Mit tegyek a 16 éves lányommal?
a lányom finoman is szólva:trehány....koszos(nem fürdik)...kimászik alóla a szobája...nem tanul...állandóan a gép elött ül és azt veri...hiába mondom neki hogy tanúljon,vagy pakoljon össze...elintézi azzal,hogy bevág mindent a szekrénybe...a lényeg,hogy nincs meg a tisztelet...és simán az arcomba vágja hogy LESZAROM...ígértem neki havi 12.000 forint zsebpénzt ha össze szedi magát...gondoltam inspirálni fogja de azt mondta azt is leszarja...mit tegyek???van ötlet????
hogy büntessem????segítsetek...!!!!!
fotózd le a disznóólat a szobájában, és tedd ki facebookra. persze jelöld meg a képen valahol a lánykát is, hogy szerepeljen a képei közt, de azért ne tudja letörölni :D
majd éghet az arca a nagy haverok előtt :D
ja, és persze jelszó a gépre.
nem olvastam el minden hozza szolast, de en a kovetkezoket ajanlom...
Ha a szobajaban van a szamito gep, vidd at a sajatotokba, tegyetek ra jelszot (de ugy, hogy ne tudjon masik fiokot nyitni maganak)
Vedd el a mobil telefonjat, igy kenytelen lesz idoben haza menni, mivel nem tud ratok telefonalni...
Ezen felul szoba fogsag, se tv, se szorakozas, buli, semmi... ezzel ellentetben tanulas, pakolas, de ugy, hogy nem csak a sajat szobajaban, hanem a nappaliban is, rendszeres porszivozas, mosogatas...
Ha nem hajlando erre sem, vagy elkezd csavarogni, akkor megemeled a buntit...
Ja, es ne adj neki zsebpenzt. Kell neki is a penz, gondolom... ha konyorog, vagd a szemebe, hogy keressen munkat, mert amig a ti hazatokban igy viselkedik, ilyen trehany, te nem vagy hajlando finanszirozni, es mivel kiskoru, kutya-kotelessege szot fogadni...
Szerintem elvarhatod azt is, hogy akkor szabadul a szobafogsagbol, ha:
-rendet tart maga korul
-rendszeresen apolja magat ahogy azt egy lanynak illik
-a jegyein javit (mivel itt a nyar, kotelezd, hogy kezdjen neki a kotelezo olvasmanyoknak, kerdezd is ki)
Mivel nyar jon, valoszinu menne a strandra, baratokkal ide-oda... ne engedd! Ha nem valtozik meg, akkor egesz nyaron a szobajaban fog kuksolni...
Ha hatasos lenne, de ugy veszed eszre, hogy vissza esik, akkor kezded elolrol az egeszet...
Hát az elég gáz, hogy egy 16 éves lány nem fürdik...
Esetleg bevethetnéd a trükköt, amit néhányan már előttem is írtak, hogy jelszóval látod el a gépet, és megmondod neki, hogy addig nem használhatja, amíg rendet nem rak a szobájában és nem látod őt tanulni!
Unokahúgom most 15 éves, ő is lerontotta a jegyeit a második félévben, és nála ez bevált. Addig nem gépezhetett, amíg nem hozott egy 3-est vagy 5-öst valamelyik tárgyból. Összeszedte magát, a tiltás után 2 nappal kapott egy matek 5-öst, azóta is a tanulás az első, ha hazaér a suliból. A szülei is engedékenyebbek lettek így vele.
Ha szép szóval nem megy, vessétek be nyugodtan ezt.
És mondjátok el neki, hogy miért überciki és igénytelen dolog, hogy nem fürdik...ehhez nem is fűznék több kommentárt.
26/L
na majd írd meg hogy mi volt :))
amúgy a net kikapcsolása jó ötlet,és szerintem a telefonját nem kell elvenni csak menj be a szolgáltatóhoz és kérd a net letiltását a mobilján.
sziasztok,bevallom én is nagyon rendetlen vagyok néha,anyu nagyon sokat kell mondja,hogy legyen rend,de megcsinálom,csak sokat mondd..amugy aval büntet,hogy jelszó a gépre vagy telefonom elveszi vagy nem enged ki....jameg fenyeget,hogy kidobja a ruháimat az ablakon.....1szer kiskoromban megtette a játékaimmal kidobta a negyedik emeletről és nem mehettem utána....aztán azota sincsenek meg, valaki elvitte..
szerintem vedd el a modemet ne engedd,hogy netezzen és pár ruháját dobd ki az ablakon és majd hátha akkor észreveszi magát...
amugy azse rossz ötlet,hogy behivj 1 pasit hozzá,mert azonnal rendet fog rakni,mivel megszégyenli magát 18L
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!