Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Kisgyerekek » Nem értünk egyet a férjemmel...

Nem értünk egyet a férjemmel (biciklizés témában?

Figyelt kérdés

Egy közepes méretű városban lakunk. Az egész várost behálózza bicikliút, nagyon jó, minden megközelíthető biciklivel.

Én onnantól, hogy az első gyerekem tud ülni bicikliülésben, mindenhova így megyünk. (Persze hidegben, esőben, ha sietni kell valahova nem, akkor autó.) Nekem ez egy program, időtöltés, testmozgás, levegőn vagyunk. Boltba, mamákhoz, játszótérre, piacra, mindenhova így megyünk.

Mikor egy gyerek volt, mögöttem ült. Aztán meglett a második, és a nagyobb már önállóan tudott mögöttem biciklizni, a kisebb ült mögöttem. A kisebbel elkövettem azt a hibát, hogy ülés nélkül is, sokáig ült mögöttem, úgy mentünk (könnyebb volt, hogy egy gyerek jön külön biciklin), és kb csak féléve jön ő is külön. 6 és 8 évesek.

Eddig semmi gond nem volt. A férjem nem ment velük biciklizni. Ha mégis együtt mentünk négyen, akkor a két felnőtt között ment a két gyerek.

Na és most jön a lényeg! Az utóbbi időben, rájött a férjem hogy tényleg jó időtöltés a bicikli, meg most ugye sok lehetőség kimozdulni nincs. Ő is viszi biciklizni őket, és én ilyenkor majd megbolondulok.

Úgy mennek hogy a "nagy" (8éves!) megy elől, aztán a kisebb, majd ő hátul.

Hát mi nem! Kb 6 éve nem így mennek velem! Én elöl, aztán a kisebb, aztán a nagyobb. Nagyon szépen tudnak jönni, távolságot hagynak, út szélén mennek, figyelnek arra, ha szólók, hogy lassítok, szólnak ha meg kell állni.

A férjem nem hajlandó így menni velük, pedig a gyerekek is kérik.

Nem is látja be az útkereszteződést!

Ha a felnőtt megy elől, minden egyértelmű. Megállunk, ha kell, nem állunk meg, ha nem kell. Nem kell ordítozni, hogy merre menjünk. Szerintrm balesetveszélyes. Mind a ket gyerekünk vígan ki tud gurulni egy autó elé úgy hogy ő végignézi hátulról! A 8 éves gyerekem kkncentráló képességén múlik hogy épségben hazaérnek-e a húgával. Döbbenet és felháborít!

Már arra is gondoltam hogy elviszem anyámékhoz a biciklijüket és inkább megyünk autóval. Nem látom a megoldást. Nem hajlandó úgy csinálni a férjem ahogy mondom.

2020. máj. 4. 12:07
❮❮ 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 ... ❯❯
 31/102 anonim ***** válasza:
99%
“ Most mar mondhatom a ferjemmek, hogy "nem erdekel masok hogyan csinaljak" ” 😂 Ez igen. Kabaré, amit művelsz.
2020. máj. 4. 12:57
 32/102 anonim ***** válasza:
99%
Huu basszus!Szerintem hagyjuk.Senkit nem érdekel hogy viszed a gyerekeidet!Feltettél egy kérdést,mi válaszoltunk.Sok sikert és jó szetencsét!
2020. máj. 4. 12:58
 33/102 anonim ***** válasza:
99%

Jesszusom, és még te mondod magad nyitott embernek????

El nem tudnám képzelni, hogy mögöttem jöjjön a gyerek.

Érvek sokasága lett itt felhozva, sőt 3 oldalnyi válaszoló mind egyöntetűen a férjednek ad igazat, de te még jobban felháborodtál.

Remélem, azért elgondolkodol, és nem kiabálod le itt mindenki fejét.

Különben mi a fenéért írtad ki a kérdést?

2020. máj. 4. 12:59
 34/102 anonim ***** válasza:
99%

"És mi van akkor ha a 8 éves egyszerűen elbambul, elvonja BÁRMI a figyelmet?"

Semmi, mert előtted van és látod.

Ellenben mögötted is elbambulhat és akkor észre se veszed. Hopp kopp.

2020. máj. 4. 13:00
 35/102 A kérdező kommentje:
Már én is bánom! Jobb is lenne, ha itt befejeznénk! Felhúztam magam kicsit, mert a gyerekeimről van szó. Úgy gondolom meg lehet érteni. Választ kaptam, már értem miért csinálja, de hagyni ettől függetlenül nem fogom. Szép napot mindenkinek! Peace&love
2020. máj. 4. 13:00
 36/102 anonim ***** válasza:
99%
Szegény férjed. Ha ennyibe nincs beleszólása, akkor vajon másban mennyi lehet..
2020. máj. 4. 13:01
 37/102 anonim ***** válasza:
99%
Igen, a gyerekeidről van szó, akiket nem a férjed,hanem te veszélyeztetsz! Ezért felháborodsz, dúlsz fúlsz és nem engeded őket a férjeddel biciklizni. Bravó!
2020. máj. 4. 13:02
 38/102 anonim ***** válasza:
99%
Kicsit ellentmondasz önmagadnak is. Azt szajkózod, hogy milyen ügyesek a gyerekek MÖGÖTTED, odafigyelnek rád, a padkára meg tulajdonképpen mindenre. De ELŐTTED nem mehetnek, mert egy ekkora gyerek még figyelmetlen lehet, és baj érheti. De szerinted csak és kizárólag előtted érheti baj, mögötted 100%-ban okosak és figyelmesek. Most akkor hogy is van ez?
2020. máj. 4. 13:03
 39/102 anonim ***** válasza:
99%

Tessék, a Pest Megyei balesetmegelőző bizottság javaslata e kérdésben:

[link]

2020. máj. 4. 13:04
 40/102 anonim ***** válasza:
99%
Reménytelen eset, rá kell hagyni. Ő gyerekei, ő felelőssége, mondjuk a férjét sajnálom.
2020. máj. 4. 13:08
❮❮ 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 ... ❯❯

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!