Nagyon tartok a ZH-któl az egyetemen,2-3 hét alatt milyen módszerrel lehet megtanulni pár száz oldalt?
elsős vagyok Állam és jogtudományi kar igazgatásszervezői karra járok. Félek az egész vizsgától, a ZH-któl, a beugróktól és a vizsgától is. Ez így kissé félelmetes és a tanulandó anyagmennyiség is .. el akarom végezni az egyetemet, mert kell az a diploma
Hogy lehetne magam motiválni vagy hogy lehetne megtanulni ennyit ? A jegyzetek közel 200 oldalt ölelnek fel + még a könyvek is ott vannak.
Október 26. én jön az első zh,
Segg kell hozzá meg sok kv
Nem lehetetlen megcsinálni, nyugi
A zh tulajdonképpen egy dolgozat, úgy is készülj rá
és ha hagyj mindent az utolsó pillanatra!!! tanulj végig év közben is!
9-10 oldal? lesz ez még több is, úgyhogy most inkább fel a fejjel :)
meg lehet tanulni, sokan átestünk rajta, és bizony el kell olvasni este az anyagot, hogy zh-ra készüléskor ne legyen annyira ismeretlen. Bár ezt nagyon sokan nem teszik meg.
Október 26.ig még bőven van időd.. Nekem is akkortájt kezdődnek ZH-im, gazd matek,mikroöko, üzleti német stb...
200 oldal nem sok. Okt 26ig két hét van még kereken, minden nap tanulsz 1 vagy max 1,5 órát és sima ügy. Különben se az oldalszámokat kell számolni, mer pl itt van előttem pont a MIkroökonómia könyvem, és csak ebből 105. oldalig kellene megtanulnom. De ennek az első 20-25 oldala elég alapszintü fogalmak, van benn sok ábra, ergo le is van szükülve kb 50-60 oldalra.. Nem kell parázni, csak ZH előtti napon ne tanulj. Végezz mindennel okt 24ig , 25.én pihenés, másnap ZH.. Közvetlen vizsga előtt nem a legjobb tanulni.
mert szerintem nem az az 1 nap fog osztani szorozni.. ha addig nem végeztél tanulással, akkor igazából nem lesz maradandó a tudás.. (főleg ha 1 nap alatt kiesik)... tévedés hogy csak a dogára kell megtanulni a tényanyagot és utána másnap már nem kell. Ezeket nem vizsgára kell tanulni, hanem életre. Volt osztálytársam aki mindig 5ös volt töriből, én néha kaptam 4est is, viszont én elmondtam a 10.es anyagot 12.ben, míg ő max az előző hetit tudta amit bemagolt.
Másrészt sokkal jobb úgy menni dolgozatra, zh-ra, érettségire hogy az ember kipihent, nem pedig 3 órás alvás után, meg olyan nap után hogy 8 órát görnyedt az ember a tankönyv felett... Ez egyéni vélemény, illetve volt egy pszichológiai felmérés hogyha a vizsga előtt még neki állsz tanulni, az amit átnézel vizsga előtt az megmarad, viszont amit előtte tanultál, azok eléggé kiesnek. Az a baj hogy nem tudok erről linket, forrást mutatni, tanárunk mesélte, pont ilyen miatt, hogy ne utolsó pillanatban tanuljunk, mert rövid idő alatt nem lehet tartósra tanulni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!