Mit tennél, ha kiderülne a 13 éves gyerekedről, hogy füvezik?
Nyakleves, tasli, ordítás, elzárás minden kommunikációs eszköztől, reggel vinném, este hoznám a suliból, eltiltás minden különfoglalkozástól és felkeresnék egy szakembert, ez esetben azt hiszem toxikológust... de nem vagyok benne biztos, hogy ez a szakirány foglalkozik ezzel. Egy életre megtanulná, hogy soha többet ne tegyen ilyet! Hogyha csak leülsz vele "higgadtan" megbeszélni, az nem lesz rá hatással... ismerem a kortársaimat.
13/L
Utolsó vagyok:
Ja, és igen, jelenteném a rendőrségen és felkeresném azt, akitől szerzi. Természetesen, őt is feljelenteném.
Nagyon csalódnék, én nem így fogom nevelni a gyerekemet.
13/L
#5-ös válaszadó:
Miben jobb? Tényleg jó, ha beszívva, elkábulva megy haza a gyerek, és ha meg olyat szívott, akkor akár 24 óra múlva meg is halhat... mert volt rá példa!
hát bizony kiakadnék, de valahol "nem csodálkoznék" na nem azért mert én olyan anya vagyok, akinek a gyereke ilyen. nem. azért, mert a fiatalok ilyenek.
DRZÁCHER mondta, az ő korosztálya kicsit berúgott 16 évesen, a mostani fiataloknál már ugyanez a könnyű drogokkal zajlik. SAJNOS.
valahogy tiltani, szankcionálni kell. én azért a haverok között szétnéznék, egymást viszik bele a balhéba a kissrácok.
akárki akármit mond, a fűre is rá lehet szokni, egy csomó ismerősöm rendszeresen füvezik, és nagyon megváltozott a személyiségük. és dumálnak, hogy tudnak szünetet tartani, de közben nem.
szóval 13 évesen még nem kéne ez a dolog. valami SPORT vagy valami rendszeres program, hobbi kellene. kötelezően lekötni valamivel a figyelmét, ne lógjon suli után, ne csavarogjon. válasszon jobb utat. JELÖLJ KI NEKI EGY JOBB IRÁNYT! :)
A többi válaszolóhoz szólok főleg: A fű a kérdés alapján semmi extra méreg, még csak nem is káros. Annyit tesz, hogy max lelki függőség alakulhat ki, meghalni nem fog, de káros a FEJLŐDŐ személyiségére! Magától nem nyúl ilyenhez, valaki odaadja neki, tehát főleg azzal beszélnék el, aki egy 13 éves kisgyereknek füvet ad... Annó mi is 13 évesen beszéltünk a piáról fűről, milyen lehet... Kíváncsiság fúrta az oldalunkat. Most kicsit érettebben 15-6 évesen feljött a téma - közülünk ki próbálna ki füvet, vagy esetleg egyéb (nem alkohol) tudatmódosítót... Hát kb 1-2 ember hajlandó a sima füvet kipróbálni, de az is azzal, hogy megbízhatóan nem valami méreg a dolog... Amire nincs garancia. Akárhogy is, de egy 13 éves kezébe a fű nem való... Alkohol se, de az nagyon más tészta, és elég gyakori. Nem tudja mit csinál, és nincs is rá szüksége... Ettől érzi magát jól egy 13 éves gyerek?
Én rúgtam már be istenesen, de megtanultam, hogy nem ettől lesz jó a buli... Sőt velem gyakran elszalad a jó, ezért én szoktam végig józanul terelni a bárányokat...:)
Tehát ha az én kölköm lenne valószínűleg közösségi élet 0, ugyanis el kell zárni az ilyenektől... És minél hamarabb megtalálni azt a mocskot, aki odaadta a kezébe...
16/F
Az en fiaim meg 3 evesek sincsenek, de mar azon agyalok, hogyan kerulhetnenk ki ezeket a dolgokat. Fentebb mar irta valaki, hogy a rendszeres sport es annyi hobbi, ami mellett nem jut ideje ilyen hulyesegekre jo lehet. En is ezt tervezgetem majd alkalmazni.
De ha megis beleesnenek ebbe es rajonnek, akkor tutira akkora taslit kevernek le, amit meg egy ora mulva is ereznenek (pedig nem vagyok az a tipus, akinek eljarna a keze, de ez tutira kiverne a biztositekot). Aztan megvonas: zsebpenz, szabadido, net, stb. Bar valoszinu ez csak duhot valtana ki belole...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!