Mit tennél, ha a 13 éves lányodról kiderülne, hogy vagdossa magát és dohányzik?
Sajnos nem fiktív, bár csak az lenne.
Eddig azt hittem, mindene megvan, ami csak kell. Soha nem mondta, hogy baja lenne, vagy rosszul érezné magát.
Lehet tényleg túl nagyok az elvárások, túl sok a stressz az iskolában, hogy tartsa az ötös színvonalat amit megszoktatok.
Ilyennel is el lehet rontani a gyereket, csak mondom.
Nyugalom, kerdezo, a lanyod nem lett emo! :D Az a valaszolo hulyesegeket beszel.
Ulj le vele beszelni, de ne ordits vele, hogy milyen szornyu gyerek, hogy ezt teszi. Ha jo a kapcsolatotok, es te kedves es megerto vagy vele, (magambol kiindulva) szerintem elmondja, hogy miert, mi hatasara csinalta ezt.
Nagyon fontos lenne, hogy tudjatok beszelni! :)
14/L
8-as,kepzeld,ez letezik.En is 13 eves vagyok,es angolul alapfoknal kicsit jobban,nemetul kb alapfokon beszelek.A mi sulinkban lehet ket nyelvet tanulni,mashol is van ilyen.
Egyebkent nekem is van egy baratnom,aki vagdosta magat.En kitartoan mellette voltam,minden nap meghallgattam a problemait,es nem itelkeztem felette.Egyszer csak magatol rajott,hogy ez nem helyes,nem volt szukseg pszichologusra,vagy barmi masra.De szerintem ha ugy latod,erdemes szakember segitseget keresni,mert nem biztos,hogy mindenki raebred erre magatol.Sikerulni fog,kitartas!!:)
A lányom kiválóan beszél angolul, tudományos csatornákat néz a TV-ben eredeti nyelven. Nénetül alapfokon beszél, azt tanul az iskolában, spanyolul pedig a nagybácsijával együtt tanultak meg.
Soha nem mondtam, hogy elvárom a jó jegyeket, és ha néhanapján, nagyon ritkán hozott egy-két rosszabb jegyet, nem szidtam le, csak annyit mondtam, hogy majd kijavítja. Minden szakkört, emeltszintü oktatást, plusz tanulást önszátnából végez.
Azt hittem, jó a kapcsolatunk, de ezek szerint nem. Próbáltam vele beszélgetni, de azt mondta, inkább hanyagoljuk a témát.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!