Hogyan legyen megint harmonikus a kisfiammal a kapcsolat? Hogyan kell megbeszélnem vele ilyet? Úgy érzem csődöt mondtam.
Teljesen megkergült ma és én is valószínű érzékenyebb vagyok, mint általában.
Régen is akaratos és makacs kisfiú volt (4éves jövő hónapban) de eddig tudtam kezelni. Ma viszont akárhogyis próbáltam hatni rá, picit sem sikerült. Megkértem, hogy szálljon ki a kistesója babakocsi zsákjából, amit hajónak használt a padlón és közben annyira magára tekergette a gumiszíjakat, hogy féltem elszakad. Többször szépen kértem, ő pedig megmakacsolta magát. Fölemeltem a hangom de továbbra is csak ismételgette, hogy "de én ezt akarom csinálni" Elmagyaráztam neki miért ne csinálja. Nem hatott rá. Egy idő után fölment bennem a pumpa, odamentem, kibontottam a zsákból, ráhúztam a fenekére kettőt és beküldtem feküdni. Persze nem akart, erre én bevittem az ágyába. Közben pedig kiabáltam vele, hogy mit képzel, hogy felesel, próbáljon meg normálisan viselkedni. Az ágyból kimászott, hogy ő bizony nem fog aludni, erre én nem vettem róla tudomást, nem szóltam hozzá, kvázi levegőnek néztem. Pár perc múlva lefeküdt az ágyába, én betakartam és mondtam neki, hogy ez nagyon rosszul esett, hogy így viselkedett és gondolkodjon el rajta.
Most várom, hogy felébredjen, tökre ideges vagyok, tényleg nagyon felhúzott, noha tudom, hogy nem lett volna szabad ennyire komolyan venni. De nem tudom, hogy hogyan kell egy ilyen szitut kezelni, tudnátok adni a jövőre nézve tanácsot? Hogyan viselkedjek vele ha felébred?
Szeptember közepén kezdte az ovit, azóta sokkal szófogadatlanabb, mint eddig volt. Úgy ézem nem jól csinálom, de lövésem sincsen hogyan kéne :(
Szerintem ez egy nagyon hasznos könyv, nem csak mostanra, a jövőre nézve is:
En us azt akartam irni, mint az elso!!! Mi teljes sikerrel alkalmazzuk a benne leirtakat!!!
Meg van a "Pszichotrükkök 3-6 éves korig"!!! Nagggyon jo konyvek.
Szinten neha megkergulo 4 eves csajszi amyukaja
Köszi lányok, meg is van a könyv, és nekem is nagyon tetszik, de úgy érzem a kisfiamnál nem annyira működik.
Persze hozzá kell tennem, hogy már régen volt a kezemben, most újra elő fogom venni, hátha tényleg segít.
A kisfiamnál mindig az volt az érzésem, hogy átlát a dolgon és csakazértis úgy csinálja. Unokatesóval is próbáltam vele nagyszerűen működött.
Tényleg iszonyú makacs és közben nagyon értelmes kisfiú.
Nem, a tesó már 10 hónapos, pont a tesó születése miatt került ilyen későn oviba.
Kedves Utsó, megmosolyogtattál a kommenteddel, ezek szerint nem vagyok egyedül vele. Ez is valamilyen szintű vigasz.
Ja és most láttam, hogy a pszichotrükkös könyvcím felett átsuhantam, azt még azért lehet, hogy beszerzem. Esetleg valami ízelítőt nem tudnál belőle adni, hogy egy ilyen problémára mit ír a könyv?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!