Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Kisgyerekek » Hogy viselitek, hogy a gyereke...

Hogy viselitek, hogy a gyereketek mindent tönkretesz?

Figyelt kérdés
2 éves lányom egyszerűen mindent lezúz, már lassan semmim nem lehet tőle. Kiüríteni a házat nem tudom sajnos, de lehet egy gumiszobában élve biztonságban lennénk, de 5 mp nyugtom nincs tőle komolyan, és mindenemet tönkreteszi. Csak amíg pisilek, addig kiborít mindent amit elér, pl mosogatószer, mert a fellépőjét viszi magával mindenhova, és így mindent elér, de ha nem az, akkor felmászik a székekre, onnan az asztalra, és akár a 2 méteres hűtő tetejéről is leszed mindent, összetöri minden létező törhető dolgomat. Minden nap összetör valamit, de már lassan odajutunk, hogy már nincs mit. Oké neveljem meg, tudom, de hogy? Elmondom neki ezerszer nem szabad, követem mint az árnyék, de sajnos vannak olyan igényeim, hogy fogat mossak, wc-re menjen, elindítsak egy mosást, adjak egy tál vizet a kutyának vagy akármi, és abban a 3 másodpercben már össze is tör valamit, komolyan, már semmi értelmes dolgom nem lehet nekem sem tőle. Ti ezen nem borultok ki? Mert én már sírni tudnék ettől, már kiabálok vele is, de látom nem érti, csak nevetgél vagy néz rám nagy szemekkel. Már ott tartok, hogy berakom az ágyába, és üljön ott egész nap, addig sem csinál semmit.
2021. jan. 22. 12:07
1 2 3 4 5 6
 11/59 anonim ***** válasza:
70%

Amíg pisilsz, rakd a járókába. Két percet kibír. Nincs eléggé levezetve az energiája, ezért rosszalkodik. Menjetek szabad levegőre amikor csak tehetitek, foglalkozz vele eleget. Annyi mindent lehet párosan játszani egy ennyi idős gyerekkel. Ha főzöl, házimunkázol, vond be őt is. Vegyél neki minikonyhát, játék takarítószereket, engedd meg neki, hogy ő is csinálhasson valami neki valót a konyhában. Teregetéskor adogassa a ruhákat stb.

A törékeny, féltett holmikat el kell zárni, magasra kell tenni. Ez neked miért nem jut eszedbe?

2021. jan. 22. 13:08
 12/59 babyboom567 ***** válasza:
71%

kedves Kérdező!

4 éves a fiam, bármit is tönkre tud tenni.

Mi a kisszobát meg a konyhát zárjuk,meg van kulcsra zárható szekrény a kulcsra zárt szobában.Mostmár a kulcs nincs a zárba, mert megtanulta kinyitni.fellépő a fürdőszobában van, eddig nem jött rá,hogy átviheti máshová.

illetve minden veszélyes dolog a zárt szobában van, és csak felügyelettel használhatja, pl benti csúzda(amíg el nem törte),gördeszka,kismotor.

A büntetés,rábeszélés nem hatja meg.Nem szándékosan csinálja, egyszerűen ilyen.

2021. jan. 22. 13:18
 13/59 anonim ***** válasza:
61%

Mut keresnek elöl törekeny dolgok?!

Mi már akkor elpakoltunk mindent, mikor még maszni sem tudott.

Tisztítószerek szekrénybe, gyerekzárral. Csak olyan van elöl, amihez nyúlhat, a többi magasan.

21 hós, durván találékony gyerek. De simán eljátszik egyedül. Nem jön utánam a budiba, nem csüng rajtam egész nap.

Le kell kötni, lefárazani, lefoglalni, foglalkozni vele.

Illetve fegyelmezni.... ha kiröhög az már rég rossz.

Én az első pillanattól egyedül vagyok napközben vele. Nem tudok 0-24ben ráfigyelni. Mellette minden nap főzök, minden nap rend van. Az udvarti is ketten rendezzük, állataink is vannak, azokat is ellátjuk. Bevonom mindenbe.

Direkt sosem tört még el semmit. Asztalra, szekrényre nem mászik fel...

Elgondolkodnék, hogy az a fegyelmezés, amit te csinálsz, jó e?!

2021. jan. 22. 13:23
 14/59 A kérdező kommentje:

Köszi 11, de már korábban is leírtam:

Minden nap fél 5-kor kel, csak ma is 6-9 levegőn voltunk, mégis 10kor már eltört valamit. Pedig délután is kimegyünk még többször.

Minden házimunkát csinál velem együtt, tereget, mosógépet pakol, keverget, törölget stb.

Mint írtam, a 2 méteres hűtő tetejéről szedte le ma azt is, amit összetört.

Hiába zavarom a sarokba, hiába zavarom az ágyra, és mondom neki, hogy ott üljél ezért meg ezért, és ha eljön visszaküldöm nem érdekli. Egyáltalán nem érdeklik a következmények, 2 óra múlva vagy másnap ugyanazt csinálja.

2021. jan. 22. 13:31
 15/59 anonim ***** válasza:
60%

Mondjuk el kellene rakni a törékeny dolgokat és gyerekbiztossá tenni a lakást! Ez teljesen alap. Az én gyerekem soha nem tört össze semmit, de nem is volt elöl hagyva semmi.

Egyébként volt baleset, nem arról van szó, hogy tökéletes vagyok, de igazából abban is én voltam a hibás, mert én tettem rossz helyre balesetveszélyes eszközt.

Járóka, karám, nálunk nem volt, de ha ilyen közveszélyes lenne beleraknám.

Az asztalra, meg bútorokra pedig ne engedd fel, meg kell nevelni, nem lehet mindent, nyilván azt se hagyod, hogy kiszaladjon az úttestre, hát azt se hagyd, hogy felmásszon az asztalra. A fellépőt meg elraknám jó magasra és csak akkor venném le, ha kell valamire.

2021. jan. 22. 13:32
 16/59 A kérdező kommentje:

Ennél többször nem tudom leírni, hogy a 2 méteres hűtő tetején vannak a törékeny dolgok, onnan is leszedi.....

Nyilván nem a földön van, nem tudom mi nem érthető ezen komolyan.

2021. jan. 22. 13:33
 17/59 A kérdező kommentje:
Na mindegy nagyon örülök neki hogy más 2 évese ilyen okos, hogy első szólásra megértett mindent, az enyémnek hiába mondtam el 1000*, akkor is felmászik az asztalra, hiába ültetem az ágyra és nem jöhet el onnan,másnap ugyanúgy csinálja, akkor ő biztosan nincs olyan szellemi magasságokban, hogy felfogja, ennyi.
2021. jan. 22. 13:35
 18/59 anonim ***** válasza:
0%

Lemérted te azt a hűtőt? Én nem láttam még olyan hűtőt, ami 2m magas lenne..

Lehet, hogy csak 170-180 cm, és fellépővel könnyen eléri.

Amúgy miket tör el? Írj már konkrét példát!

2021. jan. 22. 13:37
 19/59 anonim ***** válasza:
23%
Az az igazság, hogy fel sem merült ilyen téma, mert sosem mászott fel az asztalra, de a tesóm sokkal rosszabb gyereke se mászik fel rá. A két méteres hűtőre, hogyan mászik fel egy 90 cm magas gyerek? Tényleg nem tudom elképzelni.
2021. jan. 22. 13:42
 20/59 anonim ***** válasza:
60%
Amúgy érdekes dolog ez. A nagymamám lakása mindig is tele volt békebeli porcelán csetreszekkel. Ebből nagyon sok mindent kisgyerekként is elértünk. Mégse tört össze soha semmi. Egyszerűen tudtuk, hogy azokhoz nem szabad nyúlni. Valahogy a mamának van egy olyan kisugárzása, amivel elég, ha rád néz és pontosan tudod, mi a teendőd. Ezen lenne érdemes dolgozni, hogy neked is legyen egy olyan kisugárzásod, hogy elég ránézned a gyerekre. Soha nem voltunk büntetésben a mamánál. Soha. Soha nem voltunk különösebben fegyelmezve sem. Nem volt rá szükség. Egyszerűen a Mama a ház lelke, aki a puszta jelenlétével rendet rak. Én is próbálok valami hasonlót megvalósítani itthon. Én is próbálkoztam büntetésekkel, de nagyon nem azt az eredményt értem el, amit akartam. Ugyanúgy csinálnak baromságokat a gyerekek, csak nem merik elmondani. Onnan tudom, hogy disznóságot csináltak, hogy elbújnak. Meg egyébként sem éreztem soha önazonosnak, hogy büntessek. A bosszú, megtorlás mindig is viszolygással töltött el. Talán azért is nem működött a büntetés, mert én magam sem értettem vele egyet. Megtettem, mert mások azt mondták, így kell, de egyáltalán nem éreztem helyesnek. Inkább igyekszem én is a ház lelkévé válni, aki a puszta jelenlétével rendet rak. (10-es voltam)
2021. jan. 22. 13:42
1 2 3 4 5 6

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!