Kamaszok! Ha teherbe esnétek megtartanátok a babát vagy elvetetnétek?
Én elvetettem, 17 voltam. Sajnálom, hogy megtörtént, nem jó érzés, de nem bántam meg. Akkor még nem álltam készen az anyaságra, éretlen voltam (ezt eleve a terhesség bizonyítja).
Vannak ellenpéldák, pozitív történetek, biztos nekem is ment volna valahogy, de így éreztem, érzem jónak. Ezt mindenkinek maga kell eldöntenie.
Azóta vannak gyerekeim, most is terhes vagyok, eszembejut még most is, rossz érzéssel tölt el, de ezzel együtt kell élni
Nagy eséllyel megtartanám.
Van önálló keresetem és megtakarításaim is, de a lényeg, hogy a családomra is támaszkodhatnék minden tekintetben. Egyedül a nagy bizonytalanságra nem vállalnám.
17/l
Én megtartanám,mert ki tudja,hogy az abortusz milyen hatással lenne a testemre és a lelkemre.A lelkem szerintem összeomlana,a testem meg lehet,hogy nem bírna el még egy terhességet(volt már méhszájsebem is,közepes méretű,meg amúgy sem vagyok az a könnyen tágulós fajta),és amúgy is csak egy gyereket szeretnék,aki egészséges.
18 évesen most ott tartok,hogy érettségizek.Ha most lennék terhes,akkor mire leérettségiznék még a terhességem az első szemeszterben járna.Egy 1-2 hónapos terhességnél pedig lehet leérettségizni(szóbeli van csak hátra),ugyanis 1 nap koránkelés nem a világ még terhesen sem.Rosszullét esetén meg úgyis szólnék az elnöknek,vagy egy tanárnak,hogy nincs minden rendben,és elmennék a mosdóba,vissza a vizsgára..stb.4 tantárgyat kibírnék szerintem.
Utána meg itthon maradnék a babával,a ballagási pénzemből vennék neki kiságyat,a szüleim meg vennének neki pelust,meg ruhákat,meg még amik kellenek.Aztán nyilván ha a vérszerinti apuka mellettem maradna,és lenne önálló keresete,akkor nyilván rá is próbálnék kicsit támaszkodni,ha ez nem menne,akkor 1 év vagy 2 év után elmennék dolgozni,és önálló keresettel mindent megadnék a gyerekemnek.
Hatalmas felelőtlenség gyereket vállalni még fiatalon,de az abortusz hihetetlenül veszélyes és én nagyon félnék,hogy soha többet nem lehetne gyerekem.És mivel nekem a legnagyobb vágyam az,hogy JÓ anya legyek,ezért inkább megteremtem először az anyagi hátteret,és csak aztán vállalok egy babát!:)
Ha pedig valaki alaposan,gondosan odafigyel arra,hogy ne legyen baba,amíg nem akar babát,akkor nem is lesz baba(itt pedig minden véletlenséget is átgondoltam).
Persze lehet,hogy vannak olyan esetek,amikor hiába vigyáznak...
18/L
én őszintén megírom,hogy elvetetném,hiába fognak lepontozni az abortusz ellenesek,hogy ez gyilkosság..egy négyhetes embrió inkább egy sejthalmaz,mint egy kisember.
Egyébként azért nem tartanám meg,mert nem lenne önálló keresetem,hátráltatna a tanulásban(ami pedig fontos lenne a jövőm szempontjából,hogy legyen egy jó munkám,és eltudjam tartani majd a babát),nagyon nehezen jönnénk ki anyagilag is,a csóróságba meg nem kell gyereket szülni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!