Ti hallottatok már olyat hogyha nem sikerül rendesen kiszívni a baba orrát és továbbra is el van dugulva az orra, babavizet kell besprayzni hogy a maradék váladék hátul lecsorogjon?
Nekem a védőnő anyatejet mondott. Hogy az feloldja és könnyebben kijön.
De már vannak orrsprayek érre a célra.
Én nem hallottam, szerintem ilyen nincs, vagy rossz az orrszívó technikád.
Besprayzel először sterimarral, majd vársz, szívsz.
Becsöpögtetsz orrcseppel(hátra a gyerek fejét), majd vársz, szívsz.
Ezt kell ismételni, de elsőre menni szokott, ha jó a technika.
Befogod az egyik orrlyukát, a másikba nyomod az orrszívót, miközben váltogatod a szívószöget, érezni fogod meg látni, mikor találod el, és mikor nem az orra belsejét kapja be a vákuum.
Én ki is szoktam feszíteni a szabadon hagyott orrlyuknál a bőrt, hogy véletlen se kaphassa be a vákuum.
Ha elrontod, a gyerek ordít vagy vérzik az orra, amúgy nem
fájdalmas.
Nem steril vizet nem nyomnék a gyerekem orrába, ráadásul már próbáltam magamon, nem segít a duguláson(elfogyott az orrcseppem)
Nagyrészt azért dugul el az orr, mert a nyálkahártya duzzadt, (vagy orrmandula)csak nagyon ritkán a takony mennyiségétől, mert azt az orkán erejű tüsszentés remekül tisztítja..
Ez marhaságnak hangzik, nekem azt mondta a védőnő, ha koplaltatom a kicsit, majd nem lesz válogatós, estig bírtam, életem legrosszabb napja volt, a gyereknek is.
Megnőtt, már nem válogat annyit.
Nem szentírás a védőnő szava, sajnos a legtöbb anya a saját kárán tanulja meg..
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!