Mit kezdjek egy lusta anyóssal, aki úgy bánik velem, mintha a cselédje lennék?
A helyzet a következő: néhány hete odaköltöztem a páromhoz és az ő anyjához. Ez nem tervezett volt, a szüleimet manipulálta a nővérem (kellett nekik a hely), anyám szinte elzavart otthonról. Szóval már néhány hete anyósomnál lakok. Ekkor kezdődtek a problémák: nem tanulhattam tovább, pedig felvettek végre az álom-szakra, amire régóta vágytam (a páromat ez nagyon bántotta), anyósom kijelentette, hogy akkor menjek el dolgozni, így nem tanulhatok tovább!!! A háztartást én vezetem, ezt szó szerint értsétek. Főzök, takarítok, bevásárolok (a konyhapénzhez kb 10 ezer forinttal járult hozzá anyósom) a párom pénzén veszem, ami kell, pedig az anyósom is dolgozik. Ő csak a mosást intézi, meg kitereget, minden más az én dolgom. Hazajön, várja a meleg ebédet és egészen elalvásig a TV-t nézi és telefonálgat (amit szintén a párom fizet). Szavajárása: "majd te úgyis megcsinálod". Mellesleg főzni se tud, a házimunka neki felesleges időpocsékolás. Amíg én nem laktam itt, addig a 75 éves, gerincsérves anyukájánál ettünk. Korábban se főzött és a takarítást is hanyagolja, volt, hogy a párommal közösen csináltuk meg már anno. Van munkahely kilátásban, amint összejön nekem, keresünk albit és elköltözünk. A párom mindenben mellettem áll, elmondom neki ezeket a dolgokat, ilyenkor egyre dühösebb lesz. Nem célom, hogy uszítsam az anyja ellen, mindig nyugtatom, hogy ez csak átmeneti állapot.
Mit tegyek, hogy a banya észrevegye magát, hogy nem vagyok a cselédje? Ha ott hagyom a koszt, meg nem főzök, a párom issza meg a levét és persze én is, mert a banya utcára tehet engem, bár a párom ezt biztosan nem engedné (még ideiglenesre sem hagyott bejelentkezni anyósom, anyám jóindulatán múlt, hogy nem jelentett ki a régi címemről).
A történet része, hogy egy 11 hónapja itt aludtam, párom éjszakás volt és az anyósom bejött, beszélgettünk. A végén kibökte, hogy ő szerinte a fia különbet érdemel és ő csak a legjobbat akarja neki. Másnap sírva mondtam el a páromnak. Miután hazamentem, volt egy nagyon csúnya vitájuk, a párom kérdőre vonta őt, hogy mégis hogy képzeli ezt? Persze tagadta az egészet, de a párom hitt nekem. Néhány hétig nem voltam náluk, aztán "kibékültünk".
Szóval én itt jelenleg egy megtűrt személy vagyok. Legalábbis az anyósom részéről.
azért néhányan tudnak okos tanácsot adni: költözzetek el minél előbb, költözzetek albérletbe stb. Írta a kérdező:
Van munkahely kilátásban, amint összejön nekem, keresünk albit és elköltözünk
Tehát ne azt mondjátok, amit ő is tud, hiszen amíg nincs lóvé, nem tudnak elmenni.
Én csak a saját szobánkat takarítanám és a magunk dolgait elraknám és kész. És nem azért, mert nincs időd megcsinálni, hanem azért, mert ilyen bunkón áll hozzád. Viszont jó, hogy a párod melléd állt.
Miért nem mentél koliba?
nappali mellett annyi diákmelót tudtál volna csinálni amiből eléldegélsz
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!