Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Kisgyerekek » Hogy viselitek, hogy a gyereke...

Hogy viselitek, hogy a gyereketek mindent tönkretesz?

Figyelt kérdés
2 éves lányom egyszerűen mindent lezúz, már lassan semmim nem lehet tőle. Kiüríteni a házat nem tudom sajnos, de lehet egy gumiszobában élve biztonságban lennénk, de 5 mp nyugtom nincs tőle komolyan, és mindenemet tönkreteszi. Csak amíg pisilek, addig kiborít mindent amit elér, pl mosogatószer, mert a fellépőjét viszi magával mindenhova, és így mindent elér, de ha nem az, akkor felmászik a székekre, onnan az asztalra, és akár a 2 méteres hűtő tetejéről is leszed mindent, összetöri minden létező törhető dolgomat. Minden nap összetör valamit, de már lassan odajutunk, hogy már nincs mit. Oké neveljem meg, tudom, de hogy? Elmondom neki ezerszer nem szabad, követem mint az árnyék, de sajnos vannak olyan igényeim, hogy fogat mossak, wc-re menjen, elindítsak egy mosást, adjak egy tál vizet a kutyának vagy akármi, és abban a 3 másodpercben már össze is tör valamit, komolyan, már semmi értelmes dolgom nem lehet nekem sem tőle. Ti ezen nem borultok ki? Mert én már sírni tudnék ettől, már kiabálok vele is, de látom nem érti, csak nevetgél vagy néz rám nagy szemekkel. Már ott tartok, hogy berakom az ágyába, és üljön ott egész nap, addig sem csinál semmit.
2021. jan. 22. 12:07
1 2 3 4 5 6
 21/59 A kérdező kommentje:

Bögre a csepegtetőből ami el volt mosva, folyékony szappan tartó a mosdóról, váza a hűtő tetejéről. Szekrényből lábas fedele, ami olyan átlátszó, azt sem tudtam, hogy az törik amúgy. A saját kis bambusz bögréje, és a bambusz tálkája, ezeket sem tudtam, hogy törnek. Vendég által véletlenül asztalon felejtett fél literes üvegpohár. Egy karácsonyi manó díszt a kandalló tetejéről.

Mostanában hirtelen ezeket.

Gorenje RK602I

Méretek Szélesség x Magasság x Mélység: 60 × 200 × 59,2 cm

200 cm, azaz 2 méter ;)

2021. jan. 22. 13:42
 22/59 A kérdező kommentje:

Nem a hűtőre mászik fel, kihúzza a széket, arra felmegy, arról az asztalra, és mivel elég magas asztal, arról már eléri a hűtőt.

IKEA Bjursta asztal, ha mindenkit a cm-ek érdekelnek.

2021. jan. 22. 13:43
 23/59 anonim ***** válasza:
59%

2 éves gyerek fellépővel sem éri el a 170 cm magas hűtő tetejét, ez biztos!

A lányom is 2 éves, nagyon eleven és ügyetlen, mégis van idő és erő nevelni.

Oké, eltör valamit, leránt valami a gyerek, de könyörgöm, legalább ne hangoztasd, hogy hagyod asztalra vagy 170 cm magas hűtő tetejére mászni. Mi lesz a következő lépés? Az ablakpárkány? Nem, nem hagyunk elől semmilyen vegyszert, amit magára boríthat.

A mi lányunk sem egy szóra tanulta meg, hogy valamit nem szabad, hanem következetesen minden egyes alkalommal ugyanúgy reagáltunk, ugyanúgy "büntettünk", volt hogy egy hónap is kellett neki, de meg tanulta, hogy a nem, az nem.

Ne haragudj, de itt most neked kell javítanod a dolgon. Könyörgöm, ő még csak egy 2 éves gyerek! Te vagy a felnőtt, ne ő irányítson, vedd kezedbe a nevelést erősebben még most, mert ha nem teszed, ezekből a helyzetekből lehetnek a "gyerek kiesett a balkonról, leöntötte magát savval" és hasonló ügyek.

Tudom, hogy el vagy fáradva, de ami veszélyes vagy értékes, azt zárd el, a többihez meg találj megoldást, hogy hogyan értetted meg a lányoddal, hogy a nem szabad, az tényleg azt jelenti hogy nem szabad.

2021. jan. 22. 13:51
 24/59 anonim ***** válasza:
28%
Nem mindenkinek való a gyereknevelés...
2021. jan. 22. 13:56
 25/59 A kérdező kommentje:
Hát igen, sajnos ez van, hogy akkor derül ki, mikor már ott van, ki meg mégsem teheted a templom lépcsőjére, mint régen, nem?
2021. jan. 22. 13:57
 26/59 anonim ***** válasza:
45%

Hát itt még lesznek bajok...

Ha egy 2 evesnek nem tudsz parancsolni, nem tudod fegyelmezni, mi lesz késöbb? Rádgyujtja a házat?

2021. jan. 22. 14:01
 27/59 anonim ***** válasza:
71%
Nálunk minden ami törékeny ment egy szekrény legfelső polcára, ami számára nem nyitható.Rá is veszélyes, mert az összetört valami megsértheti, komolyabb kárt tehet benne.Allulra a műanyag dolgok lettek pakolva pld a konyhai szekrénybe, azokban ha térdik kell gázolni se érdekel,mert 5 perc összekapni.A fellépőt pedig csak akkor használhatja ha valamelyikünk vele van, amúgy be van zárva.A lakás bizonyos pontjain(ahova nem akarom hogy menjen meg zárva vannak az ajtók).Ha én főzök akkor csak a gyerekbiztos nappali,folyosó és a konyhába tud mozogni.Itt olyat nem is talál amivel gondot okozhat, meg azért folyamatosan fújva is van neki, hogy mit miért nem lehet.Hogy a késsel nem lehet hadonászni, mert megvághatja, nem dobálunk borítunk ki mindent, meg hogy azt miért nem.Mi másfél éves kora óta tépjük a szánkat, eddig még nem nagyon volt olyan amit össze tört.Talán egyszer egy tányérat, meg egy poharat, ahogy kivette a mosogatógépből véletlenül elejtette.De ilyen ámokfutósan nem tolja szerencsére:D Próbáld elmagyarázni.Sokat kell hozzá beszélni de szerintem megéri.
2021. jan. 22. 14:10
 28/59 anonim ***** válasza:
72%

Azt mondod, a fellépőröl mászik fel. Kérdem én, te hol vagy akkor, amikor a fellépőt mozgatja?

Miért nem teszed el, hogy ne tudjon felmászni?

Illetve nincs annak a gyereknek apja, nagyanyja, vagy valaki, aki megnevelné? Ha már neked nem megy

2021. jan. 22. 14:17
 29/59 anonim ***** válasza:
66%

Tedd már el azt a nyamvadt fellépőt!

Az én lányom nem ilyen szerencsére, de nálunk az volt a büntetés, hogy két percre betettem a kiságyba, ha mondjuk megdobált, ilyesmi, azonnal értette, hogy ez büntetés, bömbölt is rendesen, pár alkalom után megtanulta, és nem csinálta többet, lehet, hogy a tied nem fogja ebből megtanulni, de meg lehet próbálni.

2021. jan. 22. 14:29
 30/59 A kérdező kommentje:
Tök mindegy, mert nem a fellépőn van a lényeg, kihúzza a konyhaszéket is, és arról is felmegy bármire, de majd szerzek egy lomis céget, és kiüríttetem a házat jövőhéten.
2021. jan. 22. 14:31
1 2 3 4 5 6

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!