Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Nyelvtanulás » Ezzel a módszerrel egy nap...

Ezzel a módszerrel egy nap alatt, mennyi kanjit tudnék megtanulni?

Figyelt kérdés
Ha egy sormintát írok belőle?Mert utána már tudom az olvasatát és leírni is, elég gyorsan megjegyzem.
2011. aug. 21. 16:41
 1/2 anonim ***** válasza:
Örülj, ha napi egyet, de az is sok, ha mellette nem gyakorlod. Memorizálni mindenki tud, de meg kell jegyezni hosszabb távra, és használni is tudni kell, ez pedig folyamatos gyakorlat és használat nélkül nem megy.
2011. aug. 21. 17:17
 2/2 anonim ***** válasza:

Egy sorminta leírása szerintem a megjegyzését nem segíti, csak az írását gyakorolod (de attól még elfelejted).

Ha csak naponta egy alkalommal írod le, akkor max. egyszerűbeket fogsz megtanulni a legtöbbet elfelejted.

Továbbá ez még abban is hibádzik, hogy ezzel szerintem csak 1 olvasatot tanulsz meg az általános kb. 3-ból, továbbá a jelentéseit se fogod tudni.

Az jó, hogy gyorsan megjegyzed, de gyorsan el is felejtheted főleg, ha már hasonló vagy sok hasonlót tudsz.

Szerintem ez egy ineffektív módszer, ráadásul (jelentés+olvasaot szempontjából) biztos nem megfelelő.

Amúgy ez embertől függ...Én ezt így nem ajánlom. Főleg, mert szerintem sormintát írni éléggé értelmetlen, mert ha a 3-dik után már fejből fog menni, mégha tök új kanji is, de ez nem azt jelenti, hogy tovább megmarad, ha 10-t írsz, 3 helyett.

2011. aug. 21. 18:46

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!