Mit csináljak a lányommal hogy ne legyen ennyire divat bolond?
15 éves lányom már teljesen kikészít. Minden másodpercben csak a ruhákkal foglalkozik. Minden napja arról szól hogy ruhákat nézeget az interneten. Állandóan csak vásárolna, vásárolna, vásárolna. Minden nap azzal nyaggat hogy neki ez mennyire tetszik meg hogy mire van szüksége. Ha azt mondom neki hogy most éppen nincs pénz ilyenre akkor abbahagyja egészen addig amíg meg nem jön a fizetés. Igazából nem is az a baj hogy sok pénz megy el ruházkodásra. Mert ő turkálóból is szívesen öltözik (sőt szerinte ott tök egyedi cuccok vannak). Csak egyszerűen már teljesen kivagyok attól hogy folyamatosan Luis Vuttonról , Chanelről meg társairól tud csak beszélgetni. Arról álmodozik hogy egyszer majd ő is ilyen nagy divattervező lesz. És ez a másik. Amikor nem beszél akkor éppen azzal van elfoglalva hogy ruhákat tervezzen/rajzoljon. És ez így nyáron nem is nagy baj, de 2 hét múlva iskola és félek hogy egy a tanulás rovására fog menni. Arról nem is beszélve hogy divatblogot akar csinálni ahova a saját tervezéseit is szeretné feltölteni. Egyébként már nagyon kicsi kora óta ennyire ruha mániás de ahogy nő úgy egyre jobban csak ez érdekli. Én meg már teljesen ki vagyok borulva tőle. De nem akarom neki megmondani mert attól félek hogy ha leordítom emiatt a fejét akkor elveszíti ezt a nagy önbizalmát. És igazából én szeretném támogatni a ezekben a dolgokban de egyszerűen nem megy mert kikészítő.
Egy 37 éves anyuka.
utolsó jó ötletet adott a varrógéppel:)Ha kicsi kora óta érdekli,még az is lehet,hogy ebből fog megélni.
Mindnekinek vannak mások számára idegesitő heppjei,de amig nem megy a tanulás vagy a bankszámla rovására addig ártalmatlan ez az "őrület",nem kell idegeskedni ezen.
Ezerszer inkább foglalkozzon a ruhákkal,mint a droggal meg a szexszel,inkább üljön a net előtt mint a diszkóban,én azt mondom.
A saját készítésű ruhákat el is adhatja, pl. etsy.com vagy a magyar meska, wamp vevő lenne rá. :)
Téged talán most idegesít, de hidd el, ennél ezerszer rosszabbat is csinálhatna egy ennyi idős lány.
Ismerek egy olyat, akinek egyetlen témája a pasija, a szex, és hogy mikor költöznek végre össze, mert akkor muterja nem szól bele, mikor szexelnek.
Tudod mit, tervezzen nyugodtan ruhákat.
Legyen feltétele egy használt vagy új varrógép vásárlásának a feltétele a megfelelő bizonyítvány, és jövő nyáron varrhat is.
Ruha helyett egyszer-egyszer kaphat egy burda újságot. :)
Legalább érdekli valami! A legtöbb kamasz csak úgy él a világban, teng-leng, nem érdekli semmi és fogalma sincs arról hogy mit szeretne.
A lányodnak van egy értelmes hobbija, ami leköti. Ha nagyon nagy méreteket öltött a dolog, ülj le vele és beszéld meg, hogy havi X forint van erre a célra, ezt kell beosztania. (ezt mondjuk nem árt ha megtanulja :P)
És a másik fontos dolog, hogy ősztől első a lecke, ha az kész, akkor azt csinál, amit szeretne.
Érted meg vele, hogy ah gyorsan kész a tanulással, akkor több idő jut a hobbijára. De mindez csak addig működik, amíg valóban tanul és nem látszik meg a tanulmányi eredményein.
Biztosítsd arról, hogy ha nem megy a ruhás téma a tanulás rovására és sikeresen leteszi az érettségit, akkor maximálisan támogatod később a divattervező elképzelésében.
A varrótanfolyam, amit az egyik hozzászóló említett kifejezetten jó ötlet!
Szerintem egyáltalán nem kóros a lányod viselkedése, érdekli és kész. Legalább van hobbija. Én 15 évesen X-men mutáns akartam lenni, mert az milyen király. :D Aztán könyveket írtam, vagy novellákat - nyertem vele országos versenyeket is, szóval nem voltam béna - mégis lecsengett, érdekelt a pszichológia, vásároltam sorra a könyveket, és tanultam belőle, aztán mégse azzal foglalkozok most... Kamaszkoromban annyi minden iránt fel tudtam lángolni, sportok, pasik, hobbik, kézművesség... Inkább örülj, hogy érdekli valami! Nem tudom miért bosszantó ez számodra, hisz nem veri el az egész pénzedet, csak amennyit adsz neki és kész.
20L
Én anyukámat a zenével készítem ki:D Amikor akad egy szabad percem fogom a gitárt és bummbele. A rajzba és a zenébe annyira bele tudom magam élni, hogy nem érzem, ahogy múlik az idő, csak folytatom, folytatom, amíg kész nem lesz. Ez akkor szokta idegesíteni a szüleimet, ha próbáról egész későn érek haza vagy nem velük beszélgetek, hanem portrékat mondjuk szülinapra rendeltek portrét a barátaim és avval foglalkozok, vagy dalt írok.
Szóval szerintem hagyd, művész lélek:) Legfeljebb keressetek maradékanyagboltot, ott olcsóbban juthat hozzá kisebb darab anyagokhoz.
14/L
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!