Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » Erdemes-e aggodnunk? Mikor...

Erdemes-e aggodnunk? Mikor hasznaljuk a terhessegi tesztet?

Figyelt kérdés
En 16 eves vagyok, a baratom 18 eves es nemreg elkezdtunk sexualis eletet elni, de meggondolatlanok voltunk es nem mindig vedekeztunk, de abban biztosak vagyunk mind a ketten, hogy nem elvezett belem, csak olvastam valami olyat hogy az ondo a testnedvekkel is bejuthat a szervezetbe es ketsegbeestunk.Az utolso egyuttletunk szombaton volt. A legnagyobb gond az, hogy nekem a menstruaciom soha nem volt pontos.Soha nem tudtam mikor jon meg.Ereztem nehany tunetet amit esetleg a terhessegnek tudhatnak el, de szerintem meg korai lenne barmi fele tunet.Szamba vehetnenk, az alvaszavaromat, hogy neha folyton ehes vagyok, megszedulesek, fejfajjas.De ha azt vesszuk az elso egyuttletunk ota talan mar eltelt egy honap is..
2012. szept. 11. 22:21
 1/7 anonim ***** válasza:
Csinálj tesztet, ha aggódsz. Bár szerintem, ha nem élvezett beléd, akkor nagyon-nagyon kicsi az esélye, hogy terhes legyél. Én a férjemmel 7éve így védekezek és csak akkor estem teherbe, amikor óvatlanok voltunk :)
2012. szept. 11. 22:35
 2/7 anonim ***** válasza:

Ha elkezdtél szexuális életet élni, akkor pláne nem árt, ha vezeted egy naptárban, hogy mikor jött meg. Gondolom ez megvan. Nézz utána, hogy pontosan melyik nap az, amikortól már teherbe eshetsz (ha jól emlékszem 8-9. naptól), és onnantól használjatok óvszert. Férfiként tudom, hogy ez nem kellemes, de biztosabb, mint anélkül. Arra pontosan nem tudom a választ, hogy mennyit várj, de ha 1 héten belül nem jön meg, akkor mehettek a tesztért. Inkább dobjátok ki feleslegesen azt a pénzt, mint a bizonytalanság!

Ne abból indulj ki, hogy nem élvezett beléd. Jól mondod, már az előváladék is tartalmazhat egy kevés ondósejtet és ez néha megtermékenyítheti a petesejtet. Jó példa erre az a szeretkezésünk, aminél én ugyan időben kihúztam, de

most mégis felém rohan a fiam! Ha tudom, bent hagyom inkább! :o)

42/F

2012. szept. 11. 22:35
 3/7 anonim ***** válasza:
Kedves Előző! Az utolsó mondataid nagyon szuperek! És milyen igazad van! :-)
2012. szept. 12. 10:03
 4/7 anonim ***** válasza:

Köszönöm! 3 gyermek után talán van némi tapasztalatom. :o) Néha azon is elgondolkodom, hogy emberek sokezrei küszködnek azzal, hogy nem lehet gyermekük, hiába is próbálgatják gőzerővel "tolni", én meg, magunkból kiindulva, már azt gondolom, ha ránézek a feleségemre egy kicsit kívánatosabban, már akkor terhes lesz! Ugyanis az első kettő szándékosan készült adott időszakban, hogy lányok legyenek ... és azok lettek! Úgy látszik, hogy a mi házasságunkat tényleg az égben kötötték meg először!

De ti még igen fiatalok vagytok ehhez. Javaslom használjatok inkább tablettát (sajnos a férfiaknak szerintem nem kapható biztos szer itthon), mert azzal bátran próbálkozhattok, ahogy akartok. Mi 8 évet használtuk és utána gond nélkül jöhettek a gyerkőcök.

42/F

2012. szept. 13. 09:20
 5/7 A kérdező kommentje:
igen, mi is gondoltunk a teblettara, de szerintem meg kicsit fiatal vagyok hozza. Vagyis nem ismerek senkit aki 16 evesen kezdte volna el szedni.
2012. szept. 13. 23:08
 6/7 anonim ***** válasza:

Szerintem mindegy kit ismersz, ki vallja be és ki nem. Kérdezd meg a nőgyógyászodat. Ha még nincs, keress egyet és vele konzultálj. A gyerekneveléshez vagy fiatal, nem a tablettához - szerintem :o))

42/F

2012. szept. 14. 10:41
 7/7 A kérdező kommentje:
Igen, ez nagyon igaz! Es nem is szeretnek gyereket nevelni, de szerintem nagyon embertelen az, ha valaki megol egy magzatot aki nem tud donteni, hogy mit szeretne.Nem elhetett.. Persze, tudom ez a leghelyesebb ilyen esetekben, de en nem tartom szep dolognak..
2012. szept. 14. 12:25

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!