Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Kamaszok » Mit tegyek a 16 éves lányommal?

Mit tegyek a 16 éves lányommal?

Figyelt kérdés

a lányom finoman is szólva:trehány....koszos(nem fürdik)...kimászik alóla a szobája...nem tanul...állandóan a gép elött ül és azt veri...hiába mondom neki hogy tanúljon,vagy pakoljon össze...elintézi azzal,hogy bevág mindent a szekrénybe...a lényeg,hogy nincs meg a tisztelet...és simán az arcomba vágja hogy LESZAROM...ígértem neki havi 12.000 forint zsebpénzt ha össze szedi magát...gondoltam inspirálni fogja de azt mondta azt is leszarja...mit tegyek???van ötlet????

hogy büntessem????segítsetek...!!!!!

2011. jún. 2. 15:34
1 2 3 4 5
 41/47 anonim ***** válasza:
Tinikoromban én is rendetlen voltam, apám sokszori kérésére sem raktam rendet. Egy nap a suliból hazajövet láttam, hogy apu nagy szemeteszsákokat tesz a kuka mellé. Kérdeztem tőle, hogy mit csinál, erre azt válaszolta, hogy takarítja a szobám (a szobámban csak az üres bútorok maradtak)... Hamarosan minden a helyére került...
2011. jún. 4. 18:18
 42/47 anonim ***** válasza:

hidd el egy szülő jobban ki tud cs*szni a gyerekével mint a gyerek a szülővel.A szülő ad neki mindent.Nem kell sajnálni.

pár bünti:-net kiköttetés

-gép lejelszavazás

-zsebpénz megvonás

stb....ezen kívül ugye jó ha van mit enni.Megnézném,hogy mit szólna ahhoz amikor jönne vacsorázni és nincs mert nem érdemli meg.:D Majd megtanulja...

2011. jún. 5. 17:04
 43/47 anonim ***** válasza:
na mi volt? :)
2011. jún. 5. 18:27
 44/47 A kérdező kommentje:

sziasztok...egy lépéssel előrébb vagyunk,már belátja hogy rendetlen....azt látom hogy próbálkozik...tegnap is volt valami pakolás féle:)))

remélem előbb-utóbb eljutok a célig és minden oké lesz...

nem hiszem hogy az öccse hozná ezt ki belőle,nagyon szeretik egymást...és az új tesót is nagyon várja...én inkább azt látom hogy minden más fontosabb mint a "hülye" pakolás,mert az nem izgi és nem a haverokkal van...:))

szóval a lényeg hogy nem állok meg...elindultunk előre hál istennek és nagyon bízom benne hogy nem lesz megállás,mert az már egyszer biztos hogy ÉN nem fogom hagyni..:)))

2011. jún. 6. 07:43
 45/47 anonim ***** válasza:
örülünk neki :)) sok sikert!
2011. jún. 6. 17:24
 46/47 anonim ***** válasza:

Szia!!

Örülök, hogy már javulás tapasztalható a téren, de azért gondoltam én is leírom a véleményem!

Nekünk volt olyan, mikor még az öcsémmel közös szobánk volt, hogy anyuék mondták-mondták-mondták és mondták, hogy pakoljunk össze...mi meg persze nem tettük meg. Egyszer csak bazi nagy dobozokkal jöttek, és minden játékot be kellett raknunk, és szépen levitték a pincébe, semmi sem maradt a szobában...na akkor aztán volt ám sírás...de hiába...nagyon soká kaptuk csak vissza a holminkat, de javult picit a helyzet, na nem sokat...bár mi ekkor még csak 10 évesek voltunk...aztán jött a külön szoba, és a számítógépes korszak...nekünk bizony eléggé be volt osztva, hogy mennyit ülhetünk gép előtt, ez általában 1,5 óra volt, és nem volt kihúzás az idő alól, letelt az idő, apa jött kikapcsolta a gépet, és lezárta..mert a régi pc-khez volt kulcs...és elvitte a kulcsot magával, és ez egy olyan dolog volt, hogy feltörni sem tudtuk, nem úgy mint a kódos megoldást..valamint a tv távirányítóját vitték magukkal a munkahelyre, mikor megtudták, hogy mi édesen tévézgetünk a tanulás helyett...és bizony nem is mehettünk sehova, amíg nem segítettünk eleget...nekem ez elég volt...főzni szívesen főzök, sőt szívesen takarítok, ha nem kotyognak bele, hogy rosszul csinálom(ezt meg anyum tanulta meg)..azóta önálló vagyok, háztartást vezetek, és nagyon büszke vagyok magamra, mindig szép rend van, a ruhákat nem dobálom szanaszét, sőt a férjemmel is morgok ha valami nem tetszik:D

Van egy 15 éves kishúgom, ő sem a rend mintapéldánya, viszont kitűnő tanuló..ez már nyilván más világ, laptopja van és okos telefonja...de amint kapott valamiből egy 3-ast, aztán még egyet, fogták és úgy elvették a laptopját, hogy megszólalni sem volt ideje...és bizony megjött az esze, hogy nem lazázzuk el a tanulást...azóta visszakapta, semmi gond a jegyeivel...a takarítás már más téma,de ő legalább próbálkozik:D

Viszont, hogy nem fürdik a lányod..hát szerintem ez a legborzasztóbb....

Amúgy nem sokára jön a pasi szezon, nekem 16 évesen kezdődött, olyan rend volt mindig a szobámban, hogy még én sem ismertem rá...sőt feltakarítottam mindent az emeleten, fürdő, wc, folyosó, lépcső, sőt még néha az öcsém szobáját is, mert cikinek éreztem:D:D:D:D

Hajrá és csak keményen, ne hassanak meg a könnyek!

2011. jún. 8. 08:15
 47/47 torii válasza:
13 vagyok lehet hogy hülyének tartasz de te szó szerint le fizetted a lányod hogy csináljon valamit? ez hülyeség én is gépezek de sose mondtam olyat a szülőmnek hogy leszarom persze anyukám nincs de apunak soha nem mondtam mindig meg csinálom amire megkér és én is egész nap fbzek de közben tanulok webkamon az o.társaimmal
2013. jan. 29. 16:12
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!