Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Kamaszok » Mit csinékjak a lányommal?...

Mit csinékjak a lányommal? Megőrült?

Figyelt kérdés
Hungarista és Hitlert éltető zenéket hallgat. Nagymagyarországos, Hitleres, Szálasis pólókban, fehérfűzős acélbetétes bakancsban járkál. Vaskeresztes, horogkeresztes medálja van. A minap szerzett valahonnan egy horogkeresztes náci zászlót, és felaggatta a szobája falára a poszterei mellé. A posztereken hungarista jelképek, alakok, katonák vannak, valamint elmaradhatatkanul Hitler arcképre. Köszönni vagy úgy köszön, hogy "Adjon isten szebb jövőt!" vagy "Adjon isten, éljen Szálasi!". Skinheadekkel barátkozik, isznak, cigiznek. A pasija is egy kigyúrt kopasz, skinhead állat, aki ráadásul 7 évvel idősebb nála. Rasszista is lett. Ha valahol a cigány, a zsidó, vagy a néger szót hallja, elkezdi őket szidni változatosan káromkodva. Egy kocsis is megirigyelhetné a leányzót. Sokszor rongál az utcán (pl üveget tör be, kukákat gyújtogat), verekszik. Nem tudom, mi tévő legyek. Mit csináljak vele? Még csak 15 éves!
2010. jún. 6. 16:13
1 2 3 4 5
 21/47 anonim ***** válasza:
68%

Apaként szerintem ne üsd meg a 15 éves lányod...

szerintem meg van az esélye annak, hogy kinövi. Írtad, hogy az édesanyja meghalt, ez is labilisabbá, befolyásolhatóbbá teheti őt serdülő korára.

Én 2 dolgot tennék: először is oda adnám neki a töri könyvet, hogyha annyira szálasizik, meg hitlerezik,akkor tanuljon már egy kis törit, hogy mégis kik ezek, akikről beszélünk... (ő még nem is tanult róluk, ha jól sejtem...) talán érdemes lenne felvilágosítani,hogy csak idő kérdése volt az,hogy mikor kezdik a magyarokat küldeni Auschwitzba...

Amásik, pedig, hogy a serdülőkori rongálás akár hogy is nézzük pszichés zavar, amit kezelni KELL

a helyi nevelési tanácsadóba kérj időpontot egy pszichológustól -először neked egyedül kell menned, elmondani, hogy mi a probléma.

A barátja 22 éves, nagykorú. Én felvilágosítanám róla, hogy a lányom 15 éves és következményei lehetnek annak, ha őt negatív irányba befolyásolja, legyen az szex, cigi, bűnözés...

2010. jún. 6. 18:06
 22/47 anonim válasza:
77%

Én is hungarista vagyok és hidd el nekem, hogy a hungarizmus nem az, amit a lányod csinál.

Két úton indulhatsz el.

Az egyik az, hogy normális hungaristát nevelsz belőle, olyan lányt, akinél összhangban vannak a lelki, fizikai és szellemi tulajdonságai, hazaszerető és felkészül az elkövetkezendő anyai szerepvállalására, megtanulja, hogy mit jelent az a szó, hogy kötelesség.

A második lehetőség, hogy kineveled egy olyan lánynak, mint amilyen egy átlagos fiatal ma szokott lenni.

És nehogy azt mondd nekem, hogy nem tudod kordában tartani a saját 15 éves lányodat, mert az már nevetséges. Kezdhetnéd például azzal, hogy tisztázod vele a dolgokat, megmondod neki, hogy eltakarodhat otthonról, ha nem tetszik neki valami. Ha meglátod a mostani párját, akkor őt is rakd helyre, ha kell, verd meg, mert az ilyenek megérdemlik. És azt sem értem, hogy ha nem tetszenek a személyes tárgyai, akkor minek adsz neki pénzt, hogy megvegye?

Okos kérdés? Az.

Én 41 éves vagyok, van 3 gyermekem, egy fiú és két lány, de eddig nem volt velük semmi probléma. Én hazaszerető, becsületes embereknek neveltem őket, a világ bármennyire is e kettő tulajdonság ellen lép fel manapság.

Szerintem te valamit nagyon elrontottál, elrontasz.

2010. jún. 6. 18:22
 23/47 anonim ***** válasza:
61%
Nekem is volt skinhead korszakom. Ezt vagy kinövi(ritkán fordul elő) vagy marad ez. Tegyél ellene. Pszichológushoz vidd el.
2010. jún. 6. 19:07
 24/47 anonim válasza:
50%
A pszichológus mit csinál vele? Sztem először te menj el egyedül egy pszichológushoz, és beszéld meg vele a helyzetet. Utána vidd el a lányod is.
2010. jún. 6. 20:06
 25/47 anonim válasza:
40%
Tessék küldeni egy fotót a lányáról, és tessék elmenni pszichológushoz xDDDD
2010. jún. 6. 20:40
 26/47 anonim válasza:
22%
Hát, szerintem a kérdezővel van a baj...örüljön neki, hogy a lánya olyanokkal barátkozik akibe kőkeményen bele van vésve a tiszta erkörcs és a bűn (lopás, zsarolás, fosztogatás stb. mert a cigány/zsidó stb. elleni "bűntény" nem bűn) nélküli élet. Örüljön neki, hogy nem cigányokkal jár össze!
2010. jún. 6. 20:44
 27/47 anonim ***** válasza:
89%
egyértelműen az új haverjainak köszönheti ezt, de szerintem meg se próbáld eltiltani tőlük, mert úgysem fog menni. azt csak úgy lehetne, ha suli után ott állnál, és a hajánál fogva cibálnád haza minden egyes nap. gondolom, ezt nem szeretnéd. a rasszizmussal, hitleres dolgokkal fel fog hagyni egy idő után. szerintem ez a kisebbik probléma. a rongálások, na az más más. próbálj meg az ő eszméi szerint hatni rá. szépen türelmesen, nem támadva mondd el neki, hogy félted, mert ha elkapják a rendőrök, és elviszik fiatalkorúak börtönébe, akkor nemcsak hogy be lesz zárva, de ott bizony sok a cigány. gondolom nem szeretne velük összezárva lenni:) a másik pedig, hogy szintén higgadtan, nyugodtan próbálj vele beszélgetni a nácizmusról, Hitlerről, a történelemről, Szálasiról. persze ehhez legyél maximálisan felkészült, világíts rá olyan dolgokra, amiket esetleg nem lát meg, és támaszd alá ezeket tényekkel (lehetőleg független forrásból), és ne ítélj el mindent kapásból, amit mond, hanem nézz utána, gondolkozz el rajta, mert bizony manapság sok a ferdítés (mindkét irányba). Lehet, hogy sikerülni fog mérsékelni. ja, és a cigi, meg pia, nem a skinheadek hibája, a diszkósok is ezt csinálják (bár gondolom ez nem nyugtat meg).
2010. jún. 6. 21:37
 28/47 A kérdező kommentje:

Túl vagyunk egy beszélgetésen a leányzóval. Mikor hazajött, akkor megkértem, hogy beszélgessünk egyet a világszemléletéről. Előtte utánaolvastam a hungarizmusról a törikönyvében (8.-os most) és a neten is. Elmondtam neki, hogy érdekel a dolog, hogy ő hogyan látja ezt, nem támadni akarok. Elmondta a dolgokat, tudja miről van szó, nagyon tájékozott a témában, szóval nem csak dobálózik Szálasi nevével. Azt mondta, hogy Hitlert sem azért szereti, mert kinyírt x embert, hanem mert nagyon jó államférfi volt és életében csak egyszer adta fel, de akkor végleg. Mondta azt is, hogy ő Hitlertől függetlenül rasszista. Megkértem, hogy mérsékelje a verekedést, ivászatot, cigizést, rongálást, mert ebből baja lehet később. Nem támadtam, és ő azt mondta, hogy megpróbálja. Amúgy nem úgy verekednek, hogy nekimennek az utcán a haverokkal valakinek, hanem csak akkor, ha beléjük kötnek (bár nem csodálom, ha a kinézetük miatt belekötnek ilyen gyakran). Megmondtam neki, hogy nagyon szeretem és fontos nekem, de ha ezt folytatja, akkor sanos nagyon kemény büntetéseket fog kapni. Első lépés szerintem a szobafogság lesz és megkérem a nővérét, hogy felügyelje, de remélem erre nem lesz szükség. A pasi témát egyelőre hagytam, majd valamelyik nap beszélek vele erről is, de szeretném, hogy a fiú is itt legyen.

Amúgy 47 éves vagyok.

2010. jún. 6. 22:08
 29/47 anonim ***** válasza:
14%

Nevelj belőle hungaristát! Attól baja nem lesz.

Ha meg rasszista? Joggal, ne szeresse a cigányokat. A haverjaival meg igazából olyan lehet mint egy nagy család, mint a rockereknél.

Szobafogsággal és pszichológussal tönkreteszed a gyereked. A pszichológusra örök életében emlékezni fog, gondold meg!

Amúgy mondhatsz bármit, kinövi. Adj neki időd, ne terrorizáld.

Ui.: Mellesleg nekem is óriási Hitler mániám volt!

ZIK HEJ!

2010. jún. 6. 22:48
 30/47 anonim ***** válasza:
87%
Az nagyon jó, hogy beszélgettél vele, de ne felejts el muatatni valami pozitív példát. Nem elég, hogy a család anyagi finanszírozását megoldod a sok munkával. Látnia kell, hogy el lehet érni egy olyan életet, amit érdemes célként kitűznie maga elé. A lényeg, hogy a saját életeden változtass. Tele leszel energiával, és akkor fel tud nézni rád is, nem csak a pasijára.
2010. jún. 7. 13:55
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!