Ti hány idegennyelvet beszéltek? Melyek azok? Mit szeretnétek még megtanulni? (:
Angol első óta tanulok, németet most kezdtem csak szeptemberben. Előbbiből már megvan a középfok, most szántam el magam a feslőfokra, németből minimum középfokig szeretnék eljutni, de inkább felsőig, és még szeretnék ezek mellé egy másik nyelvet, mondjuk az olaszt vagy a spanyolt. :)
15/L
7 éve tanulok angolt.Jövőre németet kezdek majd el az angol mellett tanulni azt 5 évig.Emellett elkezdtem spanyolt mert nagyon vonz ez a nyelv és majd szeretnék egyszer franciául meg olyaszul is tudni de hát az nem most lesz:D
Még az elején ezzel a 3 nyelvvel bírkózok meg de mindent megteszek majd hogy többet is tudjak:)
14/l
A legjobban angolul beszélek, egyrészt a munkám miatt, másrészt egy félvér, kétnyelvű kisfiam van, az apja angolul beszél.
Következő szintben a német, kint tanultam pár évet ott felnőttként.
Bár oroszból felsőfokúm van, nem használom, sokat felejtettem.
Az arab nyelvtanulásba sok energiát fektettem, de csak egy alsó középszinten vagyok.
Az élő nyelvtudás számít az életben.
Angolul mindent megértek, és egész jól tudok már társalogni.:)
Szerbül (Szerbiában élek) mindent megértek, viszont beszélni még nem tudok olyan jól. Sokszor nem találom a szavakat a fejemben, ill. a nyelvtan elég nehéz
Németül is tudok valamennyire, bár még a megértéssel is vannak sokszor gondjaim.
Ill. tanultam latinul egy évig (nálunk is kötelező volt), de csak pár szót tudok :D
Mindig is szerettem volna tanulni spanyolul, nemrégiben (2 éve) pedig a francia is elkezdett érdekelni, viszont jelenleg ennyi sok lenne, szóval majd egyszer...:)
17L
Angol, német. Még spanyolt szeretnék
van egy ismerősöm, aki anyanyelven beszéli az olaszt és a magyart, felsőfokúja van angolból, németből meg megvan neki a középfok...most 9.-es
Angol és németet tanulok, de mind a kettőt szívből gyűlölöm.
Amit szeretnék megtanulni, az a japán és a koreai.
Hát majd meglátjuk...
Én ovitól tanultam németet egészen érettségi végéig, azonban már szinte semmit nem tudok. Ennek két oka van: általánosban kitűnő voltam németből (papám sváb volt, ő is sokat segített), viszont nyolcadik végén csak alapfokú nyelvvizsgát tettem, középre kellett volna menni. Gimiben angol nyelvi előkészítőre mentem, heti 12 óra angol, mellette 1-2 óra német, így 5 év alatt szinte mindent elfelejtettem :/ Nagy kár/pazarlás.
Bár őszintén bevallom, sosem szerettem a németet igazán, inkább szüleim/nagyszüleim ösztönöztek rá, ha már van némi "felmenői" közöm hozzá. Angolból középfokúm van, még gimiben csináltam meg. Azóta Amerikában élek, a férjem is amerikai, fejlődött már az angolom sokat, de az anyanyelvitől még messze van :)
A további terveim: már elkezdtem önszorgalomból finnül és svédül tanulgatni, de tanárral könnyebb lenne. Gondolkodtam még a norvégon is, az nagyon hasonló a svédhez. Odavagyok az északi nyelvekért, szóval esetleg még izlandi. Vagy kelta/ír ágazat. Szóval van tervem bőven, de hát ehhez ugye jó sok év kell, nem fogok unatkozni :)
23/N
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!