A fiunk nagyon piperkőc, aggódnunk kellene?
15 éves fiúnk lassan férfi létére több időt tölt el naponta a fürdőszobában, mint egy lány az első randija előtt.
Egy sima zuhanyzás is legalább fél óráig tart nála, ha hajat mos (tehát minden harmadik nap), akkor pedig órákra befoglalja a fürdőt, vagy ötféle szert használ csak a hajmosáshoz, majd mindenféle krémmel kenegeti az arcát, csipesszel húzkodja állandóan a szőrszálait...
Csak nekünk fura ez az egész vagy másoknál is így van ebben a korosztályban?
Mi anno a 80-as években naponta egyszer este 5 perc alatt letussoltunk egy szappannal "oszt jó napot!", furán is néztünk volna arra, aki férfiként ennyit teszi-veszi magát.
Szerintem ez valahol nem normális dolog. Minden rendben lehet vele?
Amúgy egyszerű a történet!
Fogod a sok felesleges biszbaszt, amivel kenceficézi magát, kidobod, csak egy tusfürdőt és egy sampont hagysz neki, közlöd vele, hogy nem adsz neki több zsebpénzt addig, ameddig meg nem embereli magát, és ha kell, akkor rátöröd a fürdőszobaajtót és úgy ráncigálod ki!
Ebből észhez térne.
Annyira tökmindegy a szexuális hovatartozása szerintem. Nem azzal van baja az apukának, hiába hiszik azt néhányan, hogy burkolt homofób kérdés.
Állítom, hogy az ide írók többségét is zavarná, ha a tinigyerekük agyatlan passziójától pörögne a vízóra, mert ő olyan kis igényes, hagyjuk kibontakozni, szólni nem lehet mert akkor az igénytelen. Ugyanmár...
Na legalább valaki (24es) érti a problémát. Ilyenekbe, mint természetvédelem, fogyó vízkészletek, takarékosságra és tudatosságra való nevelés már bele se megyek, mert mínuszba leszek pontozva.
Mindenesetre én biztos nem engedném a gyerekemnek, hogy így pazarolja a vizet.
Szerintem vegyetek neki egy nagy tükröt vagy fésülködőasztalt a szobájába, ott tollászkodhat amennyit akar, a fürdőszobába meg max 20 perc-et lehet. Vagy kezdjétek el levonni a zsebpénzéből a plusz vízdíjat, majd megtanul takarékoskodni.
aa gyakori nem a való élet , a kommentekből is látszik..
itt alap a 300 ezres fizetés , meg a 2 órás tisztálkodás is rendben van..
Szerintem a legtöbb válaszoló lázadó tini. Épp eszű dolgozó számlákat fizető felnőtt nem helyesli a fiad viselkedését. Tényleg feleslegesen sokat pazarol és túl nagy figyelmet szentel magára. Valahogy le kellene szoktatni erről, de ne túl drasztikusan. Pl. Naponta , kétnaponta csökkentsd azt az időt, amit a fürdőben lehet. Pl most 1 órát van bent, holnap csak legyen 55 percet. Aztán 2-3 nap múlva legyen bent 50 percet és így tovább.
Beszélgessetek el vele erről.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!