Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Kamaszok » Már nem nagyon szeretget a...

Már nem nagyon szeretget a fiam. Tudom, hogy ez az élet rendje, vagy esetleg én rontottam el valamit?

Figyelt kérdés
A fiam 13 és fél éves. Eddig naponta - nem túlozok! - több száz puszit adott nekem, kézen csókolt, nagyon kimutatta, hogy imád. Körülbelül 3 hónapja már nagyon ritkán akar puszilkodni, ölelgetni már egyáltalán nem. Szemtelenné vált. Ezek a kamaszodás jelei, vagy csak én rontotam el valamit? Kérlek, legyetek tapintatosak, egyedül nevelem a fiamat, az édesapja - aki a férjem volt - 4 éve meghalt halálos betegségben.

2014. ápr. 22. 19:45
1 2
 1/11 anonim ***** válasza:
100%
kamasz
2014. ápr. 22. 19:49
 2/11 anonim ***** válasza:
100%
Szerintem ez a serdülőkor miatt van. Nagyon szépen nevelted ha idáig ennyi puszival halmozott el :)
2014. ápr. 22. 19:49
 3/11 Jégtánc ***** válasza:
100%
Kiskamasz.Teljesen normális.
2014. ápr. 22. 20:14
 4/11 anonim ***** válasza:
100%
Ne aggódj, nincs semmi gond :) Ez tényleg a kamaszkor... most már "ciki" anyut puszilgatni, szeretgetni. Nehéz időszak lesz, nagyon szemtelen lesz, dacos, de ez nem a te hibád, semmiképpen ne fogd fel szülői kudarcként. :)
2014. ápr. 22. 21:52
 5/11 A kérdező kommentje:

Mondjuk kicsit érdekes is volt, hogy 175 centi magasan ennyi,puszit dobál nekem. Meg már a hangja is mutált.

. El kell fogadjam, hogy a kisfiamból nagyfiam lett :)

2014. ápr. 22. 22:36
 6/11 anonim ***** válasza:
26%
Ez így lett, én is 12 évesen még napi 5x mondtam anyukámnak, hogy szeretlek meg puszit adtam neki, aztán kb. 14 éves koromtól már csak akkor beszéltünk ha vitáztunk valamin. Most 17 évesen meg már kb. alig beszélünk pedig egy házban élünk. Ez a kamaszodás, ez egy biológiai folyamat, amikor a gyerek megutálja a szüleit kamaszkorában. Ez segíti majd arra, hogy el tudjon költözni otthonról ha már felnőtt.
2014. ápr. 23. 14:28
 7/11 anonim ***** válasza:
Utolsó, azért elég nagy hülyeségeket beszélsz... normális esetben a gyerek nem utálja meg a szüleit csak azért, mert kamasz, meg mert ez biológiai folyamat... A veszekedések azért vannak, mert a kamasz egyszerűen csak dacos, szereti azt hinni, hogy mindig minden helyzetben igaza van és őt csak igazságtalanságok érik - ez természetes dolog, ennyi idősen az ember még éretlen, akármit is gondol. Valamint ilyenkor ciki kimutatni az érzéseket, azt, hogy szeretjük anyát, fontos nekünk stb. Normális szülő-gyerek kapcsolat esetében ez idővel alábbhagy, és "visszatér" a szeretet, maximum már nem olyan szinten kimutatva, mint kisgyerekként, hanem felnőtt, érett szintre emelkedik. Az, hogy te teljesen elhidegültél a szüleidtől, és utálod őket, nem azért van, mert ez biológia, hogy aztán majd le tudj lépni, nálatok nagy gáz van a kapcsolatban, a nevelésben, vagy benned.
2014. ápr. 23. 20:17
 8/11 anonim ***** válasza:
100%

A kamaszkor jellegzetessége. Az én fiam most 15 és nála kb egy éve kezdődött ez a jelenség. Iszonyatosan hullámzik nála a kedély állapot. Amikor olyan kedve van, átölel, hozzám bújik... amikor pedig másmilyen, akkor meg ki nem állhat, ha valamiért figyelmeztetem...

Remélem nem tart sokáig... :)

Kitartás!

2014. ápr. 24. 09:53
 9/11 anonim ***** válasza:
100%
Majd ha kinövi a kamaszkort, vissza fog térni a szeretete, csak máshogy fogja kimutatni. 13 évesen cikinek tartják puszilgatni a szülőt:) ez van, a fiad elkezd felnőni.
2014. ápr. 24. 13:16
 10/11 anonim ***** válasza:
100%
Attól hogy nem puszilgat és ölelget, még nagyon is szerethet. Én pl. kicsiként sem voltam az a bújós típus, mégis szerettem az anyámat. Még akkor is, ha nem mutattam ki különösebben.
2014. ápr. 25. 14:18
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!