Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Kisgyerekek » Hogy viselitek, hogy a gyereke...

Hogy viselitek, hogy a gyereketek mindent tönkretesz?

Figyelt kérdés
2 éves lányom egyszerűen mindent lezúz, már lassan semmim nem lehet tőle. Kiüríteni a házat nem tudom sajnos, de lehet egy gumiszobában élve biztonságban lennénk, de 5 mp nyugtom nincs tőle komolyan, és mindenemet tönkreteszi. Csak amíg pisilek, addig kiborít mindent amit elér, pl mosogatószer, mert a fellépőjét viszi magával mindenhova, és így mindent elér, de ha nem az, akkor felmászik a székekre, onnan az asztalra, és akár a 2 méteres hűtő tetejéről is leszed mindent, összetöri minden létező törhető dolgomat. Minden nap összetör valamit, de már lassan odajutunk, hogy már nincs mit. Oké neveljem meg, tudom, de hogy? Elmondom neki ezerszer nem szabad, követem mint az árnyék, de sajnos vannak olyan igényeim, hogy fogat mossak, wc-re menjen, elindítsak egy mosást, adjak egy tál vizet a kutyának vagy akármi, és abban a 3 másodpercben már össze is tör valamit, komolyan, már semmi értelmes dolgom nem lehet nekem sem tőle. Ti ezen nem borultok ki? Mert én már sírni tudnék ettől, már kiabálok vele is, de látom nem érti, csak nevetgél vagy néz rám nagy szemekkel. Már ott tartok, hogy berakom az ágyába, és üljön ott egész nap, addig sem csinál semmit.
2021. jan. 22. 12:07
1 2 3 4 5 6
 41/59 anonim ***** válasza:
60%
Én sem értem minek küldenétek a gyereket sokan akárhova is, egyértelmű hogy nem a gyerekkel van gond.
2021. jan. 22. 16:04
 42/59 anonim ***** válasza:
82%

"apja van vele sokat nagyon is, szerencsére jó a kapcsolatuk, az apját jobban is szereti láthatóan."

Nem lehet, hogy az apja hagyja mászkálni? Mert akkor persze, hogy nem engedelmeskedik, mert te tiltod, apa engedi, ez így nem nevelés. Következetesség: még játékból se mászkálhasson semmire.

Viszont ha apját "jobban szereti", akkor hátha rá jobban fog hallgatni. Be kéne vonni jobban: magyarázza el ő a gyerek szintjén, hogy "Anyunak nagyon rosszul esik, ha nem fogadsz szót". Megszóljon rá ő is keményen, ha harmadjára is szólni kell, akkor adja ki ő a büntetést.

2021. jan. 22. 16:09
 43/59 anonim ***** válasza:
79%

Hát kérdező, még örülhetsz, hogy csak tárgyakat tör össze. Azért ha ilyen helyekre fel tud mászni, ő maga is akkorát eshet hogy eltörik a keze, lába, vagy úgy üti be a fejét, hogy végzetes is lehet.

Nem értem egyébként, miért a válaszolókkal cinikuskodsz (a lomis szövegedre gondolok), nem miattunk műszik a 2 éves gyereked 2 méteres magasságokba.

Amúgy nem tudom milyen a konyhai széketek, és evésen kívül milyen gyakran ültök még rajta, de ha olyan a kialakítása, hogy így egymásba lehet őket rakni, akkor tedd azt. Nem hiszem, hogy egy kis 2 évesbe akkora erő legyen, hogy úgy is elmozgatja, vagy felborítja.

2021. jan. 22. 16:16
 44/59 anonim ***** válasza:
80%

Mert nem neveled meg. Ennyi. Erélyesen rá kell szólni, ha nem megy, megvonni tőle valamit, amit szeret.

De ha továbbra is próbálkozik, üss a kezére. Nem erősen, de csípjen. Ettől nem lesz lelki nyomorult, viszont észreveszi magát. Én is dobáltam kicsiként mindent is, pontosan addig, míg anya a kezemre ütött (előtte a száját tépte folyton, de pont leszr.tam).

2021. jan. 22. 16:17
 45/59 anonim ***** válasza:
72%
Aha... hogy neked nincs kedved foglalkozni a gyerekkel. Itt van a kutya elásva. Pedig bizony oda kell ülni, rajzoljatok, fessetek, gyurmázzatok, itt a farsangi időszak, csináljatok álarcot, esetleg jelmezt magatoknak. Nézegessetek könyveket, olvass neki mesét. Hidd el, ez az időszak sem tart örökké. Fárasztó, kb.semmit nem tudsz tőle csinálni, de Neked most az a dolgod, hogy koncentráltan a gyerekkel foglalkozz. Hidd el, hogy megéri. Bőven meg fog térülni ez a munka.
2021. jan. 22. 16:25
 46/59 A kérdező kommentje:
Jó, csak ilyen kis gyerekkel semmit nem lehet rendesen csinálni, mert semmit nem csinál normálisan, nem tud még szépen színezni se semmit.. Egy 5-6 évessel már lehet, de egy 2 évessel semmit nem lehet értelmesen.
2021. jan. 22. 16:30
 47/59 anonim ***** válasza:
79%
És téged miért zavar, ha nem tud még szépen színezni? Kiállításra vinnéd a művet, vagy mi? Adj neki papírt ceruzákat, hadd alkosson, neki még nem dolga, hogy az szép is lehet, nem az a korosztály.
2021. jan. 22. 16:33
 48/59 anonim ***** válasza:
100%

Egy dolog jutott eszembe ami ha jól láttam nem merült még fel - mit kéne csinálnia helyette? Vannak játékai, játszol vele, mielőtt elmész pisilni leköti amit csinál, tud játszani velük? Vagy esetleg azért kell ilyen akrobatamutatványokat csinálnia a hűtő tetején lévő bögréért mert amúgy semmi más izgalmas nincs körülötte? Az ekkora gyerekeket meg kell tanítani jól játszani, le kell kötni őket, el kell látni a korának megfelelő stimulációval. Nyilván kíváncsi a gyerek, minden gyerek az, most érkeztek a világba, minden új, de nem az a megoldás hogy futkorászol utána és csak mindent kiveszel a kezéből és semmit sem szabad csak csöndben ülni. Kiveszed szépen a törékeny dolgokat a kezéből, felpakolod magasra, ez oké, de akkor cserébe töltsd meg az ő magasságában lévő helyeket olyan holmikkal amik érdeklik de biztonságosak, és vezesd rá hogy azokkal hogy kell játszani.

Nálunk amikor gyerek volt a házban, a “gyerekszint”, az alsó polcok, fiókok tele voltak olyan holmikkal amikkel nyugodtan játszhat. A saját játékait, színezőit bármikor elővehette, voltak vastag lapos babakönyvek amiket nézegethetett, ott voltak azok a “felnőtt” cuccok amiket nem volt gáz ha szétpakol viszont cserébe érdekesek. Régi értéktelen ékszerek, kendők, sálak, sporteszközök, szétverhetetlen konyhai cuccok mint a nagyi méteres lekvárfőző fakanala. Ez lekötötte annyira hogy nem akart rögtön a hűtő tetejére menni a legérdekesebb dolgokért abban a 3 percben amíg pisiltünk.

2021. jan. 22. 20:55
 49/59 anonim ***** válasza:
75%
Nekem az írásodból az jön le hogy mikor bent vagytok nem kötöd le semmivel. Ahogy a többiek irják rajzolas, epitőkockázas vagy valami ami érdekli. 2.5 éves a fiam tud rossz lenni de ilyet nem szokott csinalni pedig van fellépője.
2021. jan. 22. 22:49
 50/59 A kérdező kommentje:

Hát igen, bent nem nagyon, csak vagyunk. Az apja játszik vele bent, ha vele van, építenek, bújócskáznak, kirakóznak, színeznek, szerepjátékoznak, legóznak, könyveket nézegetnek, párosító játékoznak, horgászosat stb

Én nem csinálok semmit vele bent ilyeneket, mert én ezeket mind mind utálom, nem tudom magam rávenni nem tehetek róla, fizikailag rosszul vagyok ezektől. Főleg azért mint írtam, semmivel nem játszik még "szabályszerűen" én meg úgy hasraütés szerűen össze vissza nem tudok játszani..

2021. jan. 22. 22:54
1 2 3 4 5 6

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!