Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Kisgyerekek » Szerintetek a Leventéért...

Szerintetek a Leventéért miért nincs akkora összefogás, mint a Zentéért? Összejöhet neki is 10 nap alatt a maradék 600 millio?

Figyelt kérdés
2019. okt. 21. 11:34
1 2 3 4 5 6 7
 11/64 anonim ***** válasza:
78%

Kva szar ügy ez az adakozósdi. Én nem adakoznék csak így, ki tudja mire. Illetve több százezer gyerek rászorulna még, mi alapján választok ki egyet? Hangosabbak voltak fészen? Divatos lett a posztjuk? Ez nagyon szomorú.

Azt nem tudom megérteni, hogy egy kezelés/gyógyszer hogyan lehet 600 millió. Nem kéne adakozni, ha nem kellene (vagy legalábbis nem ennyit) egy gyógyszerért fizetni. Ennek kellene elsősorban változnia.

2019. okt. 21. 14:29
 12/64 anonim ***** válasza:
85%

Én szoktam adakozni, de van egy limit. Minden hónapban vagy két hónapban eldöntöm, hogy kinek és ha én már adtam, akkor sajnos nem fogok tudni adni még egynek, meg még egynek.

Egyébként sem gondolom ezt az egészet túl igazságosnak. Rengeteg adót, járulákot fizetek, az állami egészségügyet szinte nem is használom, mert kénytelen vagyok magánban elinézni mindent, és még én adjak.

Szerintem nem a kisemberektől kellene várni, akik közül sokan a kevésből adtak, majd Mészáros Lölőnek megköszönni, aki a lopott pénzből "adakozott", hanem elgondolkodni, hogy milyen rendszerben élünk és felülről elindítani valamit.

A közvetlen környezetemben annyi példát látok: nénik, akik nem tudják megvenni a fájukat, szülőfalumban többen várnak erre a kis mobilcuccra, amivel tudnak közlekedni, de arra is van másfél éves várólista, így boltba alig tudnak elmenni, amputált emberek, akiknek nincs pénze művégtagra: nekik mivel ér kevesebbet az életük? Semmivel. És 700 millióból hány ilyen emberen lehetne segíteni? Hát nem egyen és nem is kettőn.

Szóval arra célzok, hogy senkinek nem lehet felróni, hogy ha egynek adott, akkor a másiknak miért nem. Sokan küzdenek és hétről hétre élnek.

2019. okt. 21. 14:42
 13/64 anonim ***** válasza:
93%
Szerintem az lehet az oka, hogy Zente úgymond farvizén akarnak most elevezni. Vele tele volt a média, így az emberek tudomást szereztek erről a betegségről. A többi ilyen beteg gyereket nevelő szülő pedig meglovagolja ezt a hullámot. Nem rosszindulatból mondom, tényleg, de Levente szülei kicsit későn kaptak észbe, csak amikor látták Zente sikerét. Úgy tudom a kisfiúnak két hete van még ameddig betölti a két éves kort és utána nem kaphatja meg ezt a gyógyszert. Sokkal de sokkal előbb kellett volna ezen gondolkodni, alapítványt létrehozni stb, mert most Zente után az látszik csak hogy kapkodnak.
2019. okt. 21. 15:52
 14/64 A kérdező kommentje:
Én aztán mindenkit megsajnálok és minden hónapban adakozok rászorulóknak, de valahogy ez nekem is olyan furcsa, hogy most jutott eszükbe csak a szülőknek.
2019. okt. 21. 16:20
 15/64 anonim ***** válasza:
93%
Gondolom nem most jutotott eszükbe hanem talán maguk se hitték, hogy 700 millio ft összejöhet... és most Zente kapcsán kiderült hogy mégis.
2019. okt. 21. 17:02
 16/64 A kérdező kommentje:
Hát ez lesz a tragédiájuk úgy érzem sajnos.
2019. okt. 21. 19:36
 17/64 anonim ***** válasza:
89%

Szerintem Zente nagyobb médiafigyelmet kapott, szülők is gondolom "nyomulósabbak" voltak.

Nem tudom összejön-e, de én nem tartom gáznak az adakozósdit, pedig én sem igen használom ki a tb-t. Sok kicsi sokra megy, ha mindenki egy kaparóssorsjegy ártát utalja, vagy egy szelet csoki árát, már megvan a pénz. Hiába hálákodik néhány hülye Lölőnek, ezek bizony az átlagember érdemei, mert ők dobják össze a pénzt. Azt a pénzt ami nekik jelent is valamit, nem a farzsebből véletlenül kiejtett 5 ft-os.

Az meg hogy mindenkin lehetne segíteni, hát lehetne de néma gyereknek ugye. Ezzel az erővel ne posztoljanak gazdi kereső sértült állatokról sem, mert mennyi kóbor van amúgy is. Tudom sarkított példa, de inkább kapjon segítséget jópár ember/állat ilyen összefogások eredményeképpen, mint hogy senki.

2019. okt. 21. 19:42
 18/64 A kérdező kommentje:
Ez igaz, de azért M. Lőrinctől igenis szép gesztus volt, akárhogy is állnak a dolgok.
2019. okt. 21. 19:47
 19/64 anonim ***** válasza:
61%

Persze szép, de azt is nézd kinek mennyibe került az az adakozás. Könnyű(lopott) milliárdokból odavágni pár milliót.

De jó, ne legyünk telhetetlenek, ez legalább jó célra ment, nem külföldi számlára menekített ki.

2019. okt. 21. 19:48
 20/64 A kérdező kommentje:
Persze egyértelmű, de elég sok hozzá hasonló ember van még az országban, akinek eszébe se jutna másnak adnina pénzéből, de hagyjuk is őket, nem lényeg. Nekem egyebként nagyon tetszett ez a civil összefogás Zentéért.
2019. okt. 21. 20:11
1 2 3 4 5 6 7

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!