Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Kamaszok » Mit tegyek a 16 éves lányommal?

Mit tegyek a 16 éves lányommal?

Figyelt kérdés

a lányom finoman is szólva:trehány....koszos(nem fürdik)...kimászik alóla a szobája...nem tanul...állandóan a gép elött ül és azt veri...hiába mondom neki hogy tanúljon,vagy pakoljon össze...elintézi azzal,hogy bevág mindent a szekrénybe...a lényeg,hogy nincs meg a tisztelet...és simán az arcomba vágja hogy LESZAROM...ígértem neki havi 12.000 forint zsebpénzt ha össze szedi magát...gondoltam inspirálni fogja de azt mondta azt is leszarja...mit tegyek???van ötlet????

hogy büntessem????segítsetek...!!!!!

2011. jún. 2. 15:34
1 2 3 4 5
 1/47 anonim ***** válasza:
100%

Ne vegyél neki semmit, ne kapjon zsebpénzt.

Mond meg neki, ha normálisan viselkedik, te is normálisan állsz majd hozzá, addig meg felejtse el a luxust és kész...

Hidd el, egy-két hét múlva szüksége lesz rád.

2011. jún. 2. 15:36
 2/47 anonim ***** válasza:
100%
Ha nem fogad szót, és bunkóskodik, egyszerűen húzd ki a netet. Mondd meg neki, hogy nem csak a gépezésből áll a világ, és csak akkor netezhet ha elvégezte az otthoni teendőit. Szenvedni fog, hogy nem gépezhet, és inkább megcsinálja amiket kérsz.
2011. jún. 2. 15:39
 3/47 A kérdező kommentje:
nagyon remélem,mert ez már nem állapot...mindennek az okozója ez a hülye gép...szerintem ez a gyerek ellenne minden nélkül ha van facebook....lehet a gépet kéne kiiktatni egy kis időre....most még lehet az iskolára fogni...de mi lesz velem a nyári szünetben????már előre rettegek....
2011. jún. 2. 15:39
 4/47 anonim ***** válasza:
100%

Én, ha ennyi idősen mondjuk a székre halmoztam a ruháimat, nev.anyám kiszórta az összeset az ágyra meg a földre. Ugyanez, ha a szekrényben volt kupi. Ezután jól megfenyegetett (nincs tv, gép...).

Innentől kezdve muszáj volt rendet rakni.

De amúgy azt mondod, mindeig gépezik... Hát akkor, amikor épp suliban van, vedd el a gépét és zárd el. Ha ő bunkó, majd te is az leszel.

2011. jún. 2. 15:40
 5/47 anonim ***** válasza:
100%

Miért nem húzod ki a netet?

Elrakod a modemet és csak bizonyos feladatok elvégzése után kapja vissza x időre.

2011. jún. 2. 15:40
 6/47 anonim ***** válasza:
100%

El kell venni a számítógépet, az internetet mindenképp (egy ismerős biztos megbuherálja neked, ha te nem értesz hozzá), és nincs tévé, nincs mobiltelefon.

Ezekért meg kell dolgozni.

Kiírod a hűtőre, vagy egy lapra, és kiteszed, milyen házimunkákat kell elvégezni, hogy legyen egy óra tévézés. Ha ez kész van, akkor van tévé, net, meg mobiltelefon, ha nincs, akkor mondjon le róla.

Ha sír, hogy enélkül nem tud élni, stb, akkor te is közlöd vele, hogy lesz.arom.

2011. jún. 2. 15:41
 7/47 A kérdező kommentje:
legszívesebben lemondanám a net-et...csak sokszor nekem is és a férjemnek is szüksége van rá...lehet inkább valami jelszó féle kéne,hogy csak mi tudjunk belépni és ő ne...ja...mellékesen megjegyzem a telefonjáról is tud facebookozni...:(((
2011. jún. 2. 15:42
 8/47 Vérszomjas pandamaci ***** válasza:
100%

Saját fizetéséből vette a gépet és fizeti a netet? Nem.

Kapcsoltasd ki, vagy csak tedd el a gépet.

2011. jún. 2. 15:43
 9/47 A kérdező kommentje:
köszi a véleményeket....igazatok van...lépni kell...és keményen...a ruhakiszórós dolog az már nekem is az eszembe jutott...ma meg is teszem....remélem hatásos lesz....köszi mégegyszer
2011. jún. 2. 15:44
 10/47 anonim ***** válasza:
100%

Hát akkor vedd el a telefonját is. Nem ügy.

Géphez meg lehet csinálni belépési kódot, amit majd csak te és párod tudtok.

2011. jún. 2. 15:44
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!