Mit kezdjek a 10 éves fiammal? Hol rontottam el?
10 éves fiammal mostanában egyre több a baj.Ma is megyek a sulijába,és a tanára azzal fogad,hogy igaz e valami.Néztem csak mint a moziban,hogy mi van?Hazudozik a tanárainak,hazudozik nekem.Ez mind ma derült ki!Kérdőre vontuk a tanárával,erre sírva fakadt és ő pszichológust kér.Esküszöm sosem bántottam egy rossz szóval sem,mindent megkap amit csak szeretne.Nem rossz tanuló,tele van 5-sel.Nem lehet hozzá szólni,most is haza jött.Próbáltam vele le ülni beszélgetni,erre elviharzott a faluba :( Páromat hívtam azt mondta hagyjam ne is keressem,majd ha lenyugodott haza jön.
Még is hol rontottam el?Mit nem vettem észre?
Az én fiam is 10 éves, és próbálgat a lecke terén hazudni. DE én mindig leellenőrzöm a leckéjét, mert a leckefüzetbe be van írva. Volt olyan, hogy a leckefüzetből kiradírozta, mert nem volt kedve megcsinálni. De észrevettem, és a büntetés 1 hónap számítógép megvonás. Amúgy is csak hétvégén gépezhet, napi 2 órát.
Tanult belőle.
"Próbáltam vele le ülni beszélgetni,erre elviharzott a faluba :( " Na ezt csak egyszer csinálná meg velem, többet nem kellene.
még mielőtt vadállatnak gondolnátok elmondom, hogy 10 év alatt egyszer ütöttem meg, akkor is a szájára kapott mert lehülyézett.
Szóval kicsit állj a sarkadra, mert nem a gyerek irányít. A leckét kérd számon és a szóbelit is mondja fel. Ha nem írja fel a leckét akkor kérd meg a tanító nénit, hogy egy kis ideig küldje el mailban neked, hogy ellenőrizni tudd felírta e a fiad.
óóóó...az én szüleimnél csodálatosabb embereket és jobb szülőket el se tudok képzelni...mégis...mikor erdélybe mentünk haza (kicsi voltam még nagyon...ovis)...közöltem mamámmal, hogy ezek a felnőttek véresre vernek....pedig soha de soha nem ütöttek meg...aztán suliban rendszeresen nem csináltam meg a házimat....kaptál jegyet??neeeem dehogy...aztán persze mindig kiderült végül az ellenörzőbő mikor be lett irva...szerintem nincs itt nagy baj...bár nem kellett volna szerintem hagyni elviharzani...nem vagyte rossz szülő, csak kicsit jobban engedékeny..igenis menj utána, és közöld, hogy fiam, ilyet többé ne csinálj...beszéld meg vele, hogy rájöjjön, nem futhat el a következmények elől...(bár gondolom azóta hazaért...)
24L
Köszönöm a jó tanácsokat!
Igen haza jött,és le ültem vele beszélgetni.Kapott büntit is,1 hónapig nincs PC.
Ma megyek a tanárnőjéhez megbeszélni a dolgokat,mivel iskola pszichológust akar hozzá kirendelni.
Aki meg azon akadt fel,hogy egy gyerek mit keres a faluban..Hát erre délutánonként tele a falu gyerekekkel.Mennek a pályára és össze vissza.Felénk ez a természetes még,és nem az,hogy a PC előtt,vagy a 4 fal között ül egész délután.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!