Mit kezdjek a 10 éves fiammal? Hol rontottam el?
10 éves fiammal mostanában egyre több a baj.Ma is megyek a sulijába,és a tanára azzal fogad,hogy igaz e valami.Néztem csak mint a moziban,hogy mi van?Hazudozik a tanárainak,hazudozik nekem.Ez mind ma derült ki!Kérdőre vontuk a tanárával,erre sírva fakadt és ő pszichológust kér.Esküszöm sosem bántottam egy rossz szóval sem,mindent megkap amit csak szeretne.Nem rossz tanuló,tele van 5-sel.Nem lehet hozzá szólni,most is haza jött.Próbáltam vele le ülni beszélgetni,erre elviharzott a faluba :( Páromat hívtam azt mondta hagyjam ne is keressem,majd ha lenyugodott haza jön.
Még is hol rontottam el?Mit nem vettem észre?
Ma abban hazudott,hogy azért nem írta meg a háziját,mert az ügyeletre voltunk vele!Holott mikor este haza értem szépen kérdeztem kész a házid?Erre ő,hogy igen.
Rá kérdett a tanárja,és mivel sosem volt szokásom hazudni,meg mondtam,hogy ez valótlan álítás volt.
Fú, ez azért nem akkora baj, azt hittem, olyasmit mondott, hogy bántalmazzátok, vagy állatokat kínoz és szociopata.
Lehet, hogy lusta volt, a suliban meg félt a büntetéstől, és ezért hazudott. Ennyi idősen lehet, hogy még nem tud olyan kifinomultan hazudni, hogy ne bukjon le.
Pároddal milyen a kapcsolatod? Mit lát otthon? Mit jelent az, hogy mindent megkap? Elkényeztetett? Szoktál neki nemet mondani akármire?
" A kutya megette a házimat"
Ismerős? Nyugi nem rontottál el semmit. Leckét írni senki sem szeret és előbb vagy utóbb megpróbál kibújni alóla. Ebben a korban természetes, hogy feszegeti a határokat. Most azt hitte hazugsággal megkerülheti ezt a kellemetlen folyamatot. Szembesült vele, hogy a terve nem sikerült. Majd máshogy próbálkozik. De ez természetes a gyerekeknél. Szidd le, bár a leírásod alapján tanult az esetből.
(off: akaratlanul is eszembe jutott a Tanár úr kéremből a Hazudok fejezet. Nagyon jól érzékelteti miért hazudik a gyerek)
Remélem, a helyesírást nem te gyakorlod vele...
Amúgy meg próbáld meg leültetni, és ezt nagyon komolyan megbeszélni vele.
Volt már rá példa,hogy azt hazudta,hogy az apja megverte.Igaz,hogy szigorúbban fogja mint én,de nem tettlegességgel.Hanem csak nem enged meg neki dolgokat.
Én elég sok mindent megengedek neki,elengedem a barátaihoz is hétközben.Meg veszek neki mindent.Még sem vagyok jó.Úgy érzem megbuktam mint szülő.
ezt vele kell valahogy megbeszélned amikor lenyugodott,de a lehető leghiggadtabban!
azt az egy dolgot nem értem,hogy hogy lehet az,hogy 10 évesen csak úgy elviharzik otthonról.??
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!