Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Kamaszok » Mit tegyek? Csődöt mondtam.

Mit tegyek? Csődöt mondtam.

Figyelt kérdés
13 éve nevelt lányommal nem jó a kapcsolatom. Hét éve élek együtt velük, próbáltam jó pótanyja lenni. Mára már odáig jutottunk hogy egész nap hozzám sem szól, egyáltalán nem beszélget senkivel, velem meg aztán főleg nem. Mindig is fura gyerek volt, mostanra aztán egyenesen ijesztő lett a dolog. Teljesen érdektelen minden iránt, úgy élünk együtt mint az idegenek...valamit nagyon elrontottam, vagy valami nagyon elromlott az ő lelkében. Nem jó ez így..mit tegyek? Vigyem szakemberhez vagy ez majd elmúlik, ez lehet hogy ilyen kamaszos átmeneti dolog????
2016. jan. 2. 18:45
1 2
 11/20 anonim ***** válasza:
93%

Az alapvetően nem baj, hogy nem érdeklik a "modern" dolgok. Ne legyen elvárás, hogy ugyanazok érdekeljék, mint a menő tizenéveseket, mert ez csak azt közvetíti felé, hogy ő nem jó úgy, ahogy van.

Hogy érted azt, hogy mindig is fura volt? Miben nyilvánult ez meg?

2016. jan. 2. 19:10
 12/20 anonim ***** válasza:
100%

Azt mondod szeret fűzni, kézimunkázni.

Ez egy jó kiinduló pont lehet, hogy kapcsolatot vegyél fel vele.

Esetleg nézz szét, nincs-e valami gyönyös kiállítás, vidd el oda, vagy hívd el, hogy veszel neki gyöngyöt.

Ha Bp-n laktok, a Corvin Negyednél van egy óriási gyöngyös bolt, nagyon szép dolgokkal.

Vásároljatok, és fűzzetek együtt ékszert.

Esetleg próbáld bevonni süti készítésbe, kiszúrni tésztát, vagy tortát stb.

Olyan dolgokat csinálni együtt, amit szeret, és közben lehet majd beszélgetni.

Ha az apjával sem beszél, akkor ez kamasz kori dolog lesz amúgy, amit nyilván megspékel, hogy nem vagy vér szerinti szülője, de hidd el, a saját anyjával is nehezen jönne ki. (Amúgy vele van kapcsolata?)

2016. jan. 2. 19:21
 13/20 A kérdező kommentje:
Kedves utolsó...nincs az anyjával semmi kapcsolata 3 évesen elhagyta és ennyi egy pasi miatt. Nekem ezzel az egész nap hallgatokkal van bajom, nem azzal hogy kilóg sorból..azzal semmi bajom nincs. Csak azt hittem valami más valami nagy baja lehet amit esetleg nem mond el.De többen is a kamaszodásra tippeltek így egy kicsit megnyugodtam.
2016. jan. 2. 19:41
 14/20 A kérdező kommentje:
A sütésbe főzésbe nem tudom bevonni mert nem érdekli egyáltalán. Most karácsonykor is mézest sütöttem, ki sem jött , pedig próbáltam bevonni. Aztán nem erőltettem.
2016. jan. 2. 19:42
 15/20 A kérdező kommentje:
Bántani nem bántják a suliban annak már töviről hegyire utánajártam, mert nekem is ez volt az egyik tippem.
2016. jan. 2. 19:45
 16/20 anonim ***** válasza:
100%
Hany eves? Nem lehet,hogy hianyolja az igazi anyukajat? Vagy lenne tobb kerdese miert hagyta el stb stb es nem meri megkerdezni,nyomaszthatja a sok "miert" ? Csak tippelgetek..ha mashogy nem megy szerintem is forduljatok orvoshoz.
2016. jan. 2. 20:08
 17/20 A kérdező kommentje:
Igen ebben is lehet valami, soha nem beszél az anyjáról. Soha nem kérdez. Soha nem említi.
2016. jan. 2. 20:22
 18/20 anonim ***** válasza:
84%

Ismerős a helyzet. Én voltam ilyen már jó pár éve.

Új "anyám" lett és elég nehezen dolgoztam fel. Inkább a "sehogy" kategóriába tartoztam.

Nem akartam elfogadni, nem érdekelt. Eleinte harcoltam ellene, szó szerint. Próbáltam apámat meggyőzni, hogy nem kéne, elvagyunk mi ketten. Ekkor voltam 10 éves.

A teljesen hidegen hagyásra kb. 16 évesen jutottam el.

Ez volt a mély pont, de olyannyira, hogy a születésnapomra kapott pénzből mindent elterveltem.

Apám elment a nagymamámhoz két napra a házkörül segíteni (vidéken laktak, sajnos azóta meghalt). A pót anyám meg elment dolgozni. Én otthon maradtam, mivel szünet volt az iskolában.

Eljátszottam, hogy kizártam magam a lakásból. Hívattam a szomszéddal egy lakatost, ő mindent megoldott. A szomszéd értesítette apukámat, de ő annyit mondott, hogy fizessem ki és majd oda adja.

Mikor megtörtént a csere, fogtam és kipakoltam minden cuccát a pót anyámnak a lakás elé.

Kb. 2,5 óra múlva dörömbölt az ajtón, én pedig örültem magamnak...

Apám mikor megtudta, azonnal hazajött. Felfeszítette a szomszéddal a zárt és kérdezni se kérdezett, olyan pofont kaptam, hogy mai napig érzem az arcomon.

Nagyon szégyelltem magam, sokáig dühös volt rám, jogosan.

Végül, leült pót anyám beszélni velem. Mindent átbeszéltünk. Utána jobb lett, elfogadóbb lettem szép lassan.

Ez már jó pár éve történt, már én is szülő vagyok. És, öröm volt, hogy a második anyám volt mellettem, amikor hazajöttünk a kórházból.

Sokat segített, még úgy is, hogy igazi gyermeke sosem volt (még). :)

2016. jan. 2. 20:26
 19/20 A kérdező kommentje:
Kedves utolsó...én még csak azt se érzem hogy baja lenne velem, vagy ha van már az is jobb lenne ha belemondaná a szembe. esküszöm...mert akkor tudnám miért viselkedik így. Ez neki jó élet így? Némán leélni az életét a családjában, ülni és nézni, halálra unni magát...kiborítani szegény apját...mert ugye vele se beszél. pedig amit ő megtett értük az aztán nem semmi. Jó lenne egy kicsit gondolatolvasónak lenni. Én is beszélgettem már vele százszor...semmi értelme nem volt. Mintha fel se fogná amiket mondok, ja és persze semmire nem válaszol, tehát nem is beszélgetünk tulajdonképpen csak én beszélek.
2016. jan. 4. 14:54
 20/20 anonim ***** válasza:
Szerintem lehet hogy történt vele valami amiről nem akar,vagy mer beszélni,ezt abból gondolom mert lelki traumák után elég gyakori jelenség a befordulás vagy az emberek iránt érzett közöny.De az is lehet hogy valami pszichés problémája van, például depresszió vagy hasonló, és azért viselkedik így.Vagy épp magát hibáztatja/szerintem teljesen oktalanul/ amiért az anyukája elhagyta.Elég sok eshetőség van,de szerintem ha már régóta így viselkedik akkor ez nem egy "kamaszos átmeneti dolog".Szerintem érdemes lenne keresnetek egy pszichológust,ő talán tud majd egy összefoglalóbb véleményt,és tanácsokat a problémával kapcsolatban.
2016. jan. 4. 17:06
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!