Úgy érzem kezd összeomlani a lányom. Mit tegyek?
Kapjon havi zsebpénzt, heti 1 napot, amit azzal tölt, amivel akar, akivel akar, ahol akar, időkorlátja legyen, hogy mikorra érjen haza, semmi más!
Ha jól nevelted sem terhes nem lesz, sem felelőtlen más téren, de legalább levegőt kap nélküled egy kicsit.
Szerintem még egyetlen döntést sem hozott meg saját magától anélkül, hogy tőled meg ne kérdezze, vagy fel ne tegye magában a kérdést: mit választana anyám? Több szabadság! Ezt adjátok karácsonyra, ne ezt a sok csillogó vackot!
Mint kamasz írok (14/L)
Szerintem nagyon nem jó, hogy ennyire túlhajszolja magát. Tapasztalatból mondom.
Tavaly 5.00 volt az átlagom, 4 tantárgyból mentem országos versenyre és értem el helyezést (1. három hely), alapszinten megtanultam spanyolul, az angolomat és a németemet középszintre hoztam, rajzra, gitárra, színészetre jártam.
Tudod, mi lett a vége? A folyamatos stressztöl folyton ideges voltam, nem tudtam aludni, pánikrohamaim és sírógörcseim voltak, nem bírtam enni mert gyomorgörcsöm volt. Oda is eljutottam, hogy vagdostam magam.
Ha látod, hogy nem bírja a lányod, rángasd ki a rehek alól, és ha kell, nézz rá úgy, mint pszichológus.
És ezt most feltétlenül fontos volt odaírni, hogy milyen márkájú ruhában megy?
Kezd kicsit kamuszagú lenni a kérdés, meg eleve az, hogy 18 éve a szakmádban dolgozol (állítólag), de a saját gyerekednek nem tudsz segíteni?
Na,hát megmondtam egy gyerekpszichológusnak,hogy a lánya maximalista.:DD én,aki 1 évet tanultam általános pszichológiát+fejlődéslélektant,most meg szociálpszichológiát..:DD Köszönöm ezt az élményt!:)
18/L-nekem is vannak hasonló problémáim,és annak örülnék,ha anyám megértene.De nem teszi.
24-es, nem kamuszagú, inkább tipikus újgazdagnak tűnik a Kérdező. Ezt most minden bántás nélkül mondom, komolyan.
Aki eleve jó módban élt korábban is, annak a pénz csak eszköz a mindennapi életében, amivel kényelmet, biztonságot, jó kajákat stb teremthet magának. Aki viszont sok munkával esetleges szegénységből kapaszkodott fel igen jó anyagi szintre, az ennek a rabja lesz sokszor. Mindent pénzben, de legalábbis anyagi javakban, márkákban mér. A Kérdezőt sajnos elkapta a gépszíj ebből a szempontból, de reméljük később lenyugszik, és simán csizmának fogja hívni a lábbelijét, és egyáltalán nem érzi majd fontosnak, hogy megemlítse: az ott egy soktízezer forintos D&G csizma.
A másik dolog, ami az újgazdag szindrómára utal:
"Egyetlen gyerekem van,az a Pálma.Mindent meg akarok neki adni,hogy egészséges,teljes felnőtt legyen."
A Kérdezőnek szerintem kemény gyerekkora volt, és a saját gyerekénél már átesik a ló túloldalára.
tipikus újgazdag értelmiségiek vagytok,akik túlhajszolt,maximalista és koravén embert nevelnek a gyerekükből.
Szerintem csak üljetek le egy tál popcornnal,teával,meg takaróval a kanapára,nézzetek meg egy bugyuta karácsonyi filmet,és élvezzétek az édes semmittevést,és hogy együtt lehettek.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!