Mit rontottam el?

Figyelt kérdés
A fiammal (16) van problémám. Teljesen a mobiltelefonja rabja. Nappal-éjjel. azon lóg. A bizonyítványa tiszta elégséges lett. Neki ez jó! Mondja van aki bukott. Összefolynak a napjai. Nincs reggel, délben , este. Ez már tarthatatlan. Most elvettem tőle a mobilt. Úgy gondolom egy hétig nem adom vissza. Tiszteletlen velem. Megindokoltam neki miért vettem el tőle. Elmentem előtte: Mondja utánam "bunkó". Mindig is elgondolkodtatott, hogy gyerekként is 2 esetben játszópajtása ellenem tudta fordítani. Egy 22 éves testvére van. Vele semmi ilyen jellegű problémám nem volt. Mindig mindent megbeszéltünk. Vele nem lehet. Ha mondok valamit szinte rám förmed " már megint kezded!" Ővé kell, hogy legyen az utolsó szó. Pszichológusnál voltam vele. Párszor volt aztán nem ment el. Helyes szerintetek a mobil megvonás? Mit rontottam el nála?
2017. júl. 23. 17:17
1 2
 11/14 anonim ***** válasza:

Utolsó, és az is normális és természetes, hogy kettes a bizonyítványa? Gondolom egész évben ugyanúgy a face-t twittert... nyomkodta, ahelyett hogy értelmesen töltötte volna el az időt, tanult volna, segített volna a ház körül vagy egyáltalán a levegőre kiment volna.

Úgyhogy ne gyere a bioritmussal, mert itt nem az a baj, hogy este fent van és délig alszik, hanem hogy nem megy ki friss levegőre, emberi kapcsolatokat nem ápol (max. face-en), és betegesen begubózott, mint egy vámpír.

2017. júl. 25. 13:54
 12/14 anonim ***** válasza:
68%

XD utolsó, lehet, hogy tényleg vámpír lett. Na viccet félretéve...

Szerintem is cseréld le a telefonját egy régire, amin csak telefonálni lehetett. Ha van saját számítógépe vedd el tőle, és csak naponta mondjuk 1 órára kaphatja meg, akkor is szem előtt kell üljön (konyha, nappali) és inkább csak tanulásra használja, szoruljanak háttérbe a közösségi oldalak. Állíts be egy új Wi-Fi jelszót, amikor pedig odaadod neki a gépet (tanulásra), te szépen belépsz, odaadod neki, 1 óra múlva pedig elveszed, kilépsz a Wi-Fi-ből.

Ne vegyél neki márkás cuccokat, koncert jegyeket, ezekre megkeresheti a pénzt diákmunkával.

Vond be a házimunkákba (apránként, ne adj neki elsőre túl sok feladatot) Pl. fel kell mosnia. ha pedig nem csainálja meg egész nap, akkor ugrik a következő napi 1 óra számítógépezés (vagy tényleg csak tanulásra használhatja).

Szervezzetek családi programokat. Menjetek el vacsorázni, kirándulni, színházba, stb. Ha elveszed a telefonját, elküldöd diákmunkázni, max 1 órát gépezik egy nap, akkor is még marad ideje. Ezt az időt tölthetné az apjával, aki mutathatna neki egy-két barkács trükköt. Vagy a bátyjával is lóghatna kicsit, hátha példát venne róla.

Ezeken kívül nem tudom mit lehetne tenni. Ebben a korban belefér egy kis lázongás, de ez már túl sok, még az is lehet, hogy ezzel elrontja a jövőjét.

Az osztályzatokon mindenképpen javítania kellene, legalább azokból a tárgyakból amikből érettségizni fog, amik kellenek a továbbtanulásához.

2017. júl. 26. 11:16
 13/14 anonim ***** válasza:
Nem biztos hogy tudna kettesnél jobb jegyet szerezni. Pár tárgyból nekem se megy.
2017. júl. 26. 13:35
 14/14 anonim ***** válasza:
Pár tárgyból még oké, főleg ha legalább megpróbálja az ember kijavítani...de hogy az összesből kettes legyen? Ráadásul a leírásból nekem úgy tűnik, hogy nem azért vannak kettesei, mert nem tud jobbat szerezni, hanem azért, mert lusta és egyáltalán nem foglalkozik a dologgal.
2017. júl. 27. 08:53
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!