Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Kisgyerekek » Furcsán viselkedik a fiam?

Furcsán viselkedik a fiam?

Figyelt kérdés

Most 2,5 éves és nem beszél, csak pár szót mond, illetve dúdolászik, de halandzsa nyelven. Erre most kezdjük a TSMT tornát, hátha használ. A nevére csak többszöri szólítás után reagál csak. Viszont olyanokat csinál még, hogy mikor megyek érte bölcsibe és kint vannak az udvaron meglát akkor nem is örül nekem, hanem tovább motorozik. Mikor meg odamegyek hozzá hogy felvegyem, akkor meg sikít és tombol. A bölcsis nénik meg csak néznek bambán és kicsit lehet szánalmasan is. Annyira kellemetlen. :( Míg más gyerekek ott átkarolják a szüleiket, meg örülnek ő ilyet csinál. Pedig otthon át szokott karolni, átölelni, rám borul, szóval így ki tudja mutatni az érzéseit. Van ha másik útvonalon megyünk mint megszokta akkor sír,hogy nem arra, hanem a másik megszokott úton szeretne menni, de hamar abbahagyja. Köszönni csak ritkán köszönöm, hogy szia másoknak, akkor sem mindig amikor mondom neki, habár még kicsi, szóval ez nem is annyira zavar. Mikor örül akkor van, hogy repked a kezével, de inkább úgy vettem észre, hogy szándékosan , mert közben figyeli a reakciómat és ha mondom neki, hogy létszives ne csináld akkor mosolyog egyet rajta, huncutul rámnéz és megint elkezdi. Lehet csak nekem furcsák ezek a dolgok, de bizonytalan vagyok.

Érdemes lenne elvinni szakemberhez? Ha igen, hová kellene? Mondjuk ha azt mondom, hogy szeretném megvizsgáltatni autista gyanúval akkor azt megtehetem?

2021. júl. 9. 16:37
1 2 3
 11/26 anonim ***** válasza:
72%
Nemhiszem h autista, csak fiú... Azért persze nezesd meg az a biztos de nemhiszem. Szemkontakt megvan?
2021. júl. 9. 17:46
 12/26 A kérdező kommentje:
Ja, még annyi különgséggel, hogy nem sír ha bemegy a bölcsibe, csak akkor amikor hosszabb ideig nem ment (betegség miatt) és akkor nagyon bőgött és nem akart elengedni, de akkor nem akar hazajönni velem mint ma, amikor kint vannak az udvaron és mondjuk motorozik, vagy tényleg valami számára fontos dolgot csinál.
2021. júl. 9. 17:47
 13/26 anonim ***** válasza:
72%
Nincs baj. :) Nem tud beszélni, így nehezen fejezi ki magát.
2021. júl. 9. 17:48
 14/26 A kérdező kommentje:
Szemkontaktus elég sokszor megvan, de nem tudom mennyi ideig kb kell lennie. Több másodperc szerintem, de amikor leszidom és mondom neki hogy mit ne csináljon, akkor például hosszasan néz a szemembe és szipog.
2021. júl. 9. 17:48
 15/26 anonim ***** válasza:
69%
Nezd... elég nehéz okosat írni pár mondat alapján de újra azt kell hogy mondjam, sztem nem autista csak fiú. Van egy fiam, 3es negyed évesen kezdett beszelni. Éppen emiatt az érzéseit sem tudta jól és számomra mindig értelmezhetően kifejezni. Számtalan dologról bebizonyosodott, hogy valamit ő érzett és mi meg mást hittünk, emiatt furának, közömbösnek, kissé tavolsagtartonak gondoltam. Kicsit azt hittem, hogy olyan mintha valami dáma lenne köztünk. Aztán persze mióta beszél és elmondja azt hogy valamitől fel vagy valamitől undorodik vagy valamit meg nagyon szeret azóta sokkal sokkal másabb lett a kapcsolatunk. Én azt javaslom keressetek egy jó logopedust és akkor megérted a lelkét is. 🤍
2021. júl. 9. 17:53
 16/26 anonim ***** válasza:
41%
A tankönyvi tünetek nem mindenkinél vannak meg mind. Nem egy autista képes a szemkontaktusra. Csak szólok
2021. júl. 9. 17:55
 17/26 anonim ***** válasza:
75%
Okés. Akkor sem hiszem h az lenne de fentebb írtam, vigye el és nezesse meg. Nem pár okoskodó anyuka fogja 5 mondat alapján diagnosztizálni.
2021. júl. 9. 17:57
 18/26 anonim ***** válasza:
66%
@8: igen
2021. júl. 9. 18:02
 19/26 A kérdező kommentje:
Mondjuk egészséges emberek között is vannak furcsán viselkedők, meg antiszociálisak, furcsán menők stb és még sem autisták. Gyerekeknél meg lehet mégnehezebb diagnosztizálni.
2021. júl. 9. 18:17
 20/26 anonim ***** válasza:
39%

Játszik más gyerekekkel? Milyen az étkezése? Játékokat rendeltetésszerű használja? Vannak-e neki rituáléi, amitől nehéz eltérni? Hogyan hívja fel magára a figyelmet/hogyan kér segítséget?

Ha reálisan összehasonlítás a gyereked a játszórén játszó kortársaival, akkor máshogy viselkedik?

Nem igaz, hogy diagnózist csak 3 éves kor felett adnak. Előbb is adhatnak (a lányom hasonló tünetekkel 2,5 évesen kapta meg a kódot) csak 1. nagy a szakember hiány, így fél vagy egy évet is várni kell, mire pszichiáterhez kerül

2.a szülők sokáig reménykednek, terelnek, a homokba dugják a fejüket.

2021. júl. 9. 19:04
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!