Mit rontottam el?
Utolsó, és az is normális és természetes, hogy kettes a bizonyítványa? Gondolom egész évben ugyanúgy a face-t twittert... nyomkodta, ahelyett hogy értelmesen töltötte volna el az időt, tanult volna, segített volna a ház körül vagy egyáltalán a levegőre kiment volna.
Úgyhogy ne gyere a bioritmussal, mert itt nem az a baj, hogy este fent van és délig alszik, hanem hogy nem megy ki friss levegőre, emberi kapcsolatokat nem ápol (max. face-en), és betegesen begubózott, mint egy vámpír.
XD utolsó, lehet, hogy tényleg vámpír lett. Na viccet félretéve...
Szerintem is cseréld le a telefonját egy régire, amin csak telefonálni lehetett. Ha van saját számítógépe vedd el tőle, és csak naponta mondjuk 1 órára kaphatja meg, akkor is szem előtt kell üljön (konyha, nappali) és inkább csak tanulásra használja, szoruljanak háttérbe a közösségi oldalak. Állíts be egy új Wi-Fi jelszót, amikor pedig odaadod neki a gépet (tanulásra), te szépen belépsz, odaadod neki, 1 óra múlva pedig elveszed, kilépsz a Wi-Fi-ből.
Ne vegyél neki márkás cuccokat, koncert jegyeket, ezekre megkeresheti a pénzt diákmunkával.
Vond be a házimunkákba (apránként, ne adj neki elsőre túl sok feladatot) Pl. fel kell mosnia. ha pedig nem csainálja meg egész nap, akkor ugrik a következő napi 1 óra számítógépezés (vagy tényleg csak tanulásra használhatja).
Szervezzetek családi programokat. Menjetek el vacsorázni, kirándulni, színházba, stb. Ha elveszed a telefonját, elküldöd diákmunkázni, max 1 órát gépezik egy nap, akkor is még marad ideje. Ezt az időt tölthetné az apjával, aki mutathatna neki egy-két barkács trükköt. Vagy a bátyjával is lóghatna kicsit, hátha példát venne róla.
Ezeken kívül nem tudom mit lehetne tenni. Ebben a korban belefér egy kis lázongás, de ez már túl sok, még az is lehet, hogy ezzel elrontja a jövőjét.
Az osztályzatokon mindenképpen javítania kellene, legalább azokból a tárgyakból amikből érettségizni fog, amik kellenek a továbbtanulásához.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!