Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Kamaszok » Mit tegyek a 16 éves lányommal?

Mit tegyek a 16 éves lányommal?

Figyelt kérdés

a lányom finoman is szólva:trehány....koszos(nem fürdik)...kimászik alóla a szobája...nem tanul...állandóan a gép elött ül és azt veri...hiába mondom neki hogy tanúljon,vagy pakoljon össze...elintézi azzal,hogy bevág mindent a szekrénybe...a lényeg,hogy nincs meg a tisztelet...és simán az arcomba vágja hogy LESZAROM...ígértem neki havi 12.000 forint zsebpénzt ha össze szedi magát...gondoltam inspirálni fogja de azt mondta azt is leszarja...mit tegyek???van ötlet????

hogy büntessem????segítsetek...!!!!!

2011. jún. 2. 15:34
1 2 3 4 5
 11/47 anonim ***** válasza:
100%
Majd írd meg, mi volt a reakció! :)
2011. jún. 2. 15:45
 12/47 A kérdező kommentje:
én is mondtam neki,hogy amikor én gyerek voltam nem így mentek a dolgok...és hogy a mai napig tisztelettel beszélek a szüleimmel...és ha így folytatja kap két akkorát hogy a fal adja a harmadikat...már arra is gondoltam hogy a facebookon üzenek neki hogy mindenki lássa...de az lehet hogy egy kicsit kemény lenne....ha minden nap kiírnám hogy tegnap nem fürödtél...vagy a véres bugyidat a sarokba találtam meg....stb.
2011. jún. 2. 15:47
 13/47 anonim ***** válasza:
100%

Húzd ki a gépet, és amíg iskolában van szépen tüntesd el a szobájából. Eleinte rosszabb lesz, kb. mindent szétdobál (dacból), később azonban csodákat tud tenni.

Ha van esetleg korabeli fiúismerőse a családnak, intézd úgy, hogy feljöjjön, és 'megcsodálja' a szobáját (az se baj, ha kicsit idősebb, azzal össze lehet szövetkezni a cél érdekében :))

2011. jún. 2. 15:47
 14/47 Vérszomjas pandamaci ***** válasza:
100%

Netre jelszó, vagy csak zárjátok el a billentyűzetet, egeret. Vegyetek egy olcsó, kártyás mobilt.

Még örülhet hogy ennyit kaphat a nagy semmiért, a mobil nem alapvető élelmiszer és ruházkodás.

2011. jún. 2. 15:48
 15/47 A kérdező kommentje:
mindenképp megírom holnap hogy mi volt a ruhák kidobálására a reakció...
2011. jún. 2. 15:48
 16/47 Vérszomjas pandamaci ***** válasza:
100%

Este ha lesz időm, lehet hogy megkeresem azt a cikket, amiben benne volt, hogy pár éve egy apuka megelégelte a gyerek trehányságát és felrakta a netre a gyerek szobájáról készült képeket.

Megmutathatnád a leányzónak, hogy ez a következő lépésed.

2011. jún. 2. 15:51
 17/47 A kérdező kommentje:
ok ha megvan jelezd...köszi
2011. jún. 2. 15:52
 18/47 anonim ***** válasza:
81%

A netet semmiképpen ne köttesd ki. Nem szabad hirtelen ilyen drasztikusan lépni.

Nem lehet úgy célt elérni, hogy elveszel mindent.

Ott kell maradnia egy célnak, ami lebeghet a lányod szeme előtt ha büntiben van. Mert ha mindent elveszel akkor nem lesz értelme bármiért is küzdeni.

Mint a kicsiknél: ha jót csinál jutalmazni kell.

Tehát ne vágd el végleg a netet. Legyen az a jutalom. Ha rendet tesz a szobájában akkor kap fél órát stb.

Ugyanez a fürdéssel.

És a jelszó nem jó megoldás mert kifigyelheti, feltörheti.

Dugd el a modemet, vagy vidd be a munkahelyedre, így csak akkor jutna hozzá ha te is otthon vagy.

Viszont a ruhakirámolás jó ötlet. Eddig még nem hallottam olyat, hogy ne vált volna be.

2011. jún. 2. 15:57
 19/47 anonim ***** válasza:
100%
Elég baj, hogy zsebpénzt ígértél neki, ha rendet rak, ugyanis az kötelessége, hogy maga körül rendet tartson.
2011. jún. 2. 16:00
 20/47 anonim ***** válasza:
23%

ha megvonsz tőlle dolgokat csak rosszabb lesz!!inkább amikor nincs otthon takarítsd ki a szobáját és amikor hazaér mondd neki hogy kitakarítottad a szobáját.mondd neki hogy hetente egyszer kitakaritod a szobáját neki már csak rámolni kell maga után cserébe legalább napi 30-40percet tanuljon az nem sok.

nálam bevált.

16/L

2011. jún. 2. 16:19
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!