A gyereketek csinált ilyet? Nagyon mérges lettem.
Igen, csinált. Minden gyerek csinálja kb. 1-1,5 éves kor körül. Utána HA tanítják, megtanulja, hogy ne csinálja.
De nyilván neked túl korán jött a második, így erre nem volt időd.
Erről nem a lányod tehet.
Ahogy arról se, hogy van egy testvére.
Lehet pont figyelemfelhívás is tőle, hogy "hahó, még én is itt vagyok!".
3-as, hát abban biztos nincs igaza a másodiknak, hogy minden gyerek csinálja.
Két gyerekünk van, már a második is túl van ezen az életkoron, és egyikük sem csinálta. Egyébként 3,5 év van köztük.
Arra mondjuk nincs tippem, hogyan lehet megértetni a gyerekkel, hogy ilyet ne csináljon (azon kívül, hogy birkatürelemmel ezredszerre is elismétled).
Enyém csinált ilyet, de korábban, abban a tipikus "ledobok mindent, anya visszaadja és örülök" korban. (Ilyenkor talnulják, hogy a tárgyak állandóak, akkor is ott vannak, ha nem látják.)
Ezen két évesen jó eséllyel túl van. Szerintem ez figyelemfelhívás, számíts még ilyenekre! Megviseli a kistestvér érkezése. Nem hiszem, hogy a kézrecsapás használ. Én kivenném a székből és összeszedetném vele. Ha nyomot hagyott, fel is töröltetném vele. Az étkezést pedig befejezné, ha dobálózik. (Persze erre előtte figyelmeztetném is, meg is indokolnám, hogy aki dobálózik az étellel, az biztosan nem éhes.) Lehet korainak tűnik, de az én két évesem simán értett az ilyen következményekből.
Az 1 éves lányom dobálja.
Nem mindig.
Tobbnyire akkor ha nem éhes, vagy nem ízlik neki.
Pl paradicsomot, sajtot, banánt, avokádót sosem dob le (ezek a kedvencei)
A tányért is borigatja, kilocsolja az innivalót.
Hát ez van, nem mondom, hogy boldog vagyok tőle, de nyilván most kell megtanulnia ezeket.
Ha nagyon dobálja, akkor elvesszuk előle az ennivalót.
Javaslom a nedves konyhai törlő kendőt, Lidl-ben vagy euró familyben veszem a legolcsobbat. Azzal törlök le utána mindent.
Én igen, fárasztó lehet, hogy ott egy pici baba is, de ettől nem lesz ügyesebb, önálóbb a nagy, mint a többi egykorú
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!