Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Kamaszok » Mit csinékjak a lányommal?...

Mit csinékjak a lányommal? Megőrült?

Figyelt kérdés
Hungarista és Hitlert éltető zenéket hallgat. Nagymagyarországos, Hitleres, Szálasis pólókban, fehérfűzős acélbetétes bakancsban járkál. Vaskeresztes, horogkeresztes medálja van. A minap szerzett valahonnan egy horogkeresztes náci zászlót, és felaggatta a szobája falára a poszterei mellé. A posztereken hungarista jelképek, alakok, katonák vannak, valamint elmaradhatatkanul Hitler arcképre. Köszönni vagy úgy köszön, hogy "Adjon isten szebb jövőt!" vagy "Adjon isten, éljen Szálasi!". Skinheadekkel barátkozik, isznak, cigiznek. A pasija is egy kigyúrt kopasz, skinhead állat, aki ráadásul 7 évvel idősebb nála. Rasszista is lett. Ha valahol a cigány, a zsidó, vagy a néger szót hallja, elkezdi őket szidni változatosan káromkodva. Egy kocsis is megirigyelhetné a leányzót. Sokszor rongál az utcán (pl üveget tör be, kukákat gyújtogat), verekszik. Nem tudom, mi tévő legyek. Mit csináljak vele? Még csak 15 éves!
2010. jún. 6. 16:13
1 2 3 4 5
 11/47 A kérdező kommentje:

Köszönöm a válaszokat. Szépen sorban válaszolnék.

16.22.: Én mindig arra neveltem, hogy ne ítéljen el senkit bőrszín, vallás, öltözködés, stb alapján, mert mindenki ugyanolyan ember, ugyanúgy vannak érzései. Hiába szidom le, bevonul a szobájába, duzzog, hisztizik, csapkod. Ilyankor hagyom, had duzzodjon. Szerintem a verés nem megoldás.

16.24.: Szinte egyik napról a másikra alakult ki ez a dolog nála. 2-3 hónapja még teljesen normális volt. Megismert két hungarista-skinhead srácot, akikkel összehaverkodott. Pár héten belül megjelentek a Hitleres, Szálasis, stb.-s poszterek, illetve az új stílusa.

16.27. (második): Igen, nincs időm eleget foglalkozni vele. Egyedül nevelem a két lányomat, legtöbbször egyedül vannak itthon. A nagyobbikkal nincs is semmi baj, csak a kicsivel, de eddig vele sem volt. Egyedül a vasárnapom szabad, azon kívül mindennap dolgozok, hogy el tudjam tartani őket. Reggel 6-ra megyek dolgozni, és este 7-9 óra körül érek haza, szombaton délután 3-4 felé. Emlett nem tudok túl sokat velük lenni. Ha felmondok, akkor meg nem tudom őket eltartani. Az édeasanyjuk meghalt.

16.31.: Nem, nem én fizetem, a saját spórolt pénzéből vette a cuccait. Mindig megtartotta amit szülinnapra, névnapra, karácsonyra, húsvétra, zsebpénzkénz kapott már évek óta. Ha jól emlékszem, akkor 120 ezer forintja volt.

2010. jún. 6. 16:49
 12/47 anonim válasza:
69%

Kinövi, láttál te már 30 éves skinheadet? Nem, mert mindegyik megkomolyodik annyi idős korára.

Ne nagyon próbáld megváltoztatni! Azzal csak rosszabb lesz. Annál erősebben fog lázadni! Próbálj meg vele beszélgetni, hogy jól van hogy hungarista vagy de akkor ez mit jelent? Miben hiszel? Rá fogsz jönni, hogy azt se tudja mi az. Saját tapasztalatom, hogy a leghangosabb hungaristák és nácik nincsenek tisztában még a saját ideológiájukkal se. De ne bántsd ha nem tudja! Ha nem tudja akkor csak a külsőségek miatt csinálja. Tetszik neki az erőszak a vagányság. Nyugodtan megmondhatod neki, hogy ha ma hungarista államban élnénk már rég munkatáborba vitték volna ilyen viselkedés miatt.

A legtöbb fiatal azért aggatja magára a náci jelképeket mert valamilyen komoly konfliktusa volt a cigányokkal.

A gondolatmenet a következő: Ki kellene irtani a cigányokat-> ilyet Hitler akart-> akkor én is náci leszek! és persze tetszenek nekik az elméletek, hogy irtsuk ki az élősködőket, meg az idegen fajúakat.

Kb idáig terjednek az ismereteik. Te is hibás vagy a helyzetért, de hangsúlyozom majd kinövi, viszont a rossz társaság negatívan fogja befolyásolni a személyiségfejlődését.

2010. jún. 6. 16:49
 13/47 anonim ***** válasza:
68%
Kedves 16h 22 Aki ugy érzi,hogy a szülö hibája mert ö nevelte,Neveltél már tinit kis lázadot? szrt nem.Minnél eröszakosabban lépünk fel velük szemben,annál jobban csinálják.Én is voltam 15 éves,most a fiam 17 és 19 Nekünk is voltak dolgaink,vagy ugye azt már elfelejtettük.Uj korszak uj divat majd kinövi.
2010. jún. 6. 16:58
 14/47 anonim válasza:
49%
Úristen! Itt nem az a lényeg h kinövi-e? Hanem h miért kezdte el? Amint erre rájössz, rájössz a kérdésed válaszára!
2010. jún. 6. 17:00
 15/47 anonim ***** válasza:
77%

Azért viselkedik igy mert bekerült egy ilyen körbe ahol ez a menő és 15 éves..megakarja nekik mutatni, hogy ő mennyire vagány..tetszeni akar az idősebbeknek és a körben levőknek. Csak hozzájuk akar igazodni..Ha a banda mondjuk szét emnne vagy valami a lányod biztos hogy nem tartaná meg ezt a stílust. Lehet azt se tudja hogy mit jelentenek azok a zászlók vagy miről szól ez az egész csak úgy tesz hogy elfogadják..szerintem kifogja nőni..Én is voltam ilyen nahjo én ennyire nem durvultam de nekemis volt, hogy ugy öltöztem ugy beszéltem ahogy az adott körben h elfogadjanak aztan rajöttem magamtól, h ez nemis én vagyok és ez nem nekem való és hülyeség az egész és visszatértem önmagamhoz.

21 L

2010. jún. 6. 17:06
 16/47 anonim ***** válasza:
79%
Hali.Jó kis téma.Nem mondom,h kinövi,de pár év múlva biztos 'megbékél' és lightosabban fogja űzni az ipart.Saját kárán tanul az ember.Majd az első rendőrségi ügye után lehet,h másképp gondolkodik majd.
2010. jún. 6. 17:10
 17/47 anonim ***** válasza:
13%

єננ,вαѕѕzυѕ,єz ιgєη..кυкáт gуúנтσgαт؟ нιтℓєят éℓтєтő zєηéт нαℓℓgαт؟

áℓℓαт α ραѕιנα..єz ѕzéρ! нáт ѕzтєм αzσηηαℓ ∂σкι! мég ¢ѕαк 15 éνєѕ!

נσℓωααη,мég 15 éωєѕ ωαgуσк éηιѕ,∂є ηєкєм α αρѕιм мég ¢ѕαк 17 éωєѕ,ηєм 22!

ωαℓαнσgуαη ρяóвáℓ∂ мєg мáѕ ιяáηувα тєяєℓηι,ηє єηgє∂∂ єℓ őт ѕєнσωα!

2010. jún. 6. 17:32
 18/47 anonim ***** válasza:
9%
17:32-єѕ ωαgуσк! נαн,éѕ α ραѕιм мєg αz αנкáнσz(ιηкáвв αz áℓℓáнσz кözєℓ!),яαкαтσтт ριєя¢ιηgєт,ηéнα-ηéнα ¢ιgιzιк! ∂є ѕσнα ηєм ¢ιgιѕzαgú! кє∂ωєѕ,ƒιgуєℓмєѕ,ѕтв..éѕ úgу נáя,нσgу ℓóg α gαтуáנα,éятιтєк! ωαη яαנтα öν,∂є єgу кι¢ѕιт ℓєωαη ηєкι ¢ѕúѕzωα α gαтуєѕz! єzzєℓ ¢ѕαк αzт αкαяσм мση∂αηι,нσgу ηєм мιη∂єη αρѕι нüℓує..вσ¢ѕιι.нσgу єzzєℓ נöωöк! ηα ѕzαℓ:ηє єηgє∂∂ ιℓуєη вαямσккαℓ ѕєнσωα!
2010. jún. 6. 17:35
 19/47 anonim ***** válasza:
6%
Ha nem kamu a kérdés, akkor ne haragudj anyu, de a lányod viselkedése téged minősít a legjobban, tehát eltolhattál valamit a nevelésében. A korodat meg lehet kérdezni amúgy?
2010. jún. 6. 17:35
 20/47 anonim ***** válasza:
29%

őszintén?! Ha az én lányom ilyen lenne úgy vágnám szájon, hogy a fal adná a másikat! Jön a nyár, és még jobban el fog kanászodni, ha nem csinálsz vele valamit! Igen ki fogja nőni valószínűleg (én se voltam egyszerű eset 15 évesen, de messze nem voltam ilyen!), pár év múlva csak röhög az akkori önmagán. De meg kell tanulnia, hogy nem bánthat másokat jogtalanul, nem ítélhet el senkit...ez nem egy egyszerű rocker stílus! A cd-it, pósztereit, minden sz_rt vágj ki a kukába, a pólóit ne engedd, hogy hordja, egyszerűen ne engedd!! Tényleg meg is verhetik ha ilyen, ez nem vicc! Én a helyedbe egész nyáron dolgoztatnám, csinálja csak a házi munkát és fogd keményen, nem engedném el sehová. A pasiját pedig építsd le! Ezekszerint te vagy az apja? Akkor csak keményen!!!! Amúgyis milyen pasas az, aki 22 évesen 15 éves lányokat fektet le?!

20L

2010. jún. 6. 17:47
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!