Egy gyerekes anyák, a ti életetek is tök könnyű a több gyerekesek szerint?
A barátnőm valamivel idősebb nálam, van egy 4 és egy 1 éves kisfia, az én lányom 2 éves.
Mióta megszületett a második gyereke, egyebet sem hallok, mint hogy neki mennyire nem egyszerű altatni, A-ból B-be eljutni, satöbbi, satöbbi "a kettővel".
Múltkor leszólta egy szintén egy gyerekes ismerősét, hogy miért nem tud elmenni hozzá az eggyel, mikor nehezen, de ő is megoldja a kettővel.
Még meg sem született a második gyerekük (pár naő választotta el a szüléstől), már azt hallgattam, hogy persze, az embernek kőkemény elvei vannak egy gyerekkel, de aztán ez sokat változik. (Mindez mert nem adtam cumit a lányomnak.)
A barátőm a legjobb barátnőm (volt), de mostanában egyre frusztrálóbb vele beszélgetni, és megtudni, hogy fogalma sincs miért érezte olyan soknak az egyet.
Egyszer említettem már neki, hogy ez nekem nagyon frusztráló, mert így semmit nem tudok már megosztani vele. (A kislányom nagyon rossz alvó, gyakran vagyok kimerült miatta.)
van esély, hogy ez elmúlik, és ha igen, hogyan?
#18, kedves kérdező: nem értettem félre semmit, kivételesen jó a szövegértésem.:-) Most neked kéne empatikusnak lenned, ugyanis két kisgyereket ellátni, logisztikázni velük tényleg nagyobb kihívás, mint egyet menedzselni, de erre már képtelen vagy. Mitől akkora sértés és frusztráció neked, hogy ha a barátnőd tényeket közöl veled? Pl. azt, hogy ha aludni is akar a két gyerek mellett, akkor nem fog tétovázni, hogy adjon-e cumit a kicsinek, ha az megnyugtatja? Ettől te még elmondhatod, hogy megint nem aludtál a gyerektől.:-)
Kérdésedre válaszolva. 3 gyerekem van, a két idősebb között 15 hónap korkülönbséggel. Tervezetten, mivel én jóval idősebb vagyok a tesóimnál, és utáltam, hogy szinte egykeként nőttem fel. Volt nehéz, kialvatlan időszakom, de tudtam, hogy ez várható, és nem vesztem össze az akkor még gyerektelen barátnőmmel, aki később egyébként két ikerpárt szült gyors egymásutánban - ez se rengette meg a barátságunkat.:-)
"Aki nagyobb csaladot tervez, az meg ne panaszkodjon."
Ez esetben az egygyerekes se, hogy neki milyen nehéz.:D
24, nem érted vagy nem akarod érteni a lényeget.
A kérdező nem panaszkodni, hanem szimplán csak beszélgetni akar a barátnőjével a gyermeknevelés nehezebb oldaláról IS, ami nem rinya, csak tapasztalatcsere LENNE, ha az illető hagyná, de nem hagyja.
Mert bármit is mond, arra szituációfüggetlenül az a válasza: "ugyan már, ha tudnád, hogy milyen 2 gyerekkel...".
Kérdező, az ilyen barátot el kell engedni.
Nem, 22-es, nem érted, 25-ös érti. Nyilvánvaló hogy két gyerekkel több a feladat, nem ez a bajom, de mar nem magyarázom.
Azert kérdeztem hány gyereked van, mert gondoltam, hogy több, de nem harcot akarok, sőt, mondtam hogy en is szeretnék tesot.
A kérdésem arra vonatkozott, hogy lehetne orvosolni a helyzetet.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!