Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Kisgyerekek » Nem értünk egyet a férjemmel...

Nem értünk egyet a férjemmel (biciklizés témában?

Figyelt kérdés

Egy közepes méretű városban lakunk. Az egész várost behálózza bicikliút, nagyon jó, minden megközelíthető biciklivel.

Én onnantól, hogy az első gyerekem tud ülni bicikliülésben, mindenhova így megyünk. (Persze hidegben, esőben, ha sietni kell valahova nem, akkor autó.) Nekem ez egy program, időtöltés, testmozgás, levegőn vagyunk. Boltba, mamákhoz, játszótérre, piacra, mindenhova így megyünk.

Mikor egy gyerek volt, mögöttem ült. Aztán meglett a második, és a nagyobb már önállóan tudott mögöttem biciklizni, a kisebb ült mögöttem. A kisebbel elkövettem azt a hibát, hogy ülés nélkül is, sokáig ült mögöttem, úgy mentünk (könnyebb volt, hogy egy gyerek jön külön biciklin), és kb csak féléve jön ő is külön. 6 és 8 évesek.

Eddig semmi gond nem volt. A férjem nem ment velük biciklizni. Ha mégis együtt mentünk négyen, akkor a két felnőtt között ment a két gyerek.

Na és most jön a lényeg! Az utóbbi időben, rájött a férjem hogy tényleg jó időtöltés a bicikli, meg most ugye sok lehetőség kimozdulni nincs. Ő is viszi biciklizni őket, és én ilyenkor majd megbolondulok.

Úgy mennek hogy a "nagy" (8éves!) megy elől, aztán a kisebb, majd ő hátul.

Hát mi nem! Kb 6 éve nem így mennek velem! Én elöl, aztán a kisebb, aztán a nagyobb. Nagyon szépen tudnak jönni, távolságot hagynak, út szélén mennek, figyelnek arra, ha szólók, hogy lassítok, szólnak ha meg kell állni.

A férjem nem hajlandó így menni velük, pedig a gyerekek is kérik.

Nem is látja be az útkereszteződést!

Ha a felnőtt megy elől, minden egyértelmű. Megállunk, ha kell, nem állunk meg, ha nem kell. Nem kell ordítozni, hogy merre menjünk. Szerintrm balesetveszélyes. Mind a ket gyerekünk vígan ki tud gurulni egy autó elé úgy hogy ő végignézi hátulról! A 8 éves gyerekem kkncentráló képességén múlik hogy épségben hazaérnek-e a húgával. Döbbenet és felháborít!

Már arra is gondoltam hogy elviszem anyámékhoz a biciklijüket és inkább megyünk autóval. Nem látom a megoldást. Nem hajlandó úgy csinálni a férjem ahogy mondom.

2020. máj. 4. 12:07
 51/102 anonim ***** válasza:
100%
47,te meg ha képtelen vagy felérni ésszel, hogy felelőtlenség és veszélyeztetés egy 3 és egy 4 éves gyereket nagy forgalmú útra vinni, akkor az téged minősít. Nem előtted, nem utánad, egyáltalán sehogy nem viszünk akkora gyerekeket. Te jó ég! Bicikliúton is fokozott figyelemmel, te meg az úttest szélén. 😱
2020. máj. 4. 13:33
 52/102 anonim ***** válasza:
100%
Kérdező, a férjed is a gyerekek szülője joga van úgy vinni őket ahogy jónak látja és nem veszélyezteti őket.
2020. máj. 4. 13:40
 53/102 anonim ***** válasza:
94%

Nekem nincs még gyerekem, de anyukám sosem endegett ugy menni biciklivel, hogy mogotte megyek. Mindig elotte mentem, hogy lásson engem. Persze elotte mindig megbeszeltuk, hogy utkeresztezodesnel leszallok, korulnezek, ilyesmi. Ha látott, rám tudott szolni, hogy pl. nagyon kimentem az ut kozepere.

En felnek ugy bicajozni, hogy a gyerekek mogottem. Azt sem tudnam, mikor hagyom le oket...

2020. máj. 4. 13:44
 54/102 anonim ***** válasza:
84%
Ha te úgy akarod vinni őket vidd úgy de engedd a férjednek os úgy vinni ahogy ő látja jónak. Ígyis úgyis érheti őket egyaránt baleset. Amúgy ha mögötted figyelmesek akkor előtted is.
2020. máj. 4. 13:48
 55/102 anonim ***** válasza:
100%

Szia kerdezo. En Belgiumban elek, nalunk is elol mennek a gyerekek mar ovis kortol is. (Vagy a szukeikkel ilyen utanfutoban)

Ertem, hogy felted a gyerekeket a keresztezodesnel, de en hiszek abban, hogy egy 6 es egy 8 eves gyerek, akik raadasul sokat bicikliznek, igen is fel tudjak fogni, es rutinna valik naluk, hogy a keresztezodesnel megallunk. Ennyi idosen a kresz jelentos reszet elsajatithatjak ha gyakoroltok.

Annak nincs ertelme, hogy mogotted vannak, csak mert felted oket a keresztezodesnel. Sokkal biztonsagosabb ha elotted mennek es nem kell allandoan visszapillantani rajuk, mert az szamodra is veszelyes.

Bocsi de en az irasodbol csak annyit vettem le, hogy azert tartod veszelyesnek mert ha a gyerek elbambul akkor majd nem fog a keresztezodesnel megallni.

Azt kell, hogy mondjam, hogy mogotted is elbambulhat, es akkor ugynan ugy koccan veled van a tesojaval, akar az utra is kieshet.

Ez benne van a pakliban, de ezen stresszelni nevetseges. Inkabb probald meg ertelmezni a sok valaszt, hogy miert biztonsagosabb ha elotted mennek, vagy hozz fel mas ervet ellene ha tudsz. De az a baj, hogy 1 erved van a sok masik ellen.

En varom a valaszod

2020. máj. 4. 13:53
 56/102 anonim ***** válasza:
100%
Szerintem alapvető probléma a kérdezőnél, hogy ő a kereszteződésben átsuhan biciklivel, ha nem jön semmi. Szerintem meg minden esetben meg kell állni, ha ilyen kicsi gyerekkel biciklizünk. Bevárjuk egymást és ha a felnőtt szól akkor megyünk át. Lehet, hogy lassabban ér az ember a-ból b-be, de szerintem ez a tuti.
2020. máj. 4. 13:54
 57/102 anonim ***** válasza:
100%
A gyereknek kell elöl menni, ez teljesen egyértelmű.
2020. máj. 4. 13:55
 58/102 anonim ***** válasza:
8%

47-es vagyok.

Azt hittem egyértelmű, hogy járdán közlekedünk, de akkor ezek szerint nem. Szóval gyengébbek kedvéért a járdán én megyek elöl, utánam pár méteres távolságban a gyerekek, és ha átkelő van, megállunk. Ebben mi a bonyolult?

Talán őket kéne előreengednem, hogy ha mégse sikerül megállni, akkor kiguruljon az autó elé?

Ja, és mégis miért nem biciklizel ekkora gyerekkel? 3 éves kor felett már elég sok gyerek bringázik. Attól, hogy te ilyet még nem láttál, nem mi leszünk az ufók.

2020. máj. 4. 13:59
 59/102 anonim ***** válasza:
100%
Én ilyet még nem hallottam h anyuka elől, gyerekek meg hátul. Gyerekek elől, anyuka sereghajtóként kissé szélesebb vonalban mint a gyerkőcök, ez a legbiztonságosabb. Az amit te csinálsz nem, a férjednek van igaza. Annyi eszük van már sztem h nem gurulnak ki az autó elé, de neked meg nincs annyi h átgondold nem e jobb a férjed módszere mint a tiéd. Inkább eltennéd a bicikliket, hát ehhez csak gratulálni tudok.
2020. máj. 4. 14:03
 60/102 anonim ***** válasza:
87%

59re

Gyengébbek kedvéért a járdán tilos biciklivel közlekedni. Balesetveszélyes.

2020. máj. 4. 14:06

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!