Kamaszok ti milyen módszerrel szoktatok megtanulni egy olyan szoveget amit nem érttek?
valahogy próbálj valami jelentést adni a szövegnek.
Hosszú szöveg? Ha nem olyan vészesen hosszú, kipróbálhatod, hogy különböző színekkel lemásolod a sorokat, vagy valamit rajzolgatsz köré, valamivel kösd össze, ami segít megjegyezni.
Idegen nyelven van, és nem érted a szavakat? Vagy magyarul, csak nem érted, és szó szerint kell megtanulnod vagy csak a tartalmát?
Amúgy nekem mindegyiknél kb. ugyanaz a módszerem, felolvasom magamnak hangosan, majd részenként, majd megpróbálom visszamondani. Ha idegen nyelv és szó szerint kell, van hogy felveszem magamnak, és azt hallgatom, hogy a kiejtés jó legyen, de inkább vizuális típus vagyok, úgyhogy ez nem a kedvencem. Meg mindig ahhoz kötöm, hogy hol volt, pl. hogy ez a 2. lapon bal oldalon középen van, ilyenkor csak az a gáz, mikor eszembe jut dogában hogy ott volt ami kell, csak azt nem tudom, mi. :D
Amúgy szerencsére én gyorsan tanulok, és ez a módszer beválik, ha ilyesmit kell tanulnom, de jobb szeretem megérteni, mert így egyrészt hosszabb idő megjegyezni, másrészt 1-2 nap alatt elfelejtem. :D
Sorrol-Sorra
Mind egy verset x)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!