Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Kisgyerekek » Hogy viselitek, hogy a gyereke...

Hogy viselitek, hogy a gyereketek mindent tönkretesz?

Figyelt kérdés
2 éves lányom egyszerűen mindent lezúz, már lassan semmim nem lehet tőle. Kiüríteni a házat nem tudom sajnos, de lehet egy gumiszobában élve biztonságban lennénk, de 5 mp nyugtom nincs tőle komolyan, és mindenemet tönkreteszi. Csak amíg pisilek, addig kiborít mindent amit elér, pl mosogatószer, mert a fellépőjét viszi magával mindenhova, és így mindent elér, de ha nem az, akkor felmászik a székekre, onnan az asztalra, és akár a 2 méteres hűtő tetejéről is leszed mindent, összetöri minden létező törhető dolgomat. Minden nap összetör valamit, de már lassan odajutunk, hogy már nincs mit. Oké neveljem meg, tudom, de hogy? Elmondom neki ezerszer nem szabad, követem mint az árnyék, de sajnos vannak olyan igényeim, hogy fogat mossak, wc-re menjen, elindítsak egy mosást, adjak egy tál vizet a kutyának vagy akármi, és abban a 3 másodpercben már össze is tör valamit, komolyan, már semmi értelmes dolgom nem lehet nekem sem tőle. Ti ezen nem borultok ki? Mert én már sírni tudnék ettől, már kiabálok vele is, de látom nem érti, csak nevetgél vagy néz rám nagy szemekkel. Már ott tartok, hogy berakom az ágyába, és üljön ott egész nap, addig sem csinál semmit.
2021. jan. 22. 12:07
1 2 3 4 5 6
 51/59 anonim ***** válasza:
100%
Próbalj meg vele játszani hidd hidd el sok minden változhat!! Utálod megérti az ember de ő a gyereked, ha most nem ülsz le vele később hogy fogsz? Mire fog majd később az a gyerek emlékezni belőled? Nekem is van 2 gyermekem. Néha nekem sincs kedvem de amikor látom hogy csak azért mert ott vagyok vele boldogga tehetem akkor az a minden. Ne magaddal foglalkozzál azzal mit nem szeretsz hanem azzal hogy az a pici mit szeretne...A játékokkal mi sem játszunk úgy ahogy kéne habem úgy ahogy elképzelik. Ez a korukkal jár. Idővel majd rendeltetésszerüen játszanak vele ha lesz ki megmutatja nekik...Remélem fontos annyira a gyermeked hogy egy picit átad magad neki.Tedd boldoggá őt és Te is az leszel.🙂
2021. jan. 23. 00:59
 52/59 anonim ***** válasza:
100%

De figyelj, akkor mit vársz? Milyen tanácsot kérsz? Persze hogy talál magának elfoglaltságot ha unatkozik, és tekintve hogy kisgyerekből van, jó eséllyel ez az elfoglaltság az lesz hogy felfedezi maga körül a világot. Ha pedig a világ törékeny, az bizony néha el fog törni.

Erre csakis az a megoldás hogy lekötöd te olyan dolgokkal amik nem törékenyek, hiába ismételgeted hogy te utálsz játszani. Van egy két éves gyereked, embereld meg magad. Kérd meg az apját hogy segítsen, olvass szakkönyveket, keress egy (képzett!) dadust aki megmutatja, menj el te magad egy pszichológushoz, mittudomén.

Arra nem fogsz tanácsot kapni hogy hogy tanítsd meg csöndben vigyázzban ülni egész nap, mert erre még olyan 6-8 évig legalább nem lesz képes és utána is utálni fogja. Már az sem egészséges hogy kvázi ketrecbe zárod, berakod az ágyába egész napra. Nem tesz jót a fejlődésének, a mozgásának. A gyerekkel foglalkozni kell, olyan nincs hogy nem csinál semmit. Az a szobapáfrány.

2021. jan. 23. 04:21
 53/59 anonim ***** válasza:
100%

Egyre jobban remélem, ez egy kamu kérdés... na meg a válaszaid, a lomisok, a templomajtó...stb...

Nagyon gáz vagy ember!

Mikor gyereket vállaltál, mit gondoltál? Ül majd egész nap? Vagy 2évesen már szabályszerű sakk party-kat nyomtok?

Ő egy gyerek, könyörgöm. Aki játékot, odafigyelést, szeretetet igényel... ha ezt nem kapja meg, meg is értem ha így viselkedik.

Miért nem vettél egy kiskutyát helyette? Mondjuk azt is napi párszor ki kell vinni pisilni, az is megeröltető...

Eskü az ilyen embereknek plüssmacit se adnék, nem gyereket.... és még büszke rá, hogy nem akar a gyerekével foglalkozni... komolyan eldobom az agyam.

Neked van szükséged segítségre, nem kicsit. Nem a gyerek a hülye...

2021. jan. 23. 07:45
 54/59 A kérdező kommentje:

Van kutyánk is, vettem azt is, de kinti, elég neki napi egy séta. Amúgy vele sokat játszunk kint 3-an, a kicsi is nagyon szereti, kimegyünk, labdázunk vele meg ilyenek.

Amúgy attól hogy nem szeretek játszani még szerintem lehet gyerekem, de elsősorban nem én akartam gyereket, hanem a férjem, én többet biztos nem szülök, de amíg nincs honnan tudod eleve milyen leszel? Én sem így képzeltem el... A kicsiket nem szeretem amúgy annyira, mert értetlenek, a nagyobb gyerekekkel már nincs bajom, ennyi, majd megnő ő is.

2021. jan. 23. 09:04
 55/59 A kérdező kommentje:
helyesbítek, a kutyát nem vettük, hanem befogadtuk :)
2021. jan. 23. 09:05
 56/59 anonim ***** válasza:
100%
En még annyit fűznék hozzá ha igy bansz vele akkor 5 eves koraban sem fogsz tudni normálisan jatszani vele!
2021. jan. 23. 10:05
 57/59 anonim ***** válasza:
100%

Nem fogsz tudni játszani vele nagyobb korában sem, mert ahhoz most kellene lefektetni az alapokat.

Arról ne is beszéljünk hogy utálni fog mint a szart.

2021. jan. 23. 11:18
 58/59 anonim ***** válasza:
100%
Egy kicsit is normális embernek van annyi tapasztalata, hogy tisztában legyen vele, a gyerekekkel játszani kell. Valóban nem kellett volna szülnöd, ha nem szeretnél vele játszani. Pont azért ilyen kis vadember, mert nem foglalkozol vele. Sokkal jobb lesz neki a bölcsiben. Nincsen olyan gyerek, aki elviselné, hogy nem játszik vele az anyja semmit. Nekem se a kedvenc szórakozásom, hogy babázzak és a fiús anyáknak se a kedvence az autózás, mégis megtesszük, mert a gyerekvállalás ezzel jár, nemcsak azzal, hogy bepelenkázod és megeteted.
2021. jan. 23. 11:57
 59/59 anonim ***** válasza:
15%

Elég sokan írtak nem tudtam végigolvasni mindent. Legyél határotzottabb. Bántani nem szabad semmiképpen sem. Sarokba, büntiszékbe felesleges rakni.

Lehajolsz hozzá, belenézel a szemébe és azt mondod, ezt Tilos! TILOS! És elviszed onnan. Következetesen mindíg, mindíg határozottan.

Ennyi idő után belefáradva gondolomár csak egy laza n szabad, elviszed van.

Nekem 3 kisördög fiam van. Nagyon nehéz és fárasztó velük.

2021. jan. 24. 13:17
1 2 3 4 5 6

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!