Mit rontottam el?
Ülj le vele beszélgetni, hogy ez tarthatatlan, ha nem változik akkor azt kapja amit ad. Ellátása minimális, napi egyszer főtt étel( nem a kedvence)a többi hideg kaja, nincs internet, mobiltelefon feltöltés, nincsenek márkás ruhák, nincs fizetve a szórakozása, és tudatosítsd, hogy ha nem változik, 18 évesen mehet amerre akar.
Legyél kemény, ha beszól, akkor még súlyosítsd a büntetését. Te vagy az anyja, nehogy már ő parancsoljon.
Sajnos ilyen helyzetekben az a gond, hogy ez nem egyik napról a másikra lett ilyen, hanem folyamatosan romlott. Korábban kellett volna erre ráeszmélni, nem mondjuk a nyári szünet kellős közepén.
Fokozatosan lett ez az állapot, igy visszafordítani is csak fokozatosan lehet. Apró lépésekkel...
Igen abban igazad van hogy mindkét szülő kell. Én az éjszakázásért nem szólnék..de elvenném a kulcsát, és reggel hétkor akkor is felébreszteném ha nyavalyog. Ha nem segít, nem tartja magát az előre lefektetett szabályokhoz, akkor neked se kötelességed finanszírozni a hobbiait meg a márkás ruháit. Akkor se, ha iskolakezdés lesz és hisztizik új ruhákért.
Kamaszként nekem is volt olyan hogy párszor hajnalig fent voltam, de anyáék kiráztak az ágyból rendes időben. Pár alkalom után rájöttem nem éri meg az egész napos kómázás. Havonta kaptam két alkalmat, mikor nem zavartak, pl buli után,de a többi alkalommal keltettek, ha tetszett ha nem:-D Bár én nem viselkedtem így mint a fiad, ez tarthatatlan.
Internet ki, kap egy régi telót, ami csak telefonálásra volt jó. Ha szerez valahonnan okostelefont, azt is elveszem. Bevonom a házimunkába, elküldöm diákmunkára, vagy bármi, ami leköti az idejét és kizökkenti. Családi programokat csinálni, sokat beszélgetni.
De ha a szép szó nem használ és ő nem hajlik a változásra és csak szajkózza a sajátját, akkor közölni vele, hogy még 2 évig vagy köteles eltartani, utána úgy kirakod, mint macskát sz-rni. Mert nem vagy hajlandó egy lusta, buta felnőttet eltartani.
Nem tudom, hogy otthon milyen példát lát az apjától, de ha azt, hogy munka után leül a tv elé sörözni és semmi nem érdekli, te meg pattogsz a családnak és kiszolgálod, akkor nemigen fog változni a srác, mert azt látja, hogy ha az apja ezt csinálhatja, akkor ő is.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!