Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Kisgyerekek » Hogy oldjátok meg a home...

Hogy oldjátok meg a home office-t egy gyerekesek?

Figyelt kérdés

Férjem és én is home office-ban dolgozunk. A gyerek óvodás, magyarán nincs neki online foglalkozás. Amúgy sokat vagyok/vagyunk vele, de így is sok az üresjárat. Akikkel össze szokott járni, karanténban vannak, és most kicsit őt is féltem, hiszen nincs oltva (mi az apjával igen).

Társasozunk sokat, szoktam vele kimenni, de délután nem alszik már, és este kilencre már dögfáradt vagyok. Filmre nem szeretném rácsatornázni, de nincs kivel játszania.

Tudom, hogy 2-3-stb. gyerekkel, pláne több iskolással sokkal nehezebb, ezt hallgatom eleget (ezért nem írom ki a Facebook oldalamon), el is hiszem, engem sorstársak érdekelnek, ahol a gyereknek nincs kivel játszania (a szülőkön kívül).

2021. márc. 21. 10:00
1 2 3
 11/30 A kérdező kommentje:
Nem azt írtam, hogy nehezebb, hanem hogy MÁS. 🙄
2021. márc. 21. 12:14
 12/30 A kérdező kommentje:
10-es: neked jól elvan egyedül? Mennyit játszik?
2021. márc. 21. 12:15
 13/30 anonim ***** válasza:
59%

En nem a 2 es vagyok de szerintem is te folenyeskedtel kérdező. Nem volt semmi bántó abban amit a 2es irt!

Nekem 1 gyerekem van szoval ez pipa a kérdésedbol. Egyébként meg marha nehezen enyém bolcsis de idén jóformán 4 hetet volt eddig ott. Hát vért izzadok! Alvas idő kora reggel késő este hétvégén és dun ha az apja befejzte a munkat dolgozom. A héten a szüleim kórházba kerültek covid miatt úgyhogy szinte kezdem visszasirni a "csak" a gyerek mellett kell dolgozni problémát. Az az érzésem h az elet nekem mindig meg akarja mutatni h van lejjebb bírsz te meg többet is xd

2021. márc. 21. 12:33
 14/30 anonim ***** válasza:
37%
Köszi 13, 2 vagyok:) bölcsis mellett rémálom dolgozni, az ovis már mérföldekkel jobb ilyen szempontból. Szóval érthető hogy vért izzadtál. Ő még ott hisztizik a lábadnál ha sürgős munkád van. A szüleidnek jobbulást, na ez az igazi probléma, nem az ha 1-2 gyerek mellett kell megoldani a munkát, ilyenkor rájövünk:(
2021. márc. 21. 12:46
 15/30 anonim ***** válasza:
100%
Nekem egy lányom van, de nem dolgozom, most lesz 4 éves, bölcsibe, óvodába nem járt, krónikus beteg vagyok úgyhogy itthon volt velem végig, unatkozik sokat és el se tudom képzelni, hogy lehetne dolgozni mellette, amikor mesét néz akkor esetleg, illetve szokott sokat tornázni, táncolni videókra. Azt, hogy könyörög a testvérért, nem tudnám komolyan venni a helyedben, kicsi még, nem érti, hogy egy baba 9 hónap terhesség, utána 2 év bömbölés, anyát teljesen lefoglalja, nem lehet a babával játszani, mert nem tud és mire tudna addigra már iskolás a nagy. Ő most azt hiszi lenne kivel játszani, de a testvér nem annyi idős lesz, mint ő, én se fogtam fel ezt, amikor megszületett az öcsém.
2021. márc. 21. 13:00
 16/30 anonim ***** válasza:
100%
Én egyedül nevelem a fiam,még nincs 2 éves. Nem jár bölcsibe. Igazából nekem sem munkaidőm van,hanem munkám amit az 1 óra délutáni alvásnál és az esti után szoktam csinálni. Néha mikor par percekre elvan,akkor szoktam még belenézetni. De baromi nehéz
2021. márc. 21. 13:03
 17/30 A kérdező kommentje:

Tudom, hogy ő nem tudja, hogy nem tudna vele játszani még, de kezdem feladni, hogy megértessem a kérdésem.😃

Azt látja, hogy az ismerőseinek vannak testvérei, neki nincs, és szeretne, mert gyerekkel játszani más, mint felnőttel, remelem, ebben egyetértünk.

13-as értékelem az erőfeszítésed, de a 2-es 14-es válasza is alátámasztja, amit írtam: neki az a lényeg, hogy kiderüljön, kabe mindnekinek nehezebb nálam. Ha kell, ezt én szívesen aláírom, de még mindig nem azt várom, hogy arról győzzenek meg, másnak mennyivel nehezebb. Szerintem ez még soha senkinek nem segített.

Amúgy meg, ha arra hajtunk, kinek nehezebb: anyukám két hétig volt Covid miatt kórházban, apám karantenban, közben a húgom is, mindhármuknak szaladgáltunk, most pedig az öcsém és a sogornoje lett Covidos, nekik is mi futkarozunk (két gyerekkel vannak otthon), meg a szomszéd néninek, akinek senkije nincs, és lassan egy hónapja kórházban van.

De nem versenyezni akartam, csupán feltenni egy kérdést az egy gyerekeseknek, de jobb lett volna a belső hangra hallgatni, amelyik azt súgta, hogy úgyis lesz, aki rám önti a saját frusztrációját.

Aki a kérdésre válaszolt, annak köszönöm. Azt hiszem, az is borzasztó feszültté tesz, hogy a munkámmal nagyon lassan haladok: ha azt csinálom, úgy érzem, a gyerekkel kellene lennem, és fordítva. Jobban érzem magam, ha a gyerekkel vagyok, de sajnos a megrendelőket nemigen érdekli, mi a személyes nyomorom...

2021. márc. 21. 13:27
 18/30 A kérdező kommentje:
*ocsem és a sogornom (azaz öcsém felesége)
2021. márc. 21. 13:29
 19/30 anonim ***** válasza:
52%
Mi ez az üldözési mánia, komolyan, csak te írogatod mindig ezt a “kinek nehezebb” dolgot, nem erről szóltak a válaszaim.. értem hogy frusztrált vagy emiatt de nem kéne a semmibe is ezt látni bele.
2021. márc. 21. 13:31
 20/30 A kérdező kommentje:

“na ez az igazi probléma, nem az ha 1-2 gyerek mellett kell megoldani a munkát, ilyenkor rájövünk:(“ - nem most jöttem a falvedorol. Miért nem keresel másik kérdést? Ami neked szól.

Innentől meg (bocsass meg egy üldözési mániasnak) a hozzászólásaid nem léteznek a számomra.

2021. márc. 21. 13:41
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!