Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Kisgyerekek » Nem értünk egyet a férjemmel...

Nem értünk egyet a férjemmel (biciklizés témában?

Figyelt kérdés

Egy közepes méretű városban lakunk. Az egész várost behálózza bicikliút, nagyon jó, minden megközelíthető biciklivel.

Én onnantól, hogy az első gyerekem tud ülni bicikliülésben, mindenhova így megyünk. (Persze hidegben, esőben, ha sietni kell valahova nem, akkor autó.) Nekem ez egy program, időtöltés, testmozgás, levegőn vagyunk. Boltba, mamákhoz, játszótérre, piacra, mindenhova így megyünk.

Mikor egy gyerek volt, mögöttem ült. Aztán meglett a második, és a nagyobb már önállóan tudott mögöttem biciklizni, a kisebb ült mögöttem. A kisebbel elkövettem azt a hibát, hogy ülés nélkül is, sokáig ült mögöttem, úgy mentünk (könnyebb volt, hogy egy gyerek jön külön biciklin), és kb csak féléve jön ő is külön. 6 és 8 évesek.

Eddig semmi gond nem volt. A férjem nem ment velük biciklizni. Ha mégis együtt mentünk négyen, akkor a két felnőtt között ment a két gyerek.

Na és most jön a lényeg! Az utóbbi időben, rájött a férjem hogy tényleg jó időtöltés a bicikli, meg most ugye sok lehetőség kimozdulni nincs. Ő is viszi biciklizni őket, és én ilyenkor majd megbolondulok.

Úgy mennek hogy a "nagy" (8éves!) megy elől, aztán a kisebb, majd ő hátul.

Hát mi nem! Kb 6 éve nem így mennek velem! Én elöl, aztán a kisebb, aztán a nagyobb. Nagyon szépen tudnak jönni, távolságot hagynak, út szélén mennek, figyelnek arra, ha szólók, hogy lassítok, szólnak ha meg kell állni.

A férjem nem hajlandó így menni velük, pedig a gyerekek is kérik.

Nem is látja be az útkereszteződést!

Ha a felnőtt megy elől, minden egyértelmű. Megállunk, ha kell, nem állunk meg, ha nem kell. Nem kell ordítozni, hogy merre menjünk. Szerintrm balesetveszélyes. Mind a ket gyerekünk vígan ki tud gurulni egy autó elé úgy hogy ő végignézi hátulról! A 8 éves gyerekem kkncentráló képességén múlik hogy épségben hazaérnek-e a húgával. Döbbenet és felháborít!

Már arra is gondoltam hogy elviszem anyámékhoz a biciklijüket és inkább megyünk autóval. Nem látom a megoldást. Nem hajlandó úgy csinálni a férjem ahogy mondom.

2020. máj. 4. 12:07
 71/102 anonim ***** válasza:
0%

68, nem a KRESZ-ben valóban nincs olyan. Olyan viszont igen, hogy 12 éven aluli kerékpározhat a járdán, mivel neki eleve tilos még úttesten. ;)

Csakhogy felnőtt akkor se tekerhet vele a járdán.

2020. máj. 4. 17:51
 72/102 anonim ***** válasza:
100%

Kérdező, a gyerekek azért kérik a régi módszert, mert azt szokták meg. Most majd szépen a férjeddel megtanulják a helyes módszert is.

Én sem láttam még olyat, hogy a gyerek a szülő után ment volna. Egyértelműen a gyerek megy elöl. Fő a biztonság.

2020. máj. 4. 18:31
 73/102 A kérdező kommentje:

Szóval itt még mindig megy ez... azt mondjátok, én nem értek a szóból, de írtok még mindig ide, bizonygatva hogy hülye vagyok.

Több dolog is eszembe jutott. Lehet nem is "egyféle" bicikliútról beszélünk :)

Én már nem akarok semmit sem mondani (nem azért, mert nem tudnék de) ezen én már nem húzom fel magam.

A gyerekeim meg nem fognak az apjukkal sem ilyen felállásban biciklizni. Az apjuknak már kitaláltam, hogyan fogom bebizonyítani, hogy igazam van. Eszemben nincs ráhagyni a dolgot. Azt csinál velük, amit jónak lát, amíg szerintem nem veszélyes rájuk.

2020. máj. 4. 19:21
 74/102 anonim ***** válasza:
100%

73, SENKI nem értett veled egyet. SENKI.

Még mindig nem gyanús, hogy nem te vagy helikopter?

2020. máj. 4. 19:25
 75/102 anonim ***** válasza:
100%

"Azt csinál velük, amit jónak lát, amíg szerintem nem veszélyes rájuk."

Tehát szerencsétlenség férjed a harmadik gyerek a családban, aki a te útmutatásodra szorul? Remek.

2020. máj. 4. 19:33
 76/102 anonim ***** válasza:
100%

Kérdező, ha mindenki hülye körülötted, te nem szoktál elgondolkodni azon, hogy lehet, benned van a hiba?

Rettentően makacs vagy, neked nem a gyerekeid biztonsága a lényeg (mert akkor legalább elgondolkodnál, utánanéznél máshol is a témának, megkérdeznél szakértőt), hanem az, hogy csakis neked lehessen igazad.

Nem irigylem a veled élőket.

2020. máj. 4. 19:54
 77/102 anonim ***** válasza:
100%
Ez a "már csak azért sem" nagyon veszélyes tud lenni. Az egód nem lehet fontosabb a biztonságnál. Olyat meg ne kérj a férjedtől, amiben ő nem biztos. Elég veszélyes a bizonytalanság az utakon.
2020. máj. 4. 19:57
 78/102 anonim ***** válasza:
100%

Milyen felemelő látvány lesz a gyerekeidnek, amikor majd egyszer a szemük láttára csap el TÉGED egy autó, amikor éppen hátrafelé pislogsz.

Nagyon ostoba vagy kérdező, és főként felelőtlen. A gyerekem akkor van biztonságban, ha FOLYAMATOSAN látom. Ha mögöttem van, akkor nem látom. Nem hiszem el, hogy valaki ennyire gyengeelméjű legyen, ráadásul még a belinkelt hivatalos ajánlás sem érdekli.

Szegény férjedet sajnálom én is.

2020. máj. 4. 19:59
 79/102 anonim ***** válasza:
100%
Hogyan fogod bebizonyítani? Elütteted a gyerekeket, amikor vele bicikliznek? Kinézem belőled ezt is... Csak az a lényeg, higy úgy legyen, ahogyan te akarod...
2020. máj. 4. 20:22
 80/102 anonim ***** válasza:
100%
Hagyjátok rá! A kérdező tipikusan az az ember, aki nem tudja elviselni, hogy nem neki van igaza. Linkelhettek neki hivatalos ajánlást, akkor sem fogja belátni, hogy nála van baj a toronyban.
2020. máj. 4. 20:28

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!