A fiunk nagyon piperkőc, aggódnunk kellene?
15 éves fiúnk lassan férfi létére több időt tölt el naponta a fürdőszobában, mint egy lány az első randija előtt.
Egy sima zuhanyzás is legalább fél óráig tart nála, ha hajat mos (tehát minden harmadik nap), akkor pedig órákra befoglalja a fürdőt, vagy ötféle szert használ csak a hajmosáshoz, majd mindenféle krémmel kenegeti az arcát, csipesszel húzkodja állandóan a szőrszálait...
Csak nekünk fura ez az egész vagy másoknál is így van ebben a korosztályban?
Mi anno a 80-as években naponta egyszer este 5 perc alatt letussoltunk egy szappannal "oszt jó napot!", furán is néztünk volna arra, aki férfiként ennyit teszi-veszi magát.
Szerintem ez valahol nem normális dolog. Minden rendben lehet vele?
Hagyjad, nekik muszáj, mert ilyen világ van. Akkor nézik ki, és szívatják meg a többiek, ha nem a legmenőbb cucc van rajta, nem a legdivatosabb izé szerint áll a séró, meg az anyám kínja.
Egy valami biztos, én emlékszem a harminc évvel ezelőtti világra, de ha visszanézek egy-egy régi fényképet, hát... rettenetesen troggyattul néztek ki az emberek, nem csak itt, Amerikában is. Az ilyen unokatestvértől levetetett három számmal nagyobb, színben, anyagban, szabásban ízléstelen rettenetek, gyerek leragasztott fél szemüveggel, iskolaköpenyben, szarkafészek hajjal, kopasz fejen átfésült tincsekkel aranyfoggal vigyorgó, visszeres lábú barna szandálos apukák... És minden nő rohadt büszke volt rá, hogy az ő férje meg fia se szebbek az ördögnél, mert nehogy már... Ha egy-egy tekercs kátránypapír közepébe beleálltak volna az emberek (vagy inkább mögé), az egyértelműen különb lett volna. Ne akarjuk már azért azt a világot se vissza, én ezt így kimondom.
Hát nálunk pl. nincs csak úgy meleg víz, mindjárt rövidebbre fogja az ember a pancsikálást, hogy ötleteket is adjak...
Érdekes amúgy ez.
Régen a kéthetenként gatyát cserélő "alfajhímek" szívatták a "piperkőcöket", most meg fordult a kocka és a "piperkőcök" átvették az uralmat.
Van egy haverom, olyan rendes, szakadt inges, bagószagú, bozontos rocker, aki 20-25 éve a nagy Nirvanás-Metallicás 90-es években pont ennek a megjelenésének köszönhetően szinte minden jó csajt megtoszott az osztályában.
Nem régen azt mesélte, hogy elment a 18 éves fiával egy koncertre, arra számított, hogy mint öreg rockernek lesz némi tekintélye a srácok között, de ehelyett folyamatosan vigyorogtak a háta mögött a kinézetén, azt pusmogták, hogy "b@ szki, az apukád neandervölgyi vagy kromanyoni?", nagyon kínosan érezte magát, és meglepve szembesült azzal, hogy a fia barátai jobban illatoznak, mint azok a csajok, akiket annak idején kapualjakban döngetett.
Pedig mondom, csupán 20-25 éve még pont a fia barátaihoz hasonló gyerekeket alázták, mint a hétszentség.
Nincs mese! A fiúk manapság gőzerővel nőiesednek.
Azért nőként írom, hogy ez sok!
Én maximum 20 perc alatt elkészülök és ebben már smink is benne van.
De ha neki jó, csinálja, de hogy nem késik el sehonnan?
Más: én kirugdosnám fél óra után - képletesen -, mert órákig NE legyen a fürdőben, piperkőcködjön a szobájában.
Nem normális dolog! Az jó, hogy odafigyel a külsejére, de nem kell ahhoz órákig a fürdőben tollászkodni.
Szerintem nem ártana a gyereknek egy jó pszichomókus. Ez már tisztaságmánia.
Én szülőként nem engedném, hogy pazarolja a vizet, és azt sem hogy órákra kisajátítsa a fürdőt.
"Az hogy te 5 perc alatt megcsináltad az a te igénytelenséged..."
Mi benne az igénytelenség? Javában le lehet öt perc alatt tussolni.
Különben majd szállj be a rezsinkbe, mert nekünk úgy, hogy éppen telik arra meg kajára, egy csöppet nehéz, és igen, így mi "igénytelenek" egy kicsit nehezen toleráljuk az új idők "igényes" emberét... köszi, viszhall!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!