Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Kamaszok » A fiunk nagyon piperkőc,...

A fiunk nagyon piperkőc, aggódnunk kellene?

Figyelt kérdés

15 éves fiúnk lassan férfi létére több időt tölt el naponta a fürdőszobában, mint egy lány az első randija előtt.

Egy sima zuhanyzás is legalább fél óráig tart nála, ha hajat mos (tehát minden harmadik nap), akkor pedig órákra befoglalja a fürdőt, vagy ötféle szert használ csak a hajmosáshoz, majd mindenféle krémmel kenegeti az arcát, csipesszel húzkodja állandóan a szőrszálait...

Csak nekünk fura ez az egész vagy másoknál is így van ebben a korosztályban?

Mi anno a 80-as években naponta egyszer este 5 perc alatt letussoltunk egy szappannal "oszt jó napot!", furán is néztünk volna arra, aki férfiként ennyit teszi-veszi magát.

Szerintem ez valahol nem normális dolog. Minden rendben lehet vele?

2018. márc. 15. 16:12
1 2 3 4 5 6
 51/54 A kérdező kommentje:

Az be is b@ szna a már így is rohadt gyorsan öregedő népességnek, ha több százezer forintos fizetés alatt senki nem vállalna gyereket! Nagyjából már rég kipusztult volna a magyar, de valószínűleg ennek a irreálisan magasra szabott és egyre inkább elterjedő igényszintnek köszönhetően hamarosan ki fog.

Láss csodát! Valahogy nagyanyámék '45 után, mikor évekig nem volt a krumplin és a kenyéren kívül semmi a spájzban tisztességgel felneveltek 4 gyereket, akik sokkal életrevalóbbak lettek, mint a félmillás fiuzujú anyuci-apuci kinyaltvalagú pici lánya/fia.

És továbbra sem értem, hogy sokaknak mitől igénytelenség max. 10 perc alatt egy tusfürdővel letudni a zuhanyzást, és nem 20-féle speckó krémmel kenegetni a habtesttét, de nyilván én vagyok a begyöpösödött vidéki sutyerák.

Ja, a fizetéshez pedig annyit, hogy éljetek ti egy békés megyei kisvárosban, ahol egy tisztes szakmával is örültök, ha el tudtok menni nettó 140-150-ért gürcölni valahova, a házatokat eladni és felköltözni mondjuk Pestre - pláne a mostani ingatlanárak mellett - pedig egyenlő a lehetetlennel.

2018. ápr. 15. 13:25
 52/54 A kérdező kommentje:
Máskülönben alkoholt max. ünnepnapokon iszunk, a poharunkba általában csapvíz kerül, de ugyebár muszáj volt elsütni a tipikus "büdös-buta-alkesz proli" sötét sztereotípiát.
2018. ápr. 15. 13:36
 53/54 anonim válasza:
A probléma az, hogy mai árak mellett a félmilliós fizetés sem feltétlenül húde sok. Pesten 150 körül keződik egy egyszobás lakás havidíja pl. Ezekre a dolgokra nem akkor kell gondolni amikor már 15 éves a gyerek hanem mielőtt megvan. Amúgy meg nyilván te tudod. Azzal nincs probléma, hogy igényes és esetleg sokat van a fürdőszobában. Ha fél órát folyatja a fizet akkor meg szólni kell neki, hogy ne folyassa. Én is maximum 5 perc alatt lezuhanyzok nem csak a pénz miatt, hanem azért is mert fölösleges vízpazarlás. Nem leszel tisztább fél óra után sem. Egyszer volt nálunk egy német cserediák, az is 2 perc alatt lezuhanyzott mindig, pedig nem csóró családból származott. Csak itt már össze volt keverve a vízpazarlás kérdése az igényességgel meg a melegséggel meg a katonasággal azért kaptál ennyi negatív választ. Azzal nincs baj, hogy igényes és arckrémet használ, de a félórás zuhany az más kérdés.
2018. ápr. 15. 13:56
 54/54 anonim ***** válasza:

Az van kérdező, hogy lehet a gyereked kicsit túlzásba viszi, de te éppen annyira a maradiságoddal meg világnézeteddel.

A leírtak alapján kicsit tényleg sok a srác részéről, fele ennyi is bőven elég lenne, több dolog is lehet.

Lehet túlkompenzál valamit, esetleg szorong a külseje / megjelenése miatt, lehet önbecsülés hiány, kissebségi komplexus, túlzott megfelelési vágy a társadalom és a korosztálya felé.

Pszichológus nem kell, beszélni lehetne vele, de neked határozottan nem javaslom inkább káros lenne az eddigi megszólalásaid alapján.

Kompromisszumként javasolnám, hogy vezess be egy időkorlátot a zuhanyzásra, aminek nem kell drasztikusnak lenni, de ne 30 perc legyen mert az tényleg sok.

(Nem tudom most valóban ennyi-e vagy csak túloztál.)

Megváltozni nem fog, szóval ne próbáld “normálissá nevelni”, mert csak ártassz vele.

Azt javaslom csökkentsd a zuhanyzós idejét harmadával, az még vállalható részéről is, neked meg kevesebbet kell fizetni.

Mindezt próbáld meg határozottan, de NORMÁLISAN előadni.

Ne a fenti agybajokkal, hogy mi volt a seregben, meg a társadalmi szerepek, mer a kutyát nem érdekli, a világ megváltozott és ma ezek az emlékek inkább számítanak suttyóságnak.

Hivatkozhatsz az anyagiakra, de azt sem kell túlmagyarázni, értse meg és fogadja el, ennyire egyszerű.

Remélem segítettem, még ha nyílván nem is teljesen tetszik majd a stílusom,

2018. máj. 17. 05:36
1 2 3 4 5 6

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!