Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Kisgyerekek » Furcsán viselkedik a fiam?

Furcsán viselkedik a fiam?

Figyelt kérdés

Most 2,5 éves és nem beszél, csak pár szót mond, illetve dúdolászik, de halandzsa nyelven. Erre most kezdjük a TSMT tornát, hátha használ. A nevére csak többszöri szólítás után reagál csak. Viszont olyanokat csinál még, hogy mikor megyek érte bölcsibe és kint vannak az udvaron meglát akkor nem is örül nekem, hanem tovább motorozik. Mikor meg odamegyek hozzá hogy felvegyem, akkor meg sikít és tombol. A bölcsis nénik meg csak néznek bambán és kicsit lehet szánalmasan is. Annyira kellemetlen. :( Míg más gyerekek ott átkarolják a szüleiket, meg örülnek ő ilyet csinál. Pedig otthon át szokott karolni, átölelni, rám borul, szóval így ki tudja mutatni az érzéseit. Van ha másik útvonalon megyünk mint megszokta akkor sír,hogy nem arra, hanem a másik megszokott úton szeretne menni, de hamar abbahagyja. Köszönni csak ritkán köszönöm, hogy szia másoknak, akkor sem mindig amikor mondom neki, habár még kicsi, szóval ez nem is annyira zavar. Mikor örül akkor van, hogy repked a kezével, de inkább úgy vettem észre, hogy szándékosan , mert közben figyeli a reakciómat és ha mondom neki, hogy létszives ne csináld akkor mosolyog egyet rajta, huncutul rámnéz és megint elkezdi. Lehet csak nekem furcsák ezek a dolgok, de bizonytalan vagyok.

Érdemes lenne elvinni szakemberhez? Ha igen, hová kellene? Mondjuk ha azt mondom, hogy szeretném megvizsgáltatni autista gyanúval akkor azt megtehetem?

2021. júl. 9. 16:37
1 2 3
 21/26 A kérdező kommentje:
1 év várakozás?Atyaég! Az tényleg nagyon hosszú!! Másokkal nem játszik, de bölcsiben azt mondták, hogy 3 éves kor alatt inkább egymás mellett mint egymással játszanak, ovis korban kezd a legtöbb gyerek keresni gyerektársaságot. Nekem többen ezt mondták.Mondjuk a járdán mindig megnéz más gyerekeket, meg utánuk fordul és úgy megy egy ideig, de nem megy oda. Szereti tologatni az autóit, használta a parkolóját, tologatja rajtam mikor mutattam neki, hogy anyán is lehet és akkor nevet rajta. Ha szetetne valamit akkor odajön hozzánk és halandzsál és mutat rá, vagy megfogja a kezem és húz oda. Ha éhes a hűtőhöz megy ês megfogja a nyitót, mikor kinyitom rámutat, vagy a szekrényre ahol a keksz van. Amúgy érti többnyire amit mondok neki , pl. hogy felvesszük a cipőt, fogat mosunk, gyere enni.
2021. júl. 9. 19:46
 22/26 anonim ***** válasza:
74%

Nálunk 3 év felett adnak. 2.5 évesen elküldtek, mert 3 éves korig a gyerekek 90%-nak autisztikus tünetei is lehetnek.

A lányodnak lehet téves diagnózisa van.

2021. júl. 9. 19:48
 23/26 A kérdező kommentje:
Étkezést kihagytam. Bölcsiben mindig eszik mindent, jól is alszik. Itthon válogatósabb, van mikor nem tetszik neki a kaja, lehet az állaga és nem is kóstolja meg, de sok mindent meg igen. Volt mikor megkóstoltattam vele azt amit nem akart, nehezen de elértem hogy azt megkóstolja, aztán ha ízlett neki meg is ette. Mostanában megint kevésbé válogatós, elég sok mindent megeszik, a krumplifőzeléket és benne a pörkölt husit is.
2021. júl. 9. 19:53
 24/26 Derjaderja ***** válasza:
33%

Én semmi autisztikusat nem látok. A viszontlátásra ez egy ismert reakció, amit ad, az elválás okozta fájdalom hárítása.

Dackorszakos gyerek simán belázad ha más úton mennek.

Repkedni én a mai napig repkedek, régi szokásom.

Szerintem ne aggódj azért nagyon. Persze ha furcsa vmi, mutasd meg szakembernek.

2021. júl. 9. 23:47
 25/26 Derjaderja ***** válasza:
Illetve a 21-es kommentben az odahúzás az talán furcsa tényleg, meg hogy nem játszik a gyerekekkel.
2021. júl. 9. 23:49
 26/26 anonim ***** válasza:
74%

A puszi nem adás és a nem köszönés teljesen normális ebben a korban.

Az én fiam egy kicsit idősebb, de csak akkor köszön ha kedve van. Puszit is akkor ad vagy akkor ha akar valamit, amit nem engedünk.

Szerintem nincs a fiaddal semmi baj. Persze én nem vagyok szakértő csak egy anyuka.

2021. júl. 10. 07:18
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!