Mit tennél, ha kiderülne a 13 éves gyerekedről, hogy füvezik?
A válaszíró 81%-ban hasznos válaszokat ad.
Azzal nem sokra mész, ha elküldöd drogosok közé, mert a füvesek nem kerülnek intézetbe. Általában nem jutnak ide, inkább az történik, hogy mivel ez ugye testi függőséget nem alakít ki, csak lelkit, ha valakinek rossz az élete. (Relatíve, kinek mi...) És ez ott is kialakul, ahol minden oké, ilyenkor viszont általában agydoki szokott segíteni, hogy helyrebillentse a lelki egyensúlyt szerencsétlenben.
A másik út, hogy automatikusan feljebb lépe a létrán, és tényleg eljut oda a drogos állatok közé, akik szétszúrják magukat.
Nagyon nem vagyok az "agresszivitással nevelés" híve,de ha az én gyerekem lenne,akkor agyonütném,ha ilyet tenne.Utána persze jól elbeszélgetnék vele.
18/L
23-as,vagy a tévében/iskolában órán a tanárral a káros hatásokról.
13/F
"Don't cry, smoked ganja and fly!"
1-1 alkalom nem gáz sztem.
Mielőtt nem próbáltam, az volt a véleményem, hogy felpofoznám.:D
De már úgy gondolom, hogy semmi extra, néha-néha belefér.
Szóval nem borulnék ki nagyon, még mindig jobb, mintha a detoxikálóba kellene mennem érte...
Először is, tisztáznám, h még én is gyerek vagyok, nincs gyermekem...
De lehet pont ebből adódóan tudom, ha tiltod, nem fogja abbahagyni, mert "tiltott gyümölcs finomabb ;) "... Ha meg vered, akkor meg azt is te bánod meg, mert nem fog ettől tisztelni a gyerek, előbb fog arcon köpni.
Személyes véleményem szerint, le kell vele ülni, komolyan elbeszélgetni, de nem olyan közhelyeket kell felsorolni, hogy a "fű rossz, meg káros, ne szívd"... kis pszichológia.. Úgy gondolom, az egyik leghatásosabb módszer az lehet, ha elmondod neki, hogy ezzel neked csalódást okoz, és ez számodra rossz érzés. Azzal, ha azt próbálod belesulykolni, hogy mennyire veszélyes, azzal semmire nem mész, mert egy kamasz agya még nem fejlődött ki annyira, hogy tudatosan felfogja, hogy tényleg veszélyes lenne. Meg ne a kifejezett tiltás menjen, mond meg neki, hogy még korai.
Köztudott, hogy a fű nem veszélyes az emberi szervezetre, sőt... Ha már eldöntötte, hogy mihez akar kezdeni az életében, és nem a többi ökröt követi, engedd... Ha akarja, csinálja, ha nem, nem fogja.
A tiltás sose a legjobb megoldás. Na meg a verés sem.
Egyébként a sok hobbi, sport és egyebek, tényleg kifejezetten jó ötlet, tisztelet annak, aki így neveli a gyermekeit. :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!