Két gyerekesek, ti hogyan ültök az autóban?
Van egy 2 és fél hónapos, illetve egy 3 és fél éves lányom. Úgy utazunk, hogy ők ketten hátul ülnek, mi a férjemmel elől. A két gyerekülés között alig van hely, féloldalasan talán be tudnék préselődni félig meddig, de bekötni magam nem tudnám.
Sógoroméknak van egy 2 éves és szintén két és fél hónapos gyerekük. Sógornőm ilyen tipikus mártír, ő valahogy beül a két gyerek közé (a szélességünk azonos), mégha alig fér is el, aztán persze nekünk játssza el a hattyú halálát.
Ahogy beszéltünk erről, az volt az érzésem, hogy ezt én nagyon nem jól csinálom. A baba jórészt alszik, ha kiesik a cumi, a nagylányom visszateszi neki, minden egyéb esetben megállunk, ha úgy hozza szükség. Nem utazunk nagy távokat, max fél órás utakra megyünk.
Ennek kapcsán merült fel a gondolat, hogy ti hogyan oldjátok ezt meg?
Mi elöl, ők hátul.
Egyrészt az anyósülésen nincs isofix, csak hátul, és ha már megvettük nekik az isofixes gyereküléseket, akkor szeretnénk ki is használni.
Másrészt elég terebélyes ülések, az autónk meg nem az a tipikus nagyon tágas belterű családi járgány (KIA Stonic), nem tudnám behajtogatni magam szerintem még akkor sem közéjük, ha leadnám azt a kb 10 kilót, ami van rajtam 😃
Amíg a pici nagyon pici volt, hátul ültem vele, a nagyfiam meg elöl. De most már a pici is 1 éves (a nagy 5), elszórakoztatják hátul egymást.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!