Hogy oldjátok meg a home office-t egy gyerekesek?
Férjem és én is home office-ban dolgozunk. A gyerek óvodás, magyarán nincs neki online foglalkozás. Amúgy sokat vagyok/vagyunk vele, de így is sok az üresjárat. Akikkel össze szokott járni, karanténban vannak, és most kicsit őt is féltem, hiszen nincs oltva (mi az apjával igen).
Társasozunk sokat, szoktam vele kimenni, de délután nem alszik már, és este kilencre már dögfáradt vagyok. Filmre nem szeretném rácsatornázni, de nincs kivel játszania.
Tudom, hogy 2-3-stb. gyerekkel, pláne több iskolással sokkal nehezebb, ezt hallgatom eleget (ezért nem írom ki a Facebook oldalamon), el is hiszem, engem sorstársak érdekelnek, ahol a gyereknek nincs kivel játszania (a szülőkön kívül).
Most zárt be a bölcsi, én leszek itthon vele egyedül home office-ban. Szerencsére a főnököm megértő, a lényeg hogy kész legyen a mennyiség, nem kell állandóan ott ülnöm. Persze azért teljesíteni is kell.
A fiam 14 hónapos, megreggelizünk, közben dolgozom, utána játék a szobájában egyedül, ha sír, akkor anyatej, és alszik 1 órát. Utána újra kaja, addig elvan, és ezekben az időkben próbálom letudni a munka nagy részét. Ha ovisom lenne, akkor bizony ilyen kivételes élethelyzetben megengedném neki h több mesét nézzen, mint normális esetben, vagy van gyerekeknek való videojáték, vennék neki valamit a ps4-re és jatszhat max 1 órát. De ugye nálunk még a tv nézés nincs megengedve, így ez a lehetőség kilőve.
(2-es, azért írtam ki, hogy elkerüljem a tiédhez hasonló válaszokat, amikkel semmire nem megyek, mivel olyanokat kérdeztem, akiknek egy van - de belátom, ez illúzió.
Ha neked több van, akkor a kérdés értelemszerűen nem rad vonatkozott. Ez szovegertelmezes és nem gyerekszám kérdése.
De tudom, hogy az egész hozzászólásod értelme az utolsó mondat volt: legalább a mai örömadagod is megvolt.)
A többieknek köszönöm, még várnék választ. Lehet, hogy csak az azzal kapcsolatos lelkifurim kene legyőzni, hogy valami film előtt görnyed, de napi egy óránál többet nem tudok engedni neki. A férjem keveset bevonható csak. A gyerek meg néha szemrehányást tesz, hogy nincs testvére és unatkozik...😢
2-és: Alapvetően kettő van otthon, attól mert néha az egyik elmegy, ez nem ugyanaz. A szövegem nem álszenteskedo, leírtam, hogy TUDOM, hogy több a több, hogy te minek értelmezed, az a te dolgod.
Azt szerettem volna elkerülni, hogy aki úgy érzi, hogy tudja, mert volt már neki egy is, az felsőbbrendűsködjön, ahogy azt most te teszed. Nem, nem tudod. Szoktak testvérert sírva könyörögni a gyerekeid?
Röviden: nem keresnél egy másik kérdést, ami neked szól? Vagy írj ki egy sajatot, amivel elégtételt szerezhetsz magadnak, akar szólhat az álszenteskedő egy gyerekesekről is. Mit szólsz?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!