Hogy viselitek, hogy a gyereketek mindent tönkretesz?
Amíg pisilsz, rakd a járókába. Két percet kibír. Nincs eléggé levezetve az energiája, ezért rosszalkodik. Menjetek szabad levegőre amikor csak tehetitek, foglalkozz vele eleget. Annyi mindent lehet párosan játszani egy ennyi idős gyerekkel. Ha főzöl, házimunkázol, vond be őt is. Vegyél neki minikonyhát, játék takarítószereket, engedd meg neki, hogy ő is csinálhasson valami neki valót a konyhában. Teregetéskor adogassa a ruhákat stb.
A törékeny, féltett holmikat el kell zárni, magasra kell tenni. Ez neked miért nem jut eszedbe?
kedves Kérdező!
4 éves a fiam, bármit is tönkre tud tenni.
Mi a kisszobát meg a konyhát zárjuk,meg van kulcsra zárható szekrény a kulcsra zárt szobában.Mostmár a kulcs nincs a zárba, mert megtanulta kinyitni.fellépő a fürdőszobában van, eddig nem jött rá,hogy átviheti máshová.
illetve minden veszélyes dolog a zárt szobában van, és csak felügyelettel használhatja, pl benti csúzda(amíg el nem törte),gördeszka,kismotor.
A büntetés,rábeszélés nem hatja meg.Nem szándékosan csinálja, egyszerűen ilyen.
Mut keresnek elöl törekeny dolgok?!
Mi már akkor elpakoltunk mindent, mikor még maszni sem tudott.
Tisztítószerek szekrénybe, gyerekzárral. Csak olyan van elöl, amihez nyúlhat, a többi magasan.
21 hós, durván találékony gyerek. De simán eljátszik egyedül. Nem jön utánam a budiba, nem csüng rajtam egész nap.
Le kell kötni, lefárazani, lefoglalni, foglalkozni vele.
Illetve fegyelmezni.... ha kiröhög az már rég rossz.
Én az első pillanattól egyedül vagyok napközben vele. Nem tudok 0-24ben ráfigyelni. Mellette minden nap főzök, minden nap rend van. Az udvarti is ketten rendezzük, állataink is vannak, azokat is ellátjuk. Bevonom mindenbe.
Direkt sosem tört még el semmit. Asztalra, szekrényre nem mászik fel...
Elgondolkodnék, hogy az a fegyelmezés, amit te csinálsz, jó e?!
Köszi 11, de már korábban is leírtam:
Minden nap fél 5-kor kel, csak ma is 6-9 levegőn voltunk, mégis 10kor már eltört valamit. Pedig délután is kimegyünk még többször.
Minden házimunkát csinál velem együtt, tereget, mosógépet pakol, keverget, törölget stb.
Mint írtam, a 2 méteres hűtő tetejéről szedte le ma azt is, amit összetört.
Hiába zavarom a sarokba, hiába zavarom az ágyra, és mondom neki, hogy ott üljél ezért meg ezért, és ha eljön visszaküldöm nem érdekli. Egyáltalán nem érdeklik a következmények, 2 óra múlva vagy másnap ugyanazt csinálja.
Mondjuk el kellene rakni a törékeny dolgokat és gyerekbiztossá tenni a lakást! Ez teljesen alap. Az én gyerekem soha nem tört össze semmit, de nem is volt elöl hagyva semmi.
Egyébként volt baleset, nem arról van szó, hogy tökéletes vagyok, de igazából abban is én voltam a hibás, mert én tettem rossz helyre balesetveszélyes eszközt.
Járóka, karám, nálunk nem volt, de ha ilyen közveszélyes lenne beleraknám.
Az asztalra, meg bútorokra pedig ne engedd fel, meg kell nevelni, nem lehet mindent, nyilván azt se hagyod, hogy kiszaladjon az úttestre, hát azt se hagyd, hogy felmásszon az asztalra. A fellépőt meg elraknám jó magasra és csak akkor venném le, ha kell valamire.
Ennél többször nem tudom leírni, hogy a 2 méteres hűtő tetején vannak a törékeny dolgok, onnan is leszedi.....
Nyilván nem a földön van, nem tudom mi nem érthető ezen komolyan.
Lemérted te azt a hűtőt? Én nem láttam még olyan hűtőt, ami 2m magas lenne..
Lehet, hogy csak 170-180 cm, és fellépővel könnyen eléri.
Amúgy miket tör el? Írj már konkrét példát!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!