Három gyerekesek, akiknek kis korkülönbség van a gyerekek között ( maximum 3 év), hogy boldogulok?
Sógornőméknél most jön a 3. baba, mindkét nagymama egy utcával arrébb lakik, és minden nap fél napot a nagymamáknál van a két gyerek, ez nyilván így lesz akkor is ha majd megszületik a harmadik. Bevásárolni szerintem még az életben nem voltak a két gyerekkel együtt, mert addig átdobják a gyerekeket a nagyszülőkhöz aztán kész (a kicsi most 2 éves).
Mi messze lakunk tőlük így itt nincs semmi nagyszülői segítség, én nem is merek 3. gyereket vállalni, bár ha megoldottuk kettővel, biztos megoldanánk hárommal is. Annyiból nehezebb hogy így már 3 gyerekre kell figyelned, nem kettőre.
4 és fél év van az első meg a harmadik között nálunk. A középső nem volt bölcsis. Húzós egy év volt, mire elkezdte az ovit... Bevásárolni 3 gyerekkel csak úgy szoktam, hogy a férjem is jön, nem óhajtom direkt szívatni magam. :D Egy a kocsiban a hordozóban, egy a nyakunkban, egy már a lábán, és így is idegbaj sokszor. :)
Segítségünk van, 2 pár nagyszülő, egyikük itt a közelben, nagyon sokszor segítettek pl azzal, hogy szakadó esőben elmentek ők az óvodába, és nem nekem kellett a babakocsival.
A 3. gyereknél az a legnagyobb változás az elején, hogy amíg egyet altatsz vagy szoptatsz, a másik kettő nem tévézik csendben, hanem összeveszik és ordít. ;)
Nálunk most már ovis a legkisebb is, egyre könnyebb velük. :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!