. Mikor örül akkor van, hogy repked a kezével, de inkább úgy vettem észre, hogy szándékosan , mert közben figyeli a reakciómat és ha mondom neki, hogy létszives ne csináld akkor mosolyog egyet rajta, huncutul rámnéz és megint elkezdi. Lehet csak nekem furcsák ezek a dolgok, de bizonytalan vagyok.

Érdemes lenne elvinni szakemberhez? Ha igen, hová kellene? Mondjuk ha azt mondom, hogy szeretném megvizsgáltatni autista gyanúval akkor azt megtehetem?

2021. júl. 9. 16:37
1 2 3
 1/26 anonim ***** válasza:
12%
autista?
2021. júl. 9. 17:10
 2/26 A kérdező kommentje:
Nem, nincs diagnózisa.
2021. júl. 9. 17:11
 3/26 anonim ***** válasza:
29%
Ha nincs, honnan tudja, hogy nem az, erre utaló jelek vannak a viselkedésében nem is egy.
2021. júl. 9. 17:16
 4/26 A kérdező kommentje:
Én nem mondtam olyat, hogy autista, a kérdés nem is erről szól, csak annyit kérdeztem, hogy furcsán viselkedik-e mások szerint is a fiam? Amúgy nem ide szántam a kérdésemet, hanem a problémás gyerek kategóriába.
2021. júl. 9. 17:28
 5/26 anonim ***** válasza:
75%
Én meg a furcsa viselkedésére írtam, hogy autista megnyilvánulásai vannak, több is, ki kell vizsgáltatni.
2021. júl. 9. 17:30
 6/26 anonim ***** válasza:
82%

Így van, ezek tipikus autisztikus tünetek.

Jelezd a védőnőnek vagy a bölcsődében és el fognak irányítani megfelelő helyre kivizsgáltatni.

2021. júl. 9. 17:34
 7/26 A kérdező kommentje:
Voltunk nem rég pedagógiai szakszolgálaton, ott volt ilyen alap felmérés, nézték a logikai feladatokat, meg arra hogy mennyire figyel. Azt mondták, hogy a logikai feladatokat megoldja, figyelt a nevére, interaktív volt, csak megkésett a beszéde, ami 3 éves kor alatt még elfogadott és erre ajánlották a tsmt tornát.
2021. júl. 9. 17:36
 8/26 A kérdező kommentje:
Mindegyik tünet arra utal?
2021. júl. 9. 17:37
 9/26 anonim ***** válasza:
100%

Az én kisfiam is ilyen. Sír ha beadom a bölcsibe, így fél év utàn is, de elvileg 2 perc. Egész nap jókedvű. De amikor érte megyek, változó hogy fogad. Az elején futott hozzám kitárt karokkal, aztán amikor meglátott, levetette magát a földre és üvöltött, aztán csak simán játszott tovább/motorozott messzebbre, most újabban fut hozzám, négykézláb. :) De pár gyereknél ugyanezt figyeltem, szóval szerintem normális. Nem általános, de normális. Otthon nagyon bújós.

Az enyémnek kb 20 szavas szókincse van, de ő is többnyire köszön, ha mondom, de szerintem legtöbb gyerek ilyen.

Autista gyanút 3 év felett vizsgálnak, addig a legtöbb gyerek amúgy is autisztikus tüneteket produlkálnak.

2021. júl. 9. 17:39
 10/26 A kérdező kommentje:
Nekem is hasonló a fiam utolsó. Volt mikor odafutott hozzám, átölelt, de van mikor így fogad. Legtöbbször nem sír, ha más útvonalon megyünk, elfogadja, de ma például nem tetszett neki. Puszit is ad ha mondom, előbb megkérdeztem, hogy szeret-e és átölelt, de van amikor nincs kedve, mert el van foglalva mással, vagy mondjuk nincs jó kedve. A fiam is köszön sokszor, ha mondom neki, de vannak napok amikor nem köszön.
2021. júl. 9. 17:45
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!