Hogy viselitek, hogy a gyereketek mindent tönkretesz?
Bögre a csepegtetőből ami el volt mosva, folyékony szappan tartó a mosdóról, váza a hűtő tetejéről. Szekrényből lábas fedele, ami olyan átlátszó, azt sem tudtam, hogy az törik amúgy. A saját kis bambusz bögréje, és a bambusz tálkája, ezeket sem tudtam, hogy törnek. Vendég által véletlenül asztalon felejtett fél literes üvegpohár. Egy karácsonyi manó díszt a kandalló tetejéről.
Mostanában hirtelen ezeket.
Gorenje RK602I
Méretek Szélesség x Magasság x Mélység: 60 × 200 × 59,2 cm
200 cm, azaz 2 méter ;)
Nem a hűtőre mászik fel, kihúzza a széket, arra felmegy, arról az asztalra, és mivel elég magas asztal, arról már eléri a hűtőt.
IKEA Bjursta asztal, ha mindenkit a cm-ek érdekelnek.
2 éves gyerek fellépővel sem éri el a 170 cm magas hűtő tetejét, ez biztos!
A lányom is 2 éves, nagyon eleven és ügyetlen, mégis van idő és erő nevelni.
Oké, eltör valamit, leránt valami a gyerek, de könyörgöm, legalább ne hangoztasd, hogy hagyod asztalra vagy 170 cm magas hűtő tetejére mászni. Mi lesz a következő lépés? Az ablakpárkány? Nem, nem hagyunk elől semmilyen vegyszert, amit magára boríthat.
A mi lányunk sem egy szóra tanulta meg, hogy valamit nem szabad, hanem következetesen minden egyes alkalommal ugyanúgy reagáltunk, ugyanúgy "büntettünk", volt hogy egy hónap is kellett neki, de meg tanulta, hogy a nem, az nem.
Ne haragudj, de itt most neked kell javítanod a dolgon. Könyörgöm, ő még csak egy 2 éves gyerek! Te vagy a felnőtt, ne ő irányítson, vedd kezedbe a nevelést erősebben még most, mert ha nem teszed, ezekből a helyzetekből lehetnek a "gyerek kiesett a balkonról, leöntötte magát savval" és hasonló ügyek.
Tudom, hogy el vagy fáradva, de ami veszélyes vagy értékes, azt zárd el, a többihez meg találj megoldást, hogy hogyan értetted meg a lányoddal, hogy a nem szabad, az tényleg azt jelenti hogy nem szabad.
Hát itt még lesznek bajok...
Ha egy 2 evesnek nem tudsz parancsolni, nem tudod fegyelmezni, mi lesz késöbb? Rádgyujtja a házat?
Azt mondod, a fellépőröl mászik fel. Kérdem én, te hol vagy akkor, amikor a fellépőt mozgatja?
Miért nem teszed el, hogy ne tudjon felmászni?
Illetve nincs annak a gyereknek apja, nagyanyja, vagy valaki, aki megnevelné? Ha már neked nem megy
Tedd már el azt a nyamvadt fellépőt!
Az én lányom nem ilyen szerencsére, de nálunk az volt a büntetés, hogy két percre betettem a kiságyba, ha mondjuk megdobált, ilyesmi, azonnal értette, hogy ez büntetés, bömbölt is rendesen, pár alkalom után megtanulta, és nem csinálta többet, lehet, hogy a tied nem fogja ebből megtanulni, de meg lehet próbálni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!