Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Kisgyerekek » Egy gyerekes anyák, a ti...

Egy gyerekes anyák, a ti életetek is tök könnyű a több gyerekesek szerint?

Figyelt kérdés

A barátnőm valamivel idősebb nálam, van egy 4 és egy 1 éves kisfia, az én lányom 2 éves.

Mióta megszületett a második gyereke, egyebet sem hallok, mint hogy neki mennyire nem egyszerű altatni, A-ból B-be eljutni, satöbbi, satöbbi "a kettővel".

Múltkor leszólta egy szintén egy gyerekes ismerősét, hogy miért nem tud elmenni hozzá az eggyel, mikor nehezen, de ő is megoldja a kettővel.

Még meg sem született a második gyerekük (pár naő választotta el a szüléstől), már azt hallgattam, hogy persze, az embernek kőkemény elvei vannak egy gyerekkel, de aztán ez sokat változik. (Mindez mert nem adtam cumit a lányomnak.)

A barátőm a legjobb barátnőm (volt), de mostanában egyre frusztrálóbb vele beszélgetni, és megtudni, hogy fogalma sincs miért érezte olyan soknak az egyet.

Egyszer említettem már neki, hogy ez nekem nagyon frusztráló, mert így semmit nem tudok már megosztani vele. (A kislányom nagyon rossz alvó, gyakran vagyok kimerült miatta.)

van esély, hogy ez elmúlik, és ha igen, hogyan?

2017. nov. 28. 00:10
1 2 3
 1/27 anonim ***** válasza:
39%
Gondolom, neki is frusztráló volt, amikor te panaszkodtál örökké a kimerültségedre, miközben ő nyugodt(abb)an alhatott a gyerektől.:-) Szerintem egyrészt ne vegyél mindent magadra, ha másról beszél, az nem rólad szól, másrészt légy te is empatikus. Ez az időszak elmúlik, akkor majd versenghettek azon, hogy kinek a gyereke okosabb, ügyesebb, jobb tanuló stb.:-) Vagy elfogadhatjátok, hogy mindenkinek a maga problémája a legnagyobb, a saját gyereke a legcsodásabb, és végre beszélhettek egymással normálisan. Esetleg más témákról is, nemcsak a gyerekekről.:-)
2017. nov. 28. 00:29
 2/27 anonim ***** válasza:
31%
én egyszer erőteljesebben kiosztanám, és nem keresném. Ha igaz barátnő, akkor végiggondolja, és elnézést kér, hogy lefitymálta a gondjaidat. Ha nem keres, akkor nem kár érte, úgyis csak a sirámait hallgathatnád
2017. nov. 28. 00:32
 3/27 anonim ***** válasza:
25%
Ezt már múlt héten is kérdezted.
2017. nov. 28. 00:38
 4/27 A kérdező kommentje:

Hát, nem kérdeztem, bogaram, de ezek szerint másnak is gond.

1-es: en is meghallgattam a panaszait, o is az enyémet. Nem ez a gond. Hanem hogy neki most világnehéz, es folyton az egy gyerekesekhez hasonlítja magat, pedig emlekszem, akkor is mennyit szenvedett a fiával.

En sok gyerekes családból jövök, szoval van róla fogalmam, de ez igy elegge aláaknázza a barátságunkat.

2017. nov. 28. 01:21
 5/27 babyboom567 ***** válasza:
59%

Kedves Kérdező!

1 kisfiam van 1 éves nemsokára.

Este 18-tól reggel 5ig alszik(max1x kel enni),meg még nappal is alszik 2x-3x. Mindent megeszik,nem beteges.Simán eljátszik(múltkor férjemmel figyeltük,40! percig játszott egyedül, először a függönnyel, aztán a széket tologatta,aztán egy játékkal).

Főznöm ritkán kel,anyósom főz,másfél szobásban lakunk(tehát nincs udvar,kert,állat stb.)

Férjem,sokat segít.

Imádok anyuka lenni,ez a legjobb dolog amibe eddig életemben belevágtam,ahogy rám mosolyog, ahogy tanítgatni lehet,ahogy oda bújik hozzám.

Ezeknek ellenére SZÁMOMRA NAGYON NEHÉZ a gyereknevelés,és nem tudom elképzelni,másnak ez hogy megy több gyerekkel, akár segítség nélkül.És nagyon bátor dolognak tartom azokat akik több gyereket vállalnak.

2017. nov. 28. 05:37
 6/27 anonim ***** válasza:
97%

Nem a gyerekszámtól függ. Legalábbis nem feltétlen.

En az 1 gyerekesek táborát erősítem. De egy tündéri 4,5 éves fiúval. Nem beteges, jó alvó nyugodt természet. Vele igazán könnyű az élet. Ha 2 lenne belőle, az sem lenne olyan nehéz.

De van olyan típusú gyerek, aki egymaga kitesz 3-at. Szóval nem csak a létszámon múlik, milyen nehéz a szülőknek.

Amúgy az ilyenekre én csak azt mondom, hogy én azért nem vállalok többet, mert nem bírnám. Aki vállal, az nyilván bírja. (ismerek boldog kiegyensúlyozott 3 picigyerekes anyukát -nem tudom, hogy csinálja).

Tehát az ő saját döntése volt. Nyilván, amikor eldöntötte, hogy szeretne még egy gyereket, akkor mérlegelt. Tehát most ne adja elő a hattyúk halálát. (Ja, és vannak Nála több gyerekesek is, szóval nem az egész világfájdalom az övé...)

De így nem barátkoznék vele sokáig. A jó barátság alapja az empátia, és a megértés. Ha ez nincs meg, felesleges összejárni.

2017. nov. 28. 05:53
 7/27 anonim ***** válasza:
48%

Nekem senki se vágott ilyet a képemhez mikor csak a fiam volt. Gondolom tisztában vagy te is vele, hogy kettővel nehezebb bár baba-gyerekfüggő. Mi értelme egy 1 gyerekesnek ezt emlegetni? Őt se kényszerítette senki főleg 3 év korkülönbségre.

Körülöttem a legtöbben 1 gyerekesek, és tényleg az altatással van a legtöbb baj, akkor is max panaszkodok egy sort de ilyet mondani, hogy a másiknak könnyű.... és a 3-4 gyerekesek mit szóljanak? :) biztos nem vállalunk többet, nem bírnánk.

2 éves és 4,5 hónapos gyerekek anyukája, egyik se könnyű eset és a nagy is itthon van még..

2017. nov. 28. 06:39
 8/27 anonim ***** válasza:
48%

Hát nekem az 1 gyerekemmel bevallom valóban sokkal egyszerűbb volt, mint barátnőimnek a 2-4 gyerekkel. Most már 2 gyerekem van de még mindig egyszerűbb. Nagyobb gyerekem 7 éves okos szófogadó, sosem volt hisztis (nálunk kimaradt a dackorszak), kisbabám 3 hónapos, napközben egy angyal, este sír és éjjel többször kel de ez igazán viselhető.

De egyébként szerintem evidens, hogy kevesebb gyerekkel kevesebb tennivaló van..

2017. nov. 28. 06:55
 9/27 anonim ***** válasza:
67%

"Gondolom tisztában vagy te is vele, hogy kettővel nehezebb"

Pont annak belátása követel némi EQ-t (és IQ-t), hogy ez nem általános igazság. Pont a minap értettünk egyet az egyik barátnőmmel, hogy az én kettőm max 1,5 és az ő egy gyereke legalább 2-t kitesz, és nem csinálnám utána. Az övé korababa volt, fejlesztésekre hordja születése óta... érzelmileg és anyagilag is sokkal nagyobb falat.

2017. nov. 28. 06:59
 10/27 anonim ***** válasza:
55%

Nalunk rokon ilyen, csak ő épp versenyezteti a gyerekeket. En hamarabb szultem, amikor kezdett jarni tanulni, leszolta, hogy instabil, biztos autista, amikor kisgyerekként pakolt, rajzolt volna mindent, leszolta, hogy hiperaktiv agybajos, de ugye ezek eszébe nem jutottak, amikor már az ő gyerekük tanult jarni, vagy sokkal rosszabb, lökdösődős kisgyerek lett, csak mosolyog rajta..

Mindig a masik gyerekét lenézi, ujabban ez a stilusa, közben az övé nem is fejlodik ütemben, hipoton is, stb...

2017. nov. 28. 07:51
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!