Úgy érzem kezd összeomlani a lányom. Mit tegyek?
Nálunk nincs olyan,hogy semmit tenni.Ő sem szereti.Nálunk mindig megy a pörgés.
Válasz az elkényeztetésre.Valóban sok mindent megveszünk neki,de miért ne...megtehetjük.Szeretem apró ajándékokkal meglepni,hisz ő a lányom.Nem kér,nem követelőzik,ha valamire szüksége van,mérlegelés után megkapja.Imád vásárolni,így nyilván nem fogom megakadályozni,hogy divatos legyen.
"Nálunk nincs olyan,hogy semmit tenni.Ő sem szereti.Nálunk mindig megy a pörgés."
Ezért tart itt a család, ahol. Szerintem nem csak a lánynak vannak problémái, csak mivel ő a legérzékenyebb a családban, rajta látszik meg legjobban. Majd, ha úgy telt egy hétvégéje, hogy megkérdezik, mit csináltál, és azt tudja mondani, hogy "áhh, semmit, csak otthon voltam", akkor változtattatok valamit. Addig csak áltatod magad, hogy a számtalan program segít. Nem segít. Az meg, hogy nem engeded el, csak ahol továbbra is kontrollálhatod, a saját problémáidra is rávilágít. Ha nem akarod pszichológus szemével nézni, ne tedd. De szerintem az egész családra ráférne egy pszichológus, beszélgetés és őszinteség!
Szerintem az utolsó válaszoló ráérzett a lényegre. Ahogy a válasza alapján visszaolvastam a te, Kérdező kommentjeidet, mindig mindenhol ott vagy vele. Te viszed el sütizni, te viszed el bevásárolni, programokat szervezel, amiken szinte mindig ott vagy te is. Mindig szem előtt van, és mivel tudja, hogy nektek csak a maximum a megfelelő, ezért neki is folyton kontrollálnia kel magát. Ami az egyik legfárasztóbb dolog szerintem az életben, ha folyton figyelned kell a szavaidat, a viselkedésedet, mit mondhatok édesanyám előtt, mit nem, stb.
Lehet a különórákhoz ragaszkodás is azért van, mert így kevesebb időt kell eltöltenie a szülei vigyázó szeme előtt.
Persze itt mindenki tudja, hogy csak a legjobbat akarod neki, mármint vigyázni akarsz rá. Ez rendben is van. De lehet pont az minden vágya, hogy egyszer tényleg szabadon, egyedül (vagyis a barátaival együtt) "belevethesse magát a pesti éjszakába". Az idézőjelet nem véletlenül raktam oda, mert nem az aluljáróban részegen fetrengésre gondolok természetesen.
Nem akarlak megbántani, de megint érződik a lányod teljes ellenőrzésének elvesztése miatt érzett "rettegésed" :(
Hová mehet? Ahová kedve van. Ha jól neveltétek (feltételezem igen, normális értékrenddel rendelkező embernek tűnsz), akkor olyan helyet fog választani, ami a ti elképzeléseitekbe is belefér. Az alap, hogy a hely nevét mondja el. Ennyit tőlünk is mindig elvártak a szüleink. Mást nem.
Meddig mehet? Ameddig jól érzi magát. Nyilván mire felkeltek azért legyen otthon :)
Mennyi pénzzel? Annyi mindig legyen nála, amennyi fedezi egy taxi költségeit a város tőletek legtávolabbi pontjából hazáig. Én a zoknimba dugtam el mindig a taxipénzt, de rengetegszer fel sem használtam, mert sajnáltam rá, inkább gyalogoltam. De én csóró gimis és még csóróbb egyetemista voltam, nektek ebből legalább nincs probléma. Ezen felül 10-15e Ft egy estére egy 16 éves lánynak elégnek kell lennie, bőven. Mert puccos helyekre úgysem engedik be, máshol meg nem 1500 Ft egy kóla.
Milyen ruhában? Amilyenben jól érzi magát. Ha nem engeded elmenni valamilyen cuccban, akkor is meg tudja oldnai, hogy végül azt vegye fel. Felveszi ami neked tetszik, a táskájában meg elviszi amit igaztából viselni akar. Ha a táskáját is átnézed, akkor majd a barátnőjének odaadja előző nap, és ő elviszi neki.
Kicsit lazábban viselkedj vele! Ne vizslató, irányító szemeket lásson, ha ránézel hanem szeretettelit, büszkét.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!