Miért divat r. bancnak lenni?
Nálunk rohadtul lenézik a ribizliket :D
Volt egy csaj, akit felpofoztak az öltözőben a kilencedikes lányok, mert kint volt a fél csöcse és nem akarták a narancsbőrös seggét nézegetni tesióra előtt :D
Azért, mert a média azt sugallja, hogy akkor leszel a legmenőbb és legszebb, ha a fél melled vagy a feneked közszemlére teszed...nézzétek csak meg a sztárokat, a videoklipeket, a tinimagazinokat. Lassan már ott tartunk, hogy az óvodások is szexelnek. És nem vagyok prűd! De ami ma folyik a tinik között, az már túlzás.
Nem vagyok öreglány, még csak 26 éves leszek. 18 évesen a nyári gyakorlatot egy kórházban töltöttem (egészségügyi tagozatra jártam). Szörnyű volt látni, hogy mennyi fiatal kamaszlány (akik zömében közelebb voltak a 10-hez, mint a 20-hoz) jött abortuszra. Volt köztük egy 12 éves kislány, aki szinte büszke volt rá, hogy teherbe esett. A mai 12-15 évesek már nagyon felnőttnek hiszik magukat. Oké, azt elismerem, hogy manapság már korábban érnek szexuálisan a fiatalok, mint mondjuk 15-20 évvel ezelőtt, de azért tudni kellene, hogy hol a határ, illetve hogy ha azt átlépik, milyen következményei lehetnek. Most persze jöhet az oltogatás, hogy de hát én is voltam kamasz. Igen, bingó, valóban voltam, de én a tetteim következményeit is ismertem. A legtöbb tiniterhességet, bármennyire elcsépelt téma, a felvilágosítás hiánya okozza. Ha a szülők ebben a pénzhajhászós, anyagias világban kicsit jobban figyelnének a gyerekükre, rengeteg galibát meg lehetne előzni. De a szülő is csak a pénzt hajkurássza, és a gyereke szeretetét is azzal próbálja megvásárolni. Megveszi a gyereknek a legtrendibb és legdrágább ruhát, cipőt, mobilt stb., és ezzel azt hiszi, hogy minden szülői kötelességét teljesítette. Pedig egy simogatás, egy jó beszélgetés ezerszer többet ad a gyereknek, mint a túlórapénzből megvett csodamobil.
Szerintem a szülők és az iskola is hibáztathatók a gyerek "elkurvulásáért". És ha megtörténik a baj, például egy 14 éves lányka terhes lesz vagy drogozni kezd, a szülő és az iskola egymásra mutogat. A felelősséget persze senki nem akarja vállalni.
Én többek közt ezért nem akarok gyereket...legalábbis egyelőre biztos, hogy nem.
26/L
Utolsó; szerintem az utolsóelőtti úgy értette az "egyenlőre nem"-et, hogy perpillanat ez a meglátása, így gondolkozik, de lehet, hogy később másképp fogja látni a dolgokat. Senki nem mondta, hogy pár év múlva jobb lesz a helyzet.
Egyébként szerintem is a média az "elk*rvulás" oka, hiszen minden azt sugallja, hogy ez a jó. Pl. egyre több a (figyelemfelkeltés céljából) klipjeiben "k*rválkodó" énekesnő, s mivel a kamaszok azt látják, sikeres az illető, ők is olyanná akarnak válni. Persze ez csak az én elméletem, lehet, hogy hülye vagyok és valójában teljesen másképp működik a dolog, de egyenlőre ez a véleményem.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!