Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Kamaszok » Mit rontottam el a nevelésben?

Mit rontottam el a nevelésben?

Figyelt kérdés

A 16 éves lányom telsejen megváltozott.

Egész nap a laptopján beszélget fiúkkal és szexelt is az egyik barátjával. Sminkeli a szemét és festi a körmét.

Farmer nadrágokat hord szoknya helyett. Régen egy lány sem járt nadrágban. Vett magának egy nagy televíziót amikor volt neki egy már. Ha elkezd laptopozni akkor le se lehet szedni róla 3 óráig. Semmit nem sportol. Mindig akkor ér haza mikor én már alszom mert éjfélig diszkózik.

Előfizetett egy 150 csatornás tv csomagra amikor már volt egy 36 csatornás, nem értem mért kell annyi csatorna. Ne értsetek félre, 46 éves vagyok.

2009. szept. 26. 13:40
1 2
 1/20 anonim ***** válasza:
100%
Azt megértem, hogy nem jó, hogy éjfélig bulizik abban vissza kéne fognod, de miért baj, hogy sminkeli magát és nadrágot hord meg beszélget???
2009. szept. 26. 13:45
 2/20 anonim ***** válasza:
100%

Nagyon jól nevelted A lányod a normális 16 évesek életét éli!

Kivéve, hogy nem jár bulizni. Az élet 11-kor kezdődik. Biztasd, hogy maradjon 2-3-ig! Más reggel 6-kor jön haza.

Ha eddig jól nevelted, ne rontsd el! Örülj, hogy igényes az ápoltságra. Persze, hogy nem sportol, nem fiú! Esetleg hastánc, jóga, úszás, latin tánc mégis érdekelné?

Lényeg, hogy közben jól tanuljon, és jó kapcsolata legyen a családdal is. "Engedd egy kicsit szabadabban!" Emlékszel? A szomszéd szobából hallom a suttogást"

egy 44/N lánnyal is rendelkező anyu.

Ja, és elárulnám, senki nem hord szoknyát! Láttál olyat, utcán? Esetleg 20 cm-eset, vagy bokáig érőt, elvétve.

De nekem az a gyanúm, hogy te 12 éves vagy! Igaz? :)

2009. szept. 26. 13:49
 3/20 anonim ***** válasza:
100%

Te!

1980-ban KI?? járt szoknyában? Milyenben?

A csövesek? A digók? A popperek?

A 44 éves.

Én úgy emlékszem, csőfarmer/kis izémizé cicagatya/ répafermer vonalon oszlott meg a gárda. Te nem?

2009. szept. 26. 13:52
 4/20 anonim ***** válasza:
100%

Mi? A punkok? lehet. Szakadt minitt a necc fölött, kapcsostűvel. Most ez annyira hiányzik?

KŐBÁNYAI JÁNOS

BIZTOSÍTÓTŰ ÉS BŐRNADRÁG

Süket falakat döngetek én

Nem értik meg a zeném

Ördögi körbe visz ez az út

Nincs jó barát a falon túl

Őrült emberré válhatok

A falnak fejjel rohanok

Az istenekkel hadakozom

A csillagokba nem juthatok...

(Beatrice: Jerikó)

Az 1980-es évek divatja. [link]

A gyerekek körében tombol a görkorcsolya divatja. Bátyjuk és nővérük hordozható magnót (walkmant) és CD-ket hallgat, szappanoperákat néz, és előszeretettel fogyaszt ázsiai ételeket. A tinédzserek óriási rave-partikon szórakoznak. Egyre ritkábban látni szoknyát, és a kisfiúk viseletéből szinte teljesen eltűnt a rövidnadrág.

[link]

[link]

2009. szept. 26. 13:57
 5/20 anonim ***** válasza:
100%

Nézd,16évesen szexelni,nem olyan gáz,sőt ilyen korban normális már.Más tini is sokat gépezik.És ha szétnézel az utcán 10-ből hány fiatalon látsz szoknyát?2-3-an kb,ugye?Van aki nem érzi jól magát szoknyában,vagy csak nem áll jól neki,de nehogy már ez legyen a legnagyobb problémád,hogy nadrágot hord.Smink és körömfestés,abszolút normális dolog,ez azt jelzi,hogy szeret jól kinézni és ápolt lenni.Az élet manapság 10-11körül kezdődik,így ne csodálkozz,hogy éjfélkor ér haza.És az helyet,hogy azon gondolkozol mit rontottál el,inkább bízz meg benne,hogy nem csinál butaságot!Teljesen normálisan nevelted,csak mi,kamaszok ilyenek vagyunk.

egy kamaszlány.

2009. szept. 26. 16:07
 6/20 anonim ***** válasza:
100%

Egy 16 éves ugyan hogy tudna már csatornákra előfizetni...

KAMU!!!

2009. szept. 26. 16:21
 7/20 A kérdező kommentje:
Nem egyedül fizetett elő, az uram vele volt. Az ő nevén van.
2009. szept. 26. 16:37
 8/20 anonim ***** válasza:
93%
Nem értem a problémád,semmi rosszat nem csinál,egyet értek az első válaszolóval,hogy esetleg akkor ha naponta jár éjfélkor haza iskolaidőben.Miért fáj az neked hogy előfizet a 150 csatornás tv csomagra?Lehet hogy olyan zenei adóra kiváncsi ami nektek nincs,ez teljesen rendben van.Sokan ebben a korban piát vesznek,nem tévét haza,örülj neki.
2009. szept. 26. 16:43
 9/20 anonim ***** válasza:
89%

Engem az érdekelne, hogy miből vett tévét, fizetett elő 150 csatornás csomagra? És ezentúl minden hónapban ő fizeti?

Nekem ez azért furcsa, mert ennyi idősen annyi zsebpénzem sem volt, hogy walkman-t vegyek.

Ha a zsebpénzéből vette (gyűjtögetett), és a "sokcsatornás" csomagot is rendesen fizeti, nincs baj. Sőt! Örülj neki, hogy ilyen jól nevelted, tud spórolni, és kötelességtudó. Nem sok fiatal ilyen.

Sminkel, lakkozza a körmét? Most próbálgatja, hogy milyen legyen a stílusa, bontogatja a szárnyait. A kislányból lassan nő lesz.

Ha az iskolában nem szólnak érte, ha nem feketére festi a körmét, ha nem úgy sminkel, mint egy utcalány, nem szólnék. Ha túl soknak találod, üljetek le, beszéljétek meg, hogy a kevesebb néha több, elöregíti a bőrét, eltömődnek a pórusok,...stb. Menjetek, vegyetek neki tiniknek való termékeket. Barátnő is legyél, ne csak anya! Ez egy remek alkalom, hogy közösen csináljatok programot, bizalmat ébreszt,...

Miért ne hordhatna farmert? Ha nem szereted a zöld színt, nem veszel fel zöld ruhát. Nem? Talán nem menő a szoknya, vagy nem szereti.

Pár év múlva hord majd azt is. A ruházkodásába ne szólj bele, max. tanácsot adj. Vagy megfogadja, vagy nem. Csak akkor szólj, ha kirívóan öltözködik, de akkor is finoman! A farmer jó. Egy átlátszó neccruhának jobban örülnél?

Éjfélre otthon van? Remek! Mehetne haza reggel 6-kor is, vagy 2 nap múlva! Nagyon rendes lány!

Sport. Nos, nem mki szeret sportolni. Miért lenne kötelező? Van, aki olvas, fest, úszás helyett kirándul,... Ez miért baj?

Ó, és 3 óra a gép előtt nagyon gyorsan elmegy! Amíg nem a tanulás rovására traccsol (fiúkkal is akár), semmi baj! Legalább nem csavarog, drogozik,...

Szex. A mai lányok hamarabb érnek. Világosítsd fel a védekezés fontosságáról, kísérd nőgyógyászhoz, óvd a partnerek sűrű cserélgetésétől!

Próbálj megértő lenni, türelmes, anya legyél és barátnő egyben! Majd ez az idő is elmúlik, hagyd kibontakozni!

Ez az első szerelmek és csalódások ideje.

Szerintem semmi baj a lányoddal.

2009. szept. 26. 20:59
 10/20 anonim ***** válasza:
51%

"Nézd,16évesen szexelni,nem olyan gáz,sőt ilyen korban normális már."

Elég baj, hogy ez a normális. Meg az, hogy 10-től kezdődik az élet. Hiszen még gyerek! Ráér még a szexszel, meg a bulizással.

2009. szept. 26. 23:04
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!